עוגת גלידה צ’אנקי מאנקי ממכרת
עוגת גלידה ביתית בהשראת אחד הטעמים האהובים. שילוב מנצח של בסיס ביסקוויטים, גלידת בננות, שוקולד ואגוזים וציפוי גנאש שוקולד איכותי
עוגת גלידה ביתית בהשראת אחד הטעמים האהובים. שילוב מנצח של בסיס ביסקוויטים, גלידת בננות, שוקולד ואגוזים וציפוי גנאש שוקולד איכותי
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5346.4 קק״ל 5346.4 קק״לפחמימות 490.3 גרם 490.3 גרםשומן 568.7 גרם 568.7 גרםנתרן 681.8 מ״ג 681.8 מ״גחלבון 206.8 גרם 206.8 גרםסיבים תזונתיים 188.8 גרם 188.8 גרםשומן רווי 430.2 גרם 430.2 גרםכולסטרול 380.8 מ״ג 380.8 מ״גסידן 445.6 מ״ג 445.6 מ״גברזל 187.4 מ״ג 187.4 מ״גאשלגן 2795.6 מ״ג 2795.6 מ״גאבץ 170.9 מ״ג 170.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות5346
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5346.4 קק״ל 5346.4 קק״לפחמימות 490.3 גרם 490.3 גרםשומן 568.7 גרם 568.7 גרםנתרן 681.8 מ״ג 681.8 מ״גחלבון 206.8 גרם 206.8 גרםסיבים תזונתיים 188.8 גרם 188.8 גרםשומן רווי 430.2 גרם 430.2 גרםכולסטרול 380.8 מ״ג 380.8 מ״גסידן 445.6 מ״ג 445.6 מ״גברזל 187.4 מ״ג 187.4 מ״גאשלגן 2795.6 מ״ג 2795.6 מ״גאבץ 170.9 מ״ג 170.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 5346 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בסיס
-
150 גרם פתי בר וניל
-
100 גרם חמאה
גלידה
-
280 גרם חלב קוקוסמרוכז וממותק. אם אין אפשר להשתמש גם בחלב מרוכז ממותק רגיל
-
1מיכל או 250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%קרה מאוד
-
1 כף אבקת סוכר
-
3 בננותבשלות, מעוכות במזלג
תוספות
-
80 גרם שוקולד מרירשבור לצ'אנקים גדולים ולא אחידים
-
חופן אגוזי מלךשבורים לצ'אנקים גדולים ולא אחידים
ציפוי
-
200 גרם שוקולד מריראיכותי
-
200 גרם שמנת להקצפה יטבתה 38%
קישוט
-
טרייה, חתוכה לעיגולים
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה במיקרו. מכניסים למעבד המזון עם להב הקיצוץ, מוסיפים את הפתיבר ומפעילים על תוכנית CHOP במשך 3 פעמים עד ריסוק מוחלט.
- משטחים את התערובת על התבנית ודוחסים בעזרת כוס ליצירת בסיס.
- מכניסים לתוך מעבד המזון את להב הלישה, שופכים פנימה את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר ומערבלים כמה דקות על תוכנית MIX עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים לקצפת את החלב המרוכז ואת הבננות המעוכות ומערבלים על תוכנית MIX עוד פעמיים.
- שופכים את תערובת הגלידה על בסיס העוגיות.
- משבצים את כל פני השטח באגוזים ושוקולד מרוסקים. בעזרת כפית מערבבים בעדינות את התערובת כך שחלק מהשוקולד והאגוזים ייטמעו בתערובת.
- סוגרים עם מכסה או ניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
- מחממים במיקרו את השמנת המתוקה וכשהיא חמה שוברים לתוכה את קוביות השוקולד ומערבבים יחד לתערובת אחידה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים עליה את השוקולד החם.
- מקפיאים למשך 30 דקות לפחות.
- מוציאים, חותכים לחתיכות בגודל שרוצים וטורפים. אפשר לקשט בפרוסות בננה טריות.
אופן הכנה
- ממיסים את החמאה במיקרו. מכניסים למעבד המזון עם להב הקיצוץ, מוסיפים את הפתיבר ומפעילים על תוכנית CHOP במשך 3 פעמים עד ריסוק מוחלט.
- משטחים את התערובת על התבנית ודוחסים בעזרת כוס ליצירת בסיס.
- מכניסים לתוך מעבד המזון את להב הלישה, שופכים פנימה את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר ומערבלים כמה דקות על תוכנית MIX עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים לקצפת את החלב המרוכז ואת הבננות המעוכות ומערבלים על תוכנית MIX עוד פעמיים.
- שופכים את תערובת הגלידה על בסיס העוגיות.
- משבצים את כל פני השטח באגוזים ושוקולד מרוסקים. בעזרת כפית מערבבים בעדינות את התערובת כך שחלק מהשוקולד והאגוזים ייטמעו בתערובת.
- סוגרים עם מכסה או ניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעתיים.
- מחממים במיקרו את השמנת המתוקה וכשהיא חמה שוברים לתוכה את קוביות השוקולד ומערבבים יחד לתערובת אחידה.
- מוציאים את העוגה מהמקפיא ושופכים עליה את השוקולד החם.
- מקפיאים למשך 30 דקות לפחות.
- מוציאים, חותכים לחתיכות בגודל שרוצים וטורפים. אפשר לקשט בפרוסות בננה טריות.
הערות
- אין מי שיעמוד בפני עוגת גלידה, והאורחים שלכם יתפעלו עמוקות אם בסוף הארוחה תוציאו להם מהמקפיא את החגיגה הזו. אבל הסוד הוא שבעצם מדובר בעוגה קלה מזו שתכניסו לתנור ועל בסיס המתכון הזה אפשר לייצר עוד המון קינוחים, אפילו אישיים. אז מה צריך? לרסק עוגיות עם חמאה במעבד המזון – והופ יש לכם בסיס! לערבב באותו מעבד מזון שמנת מתוקה עם חלב מרוכז ופרי או שוקולד נמס – והנה יש לכם מוס. עכשיו רק נשאר לסדר בשכבות, להקפיא קצת, לחכות בסבלנות ולזלול!
הערות
- אין מי שיעמוד בפני עוגת גלידה, והאורחים שלכם יתפעלו עמוקות אם בסוף הארוחה תוציאו להם מהמקפיא את החגיגה הזו. אבל הסוד הוא שבעצם מדובר בעוגה קלה מזו שתכניסו לתנור ועל בסיס המתכון הזה אפשר לייצר עוד המון קינוחים, אפילו אישיים. אז מה צריך? לרסק עוגיות עם חמאה במעבד המזון – והופ יש לכם בסיס! לערבב באותו מעבד מזון שמנת מתוקה עם חלב מרוכז ופרי או שוקולד נמס – והנה יש לכם מוס. עכשיו רק נשאר לסדר בשכבות, להקפיא קצת, לחכות בסבלנות ולזלול!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
מרגישים את הקיץ