עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור ממטבחה של יונית צוקרמן
עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור, שחומים ושזופים, עטופים במיץ הצלייה ובתבלינים עזים. ארוחה מלאה בתבנית אחת שמספיקה לכל המשפחה!
עוף ותפוחי אדמה צלויים בתנור, שחומים ושזופים, עטופים במיץ הצלייה ובתבלינים עזים. ארוחה מלאה בתבנית אחת שמספיקה לכל המשפחה!
- יונית צוקרמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 669.4 קק״ל 2677.5 קק״לפחמימות 21.8 גרם 87.4 גרםסוכר 5.3 גרם 21.3 גרםשומן 39.2 גרם 156.9 גרםנתרן 1512.4 מ״ג 6049.7 מ״גחלבון 55.1 גרם 220.3 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרםשומן רווי 6.5 גרם 25.9 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 69.9 מ״ג 279.7 מ״גברזל 4.1 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 819.6 מ״ג 3278.5 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.8 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות669
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 669.4 קק״ל 2677.5 קק״לפחמימות 21.8 גרם 87.4 גרםסוכר 5.3 גרם 21.3 גרםשומן 39.2 גרם 156.9 גרםנתרן 1512.4 מ״ג 6049.7 מ״גחלבון 55.1 גרם 220.3 גרםסיבים תזונתיים 3.0 גרם 11.8 גרםשומן רווי 6.5 גרם 25.9 גרםכולסטרול 192.5 מ״ג 770.0 מ״גסידן 69.9 מ״ג 279.7 מ״גברזל 4.1 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 819.6 מ״ג 3278.5 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 22.8 מ״גסגור
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 669 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 כרעי עוף בינוניות
-
2 בצלים בינונייםפרוסים
-
4 תפוחי אדמה לאפייה ובישול בינונייםפרוסים
-
2 בטטות בינוניותפרוסות
-
חופן שומשוםמיקס שחור ולבן (לא חובה)
מרינדה
-
4 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס שמן זית
-
1/4 כוס מים רותחים
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כפית אבקת מרק בצל
-
1 כפית אבקת מרק עוף
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- שוטפים את העוף ומייבשים אותו במסננת או מנגבים היטב, כדי לאפשר למרינדה להיצמד אליו.
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את השום, השמן והתבלינים.
- מכניסים את העוף לקערה ומעסים אותו טוב טוב במרינדה.
- משרים את העוף במרינדה במשך כמה שעות (עדיף במקרר). ככל שהעוף ישהה יותר זמן במרינדה הוא יקבל צבע יפה יותר בתנור.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית התבנית.
- מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים על הבצל.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות לקערת המרינדה ומערבבים היטב.
- מעבירים גם את תפוחי האדמה והבטטה לתבנית, ושופכים את שאריות המרינדה מלמעלה.
- מקשטים במיקס שומשום, לא חובה.
- עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף ואופים בתנור במשך 60 דקות.
- לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ומרטיבים שוב את העוף, תפוחי האדמה והבטטות במיץ הצלייה בתבנית.
- מחזירים את התבנית תנור לצלייה אחרונה במשך 10-15 דקות ללא כיסוי, עד שהעוף מזהיב יפה.
אופן הכנה
- שוטפים את העוף ומייבשים אותו במסננת או מנגבים היטב, כדי לאפשר למרינדה להיצמד אליו.
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה גדולה את השום, השמן והתבלינים.
- מכניסים את העוף לקערה ומעסים אותו טוב טוב במרינדה.
- משרים את העוף במרינדה במשך כמה שעות (עדיף במקרר). ככל שהעוף ישהה יותר זמן במרינדה הוא יקבל צבע יפה יותר בתנור.
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מסדרים את פרוסות הבצל בתחתית התבנית.
- מוציאים את העוף מהמרינדה ומניחים על הבצל.
- מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות לקערת המרינדה ומערבבים היטב.
- מעבירים גם את תפוחי האדמה והבטטה לתבנית, ושופכים את שאריות המרינדה מלמעלה.
- מקשטים במיקס שומשום, לא חובה.
- עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף ואופים בתנור במשך 60 דקות.
- לאחר מכן מסירים את נייר הכסף ומרטיבים שוב את העוף, תפוחי האדמה והבטטות במיץ הצלייה בתבנית.
- מחזירים את התבנית תנור לצלייה אחרונה במשך 10-15 דקות ללא כיסוי, עד שהעוף מזהיב יפה.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
הכנתי את המתכון לארוחה מפסקת לכיפור ויצא מעולה וטעים מאוד תודה 🙂
שמחים לשמוע ולרין 🙂