סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מטבל קוקוס חריף
כל מי שביקר בהודו מתגעגע לאוכל הרחוב הכי טעים בעולם - סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מעטפת בצק פריכה. אהרוני משדך לזה מטבל קוקוס חריף לביס מושלם
כל מי שביקר בהודו מתגעגע לאוכל הרחוב הכי טעים בעולם - סמוסה הודית במילוי תפוחי אדמה עם מעטפת בצק פריכה. אהרוני משדך לזה מטבל קוקוס חריף לביס מושלם
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.3 קק״ל 3845.5 קק״לפחמימות 30.5 גרם 610.4 גרםשומן 5.9 גרם 118.5 גרםנתרן 249.7 מ״ג 4993.7 מ״גחלבון 4.6 גרם 91.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 4.3 גרם 85.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 327.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 173.1 מ״ג 3461.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
-
מרכיבים31
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות192
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 192.3 קק״ל 3845.5 קק״לפחמימות 30.5 גרם 610.4 גרםשומן 5.9 גרם 118.5 גרםנתרן 249.7 מ״ג 4993.7 מ״גחלבון 4.6 גרם 91.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 4.3 גרם 85.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.4 מ״ג 327.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 20.5 מ״גאשלגן 173.1 מ״ג 3461.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 31 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 192 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כף שמן קנולה
-
2 כפיות זרעי כמון
-
1 כוס מים פושרים
מילוי
-
4 תפוחי אדמה בינונייםדוד משה
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
2 בצלי שאלוט קטנים
-
3 שיני שום
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן
-
2 כפיות זרעי כוסברה
-
2 כפיות זרעי שומר
-
2 כפיות זרעי כמון
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
1/2 צרור כוסברה
מטבל קוקוס
-
2 בצלי שאלוט קטנים
-
2 שיני שום
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 כפית זרעי כמון
-
1 כפית זרעי שומר
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל חלב קוקוס
-
2 כפות רסק עגבניות
-
1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הכמון והשמן בקערה. מערבבים קלות ומוסיפים את המים. לשים את הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המילוי: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-30 דקות או עד שהם רכים מאוד.
- מרסקים את תפוחי האדמה האפויים במזלג עד לקבלת פירה.
- קוצצים דק את הפלפל החריף, הג’ינג’ר ובצל השאלוט.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן קנולה. מטגנים את הפלפל, הג’ינג’ר והשאלוט 2 דקות.
- כותשים במכתש ועלי את התבלינים ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים לפירה את התבלינים, המצרכים המטוגנים ויתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
- מכינים את הסמוסה: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
- מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק בצורה אובאלית באורך של כ-20 ס”מ ורוחב של כ-12 ס”מ וחוצים לרוחב כך שיתקבלו 2 חצאים שווים.
- מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים בכף היד לצורת קונוס, ממלאים מהמילוי, סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב (לחילופין ניתן לטגן בשמן עמוק).
- מכינים את המטבל: קוצצים דק את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר והפלפל האדום החריף.
- כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים.
- מטגנים ב-2 כפות שמן קנולה את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר הפלפל האדום החריף והתבלינים הכתושים.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, רסק העגבניות והכורכום ומבשלים חמש דקות.
- מוסיפים מעט כוסברה ונענע קצוצים ומגישים לצד הסמוסה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, אבקת הסודה, המלח, הכמון והשמן בקערה. מערבבים קלות ומוסיפים את המים. לשים את הבצק היטב עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של שעה בטמפרטורת החדר.
- מכינים את המילוי: מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בנייר כסף ואופים בתנור החם כ-30 דקות או עד שהם רכים מאוד.
- מרסקים את תפוחי האדמה האפויים במזלג עד לקבלת פירה.
- קוצצים דק את הפלפל החריף, הג’ינג’ר ובצל השאלוט.
- מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים שמן קנולה. מטגנים את הפלפל, הג’ינג’ר והשאלוט 2 דקות.
- כותשים במכתש ועלי את התבלינים ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים לפירה את התבלינים, המצרכים המטוגנים ויתר המרכיבים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
- מכינים את הסמוסה: מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג.
- מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לעלה דק בצורה אובאלית באורך של כ-20 ס”מ ורוחב של כ-12 ס”מ וחוצים לרוחב כך שיתקבלו 2 חצאים שווים.
- מרטיבים את שולי הבצק במעט מים, מקפלים בכף היד לצורת קונוס, ממלאים מהמילוי, סוגרים ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמילוי.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה, עד לקבלת גוון זהוב (לחילופין ניתן לטגן בשמן עמוק).
- מכינים את המטבל: קוצצים דק את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר והפלפל האדום החריף.
- כותשים במכתש ועלי את כל התבלינים.
- מטגנים ב-2 כפות שמן קנולה את בצלי השאלוט, השום, הג’ינג’ר הפלפל האדום החריף והתבלינים הכתושים.
- מוסיפים את חלב הקוקוס, רסק העגבניות והכורכום ומבשלים חמש דקות.
- מוסיפים מעט כוסברה ונענע קצוצים ומגישים לצד הסמוסה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן