סלט תפוחי אדמה ובצל עם רוטב שום לימוני

מחפשים שדרוג מגניב לסלט תפוחי אדמה? משה שגב מכין סלט תפוחי אדמה צלויים עם בצל שרוף ורוטב שום לימוני שמגישים חם או קר
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עד שהם רכים אבל שומרים על צורתם. מסננים, מצננים מעט וחותכים לפלחים.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. קולפים את הבצל וחותכים לשמיניות.
  4. מניחים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית, מזלפים את שמן הזית ואופים עד שהם משחימים, בערך 20 דקות.
  5. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הזיתים, הפטרוזיליה, השמיר והרוזמרין.
  6. קולפים את השום וכותשים אותו.
  7. שורפים את הפלפל האדום על אש גלויה עד שקליפתו משחירה, מכניסים מיד לשקית ניילון נקייה וסוגרים ל-10 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים דק.
  8. מניחים את כל רכיבי הרוטב בקערה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
  9. מניחים בצלחות הגשה את תפוחי האדמה והבצלים ויוצקים מעל ובצדדים את הרוטב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 200.8 קק״ל 803.3 קק״ל
פחמימות 9.1 גרם 36.2 גרם
שומן 17.5 גרם 70.2 גרם
נתרן 791.4 מ״ג 3165.7 מ״ג
חלבון 1.5 גרם 6.0 גרם
סיבים תזונתיים 2.7 גרם 10.7 גרם
שומן רווי 2.4 גרם 9.8 גרם
כולסטרול 1.7 מ״ג 6.9 מ״ג
סידן 58.4 מ״ג 233.4 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 6.3 מ״ג
אשלגן 336.3 מ״ג 1345.1 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody