
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל50 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים14
מצרכים
-
4 תפוחי אדמה בינוניים
-
3 בצלים בינוניים
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עד שהם רכים אבל שומרים על צורתם. מסננים, מצננים מעט וחותכים לפלחים.
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קולפים את הבצל וחותכים לשמיניות.
- מניחים את תפוחי האדמה והבצל בתבנית, מזלפים את שמן הזית ואופים עד שהם משחימים, בערך 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הזיתים, הפטרוזיליה, השמיר והרוזמרין.
- קולפים את השום וכותשים אותו.
- שורפים את הפלפל האדום על אש גלויה עד שקליפתו משחירה, מכניסים מיד לשקית ניילון נקייה וסוגרים ל-10 דקות. מוציאים, קולפים וקוצצים דק.
- מניחים את כל רכיבי הרוטב בקערה ומערבבים לקבלת מרקם אחיד.
- מניחים בצלחות הגשה את תפוחי האדמה והבצלים ויוצקים מעל ובצדדים את הרוטב.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
185.6
קק״ל
742.3
קק״ל
פחמימות
10.7
גרם
42.8
גרם
שומן
13.5
גרם
54.1
גרם
נתרן
791.9
מ״ג
3167.7
מ״ג
חלבון
1.6
גרם
6.6
גרם
סיבים תזונתיים
2.9
גרם
11.8
גרם
שומן רווי
1.9
גרם
7.6
גרם
כולסטרול
1.7
מ״ג
6.9
מ״ג
סידן
62.5
מ״ג
250.1
מ״ג
ברזל
1.6
מ״ג
6.4
מ״ג
אשלגן
364.8
מ״ג
1459.2
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
0.8
מ״ג
תגובות (0)