עוף בקארי ירוק עם קרם קוקוס וירקות של תמרה אהרוני
לא צריך להסתפק במחית קארי קנויה כשכל כך פשוט להכין מחית קארי לגמרי לבד. תמרה אהרוני מראה לכם כמה פשוט להכין עוף בקארי ירוק עם קרם קוקוס וירקות
לא צריך להסתפק במחית קארי קנויה כשכל כך פשוט להכין מחית קארי לגמרי לבד. תמרה אהרוני מראה לכם כמה פשוט להכין עוף בקארי ירוק עם קרם קוקוס וירקות
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 869.7 קק״ל 3478.9 קק״לפחמימות 39.7 גרם 158.7 גרםשומן 55.0 גרם 220.1 גרםנתרן 1201.4 מ״ג 4805.6 מ״גחלבון 48.5 גרם 194.1 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 45.9 גרםשומן רווי 42.4 גרם 169.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 98.7 מ״ג 394.9 מ״גברזל 7.6 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 1264.0 מ״ג 5055.8 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.4 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות870
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 869.7 קק״ל 3478.9 קק״לפחמימות 39.7 גרם 158.7 גרםשומן 55.0 גרם 220.1 גרםנתרן 1201.4 מ״ג 4805.6 מ״גחלבון 48.5 גרם 194.1 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 45.9 גרםשומן רווי 42.4 גרם 169.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 98.7 מ״ג 394.9 מ״גברזל 7.6 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 1264.0 מ״ג 5055.8 מ״גאבץ 3.1 מ״ג 12.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 870 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מחית קארי
-
4 שיני שום
-
2 בצלי שאלוט בינוניים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוני
-
1/2 כפית קליפת לימון
-
2 גבעולי למון גראס
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור בזיליקום
קארי
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
3 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1 דלורית בינונית
-
1 חציל בינוני
-
2 קופסאות שימורים קרם קוקוסמזרח מערב
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף סוכר חוםהחלפה לדבשחזרה לסוכר חום1 כפית דבש
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות רוטב דגיםמזרח מערב
-
1/2 שקית אפונה ירוקה קפואה
-
1/2 קופסה פטריות שמפיניון
-
2 פטריות פורטובלו בינוניות
-
1/2 צרור כוסברה
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקארי למחית, מעבירים לקערית ושומרים בצד.
- חותכים את חזה העוף לקוביות. בינתיים, מחממים ווק על אש גבוהה. מוסיפים 2-3 כפות שמן קנולה, וכשהשמן חם, מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים.
- כשהעוף כמעט מוכן, מוציאים לקערה ושומרים בצד.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן קנולה לווק, מכניסים 3 כפות מחית קארי ומטגנים כדקה.
- בינתיים, קוצצים דק את הבצל, חותכים לקוביות בגודל העוף את הדלורית ואת החציל וחותכים לרבעים את הפטריות.
- מוסיפים את הבצל לווק ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הדלורית ואת החציל ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ואת עלי הכפיר ליים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- מוסיפים את הסוכר, מיץ הליים ורוטב הדגים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים את העוף לווק ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות ואת האפונה ומערבבים. מבשלים עוד חמש דקות.
- מקשטים בעלי כוסברה ומגישים חם בצלחת הגשה מהממת כזאת ובליווי אורז.
אופן הכנה
- במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי הקארי למחית, מעבירים לקערית ושומרים בצד.
- חותכים את חזה העוף לקוביות. בינתיים, מחממים ווק על אש גבוהה. מוסיפים 2-3 כפות שמן קנולה, וכשהשמן חם, מוסיפים את קוביות העוף ומקפיצים.
- כשהעוף כמעט מוכן, מוציאים לקערה ושומרים בצד.
- מוסיפים עוד 2 כפות שמן קנולה לווק, מכניסים 3 כפות מחית קארי ומטגנים כדקה.
- בינתיים, קוצצים דק את הבצל, חותכים לקוביות בגודל העוף את הדלורית ואת החציל וחותכים לרבעים את הפטריות.
- מוסיפים את הבצל לווק ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את הדלורית ואת החציל ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את קרם הקוקוס ואת עלי הכפיר ליים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- מוסיפים את הסוכר, מיץ הליים ורוטב הדגים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחזירים את העוף לווק ומערבבים.
- מוסיפים את הפטריות ואת האפונה ומערבבים. מבשלים עוד חמש דקות.
- מקשטים בעלי כוסברה ומגישים חם בצלחת הגשה מהממת כזאת ובליווי אורז.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן