פאי פקאן מושקע ויפהפה של קרין גורן
קרין גורן אופה פאי פקאן עם בצק פריך ומלית נימוחה ודביקה - מתכון קלאסי למכורי פאי פקאן. אפשר להגיש קר או לחמם מעט, לצד כדור גלידה וסירופ מייפל, ולהרגיש בחלום
קרין גורן אופה פאי פקאן עם בצק פריך ומלית נימוחה ודביקה - מתכון קלאסי למכורי פאי פקאן. אפשר להגיש קר או לחמם מעט, לצד כדור גלידה וסירופ מייפל, ולהרגיש בחלום
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6121.1 קק״ל 6121.1 קק״לפחמימות 431.5 גרם 431.5 גרםשומן 477.5 גרם 477.5 גרםנתרן 908.6 מ״ג 908.6 מ״גחלבון 112.3 גרם 112.3 גרםסיבים תזונתיים 75.1 גרם 75.1 גרםשומן רווי 177.6 גרם 177.6 גרםכולסטרול 1671.2 מ״ג 1671.2 מ״גסידן 716.0 מ״ג 716.0 מ״גברזל 59.4 מ״ג 59.4 מ״גאשלגן 2536.7 מ״ג 2536.7 מ״גאבץ 74.9 מ״ג 74.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות6121
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 6121.1 קק״ל 6121.1 קק״לפחמימות 431.5 גרם 431.5 גרםשומן 477.5 גרם 477.5 גרםנתרן 908.6 מ״ג 908.6 מ״גחלבון 112.3 גרם 112.3 גרםסיבים תזונתיים 75.1 גרם 75.1 גרםשומן רווי 177.6 גרם 177.6 גרםכולסטרול 1671.2 מ״ג 1671.2 מ״גסידן 716.0 מ״ג 716.0 מ״גברזל 59.4 מ״ג 59.4 מ״גאשלגן 2536.7 מ״ג 2536.7 מ״גאבץ 74.9 מ״ג 74.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 6121 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית וזיגוג
-
1 כוס סירופ מייפל
-
1/2כוס או 120 גרם סוכר חום כהה
-
100 גרם חמאה
-
1/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
3 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 150 גרם אגוזי פקאןקצוצים
-
1 1/2כוסות או 150 גרם אגוזי פקאןשלמים
-
1 כף שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מערבבים את החמאה המומסת עם אבקת הסוכר.
- טורפים פנימה את הביצה, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. לשים עוד קצת בידיים.
- מהדקים היטב בעזרת האצבעות את הבצק לתבנית פאי, גם לדפנות, ומיישרים את השוליים.
- מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל את הסירופ מייפל, הסוכר החום והחמאה ומערבבים.
- מעבירים כחצי מהתערובת לקערה וטורפים פנימה הסוכר והביצים, ואז מוסיפים את הפקאנים הקצוצים.
- יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ־30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים (במרכז היא עדיין תהיה קצת רכה).
- מוציאים את הפאי מהתנור.
- מכינים את הזיגוג: מערבים את שארית התערובת עם שמנת מתוקה.
- מסדרים את הפקאנים השלמים על הפאי ומעליו יוצקים את שארית התערובת.
- אופים 10 דקות נוספות.
- מחלצים את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין חמים ומקררים להתייצבות.
- מגישים עם גלידה וסירופ מייפל.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הקלתית: מערבבים את החמאה המומסת עם אבקת הסוכר.
- טורפים פנימה את הביצה, מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. לשים עוד קצת בידיים.
- מהדקים היטב בעזרת האצבעות את הבצק לתבנית פאי, גם לדפנות, ומיישרים את השוליים.
- מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל את הסירופ מייפל, הסוכר החום והחמאה ומערבבים.
- מעבירים כחצי מהתערובת לקערה וטורפים פנימה הסוכר והביצים, ואז מוסיפים את הפקאנים הקצוצים.
- יוצקים את המלית על הבצק ואופים כ־30 דקות, עד שהמלית מתייצבת בשוליים (במרכז היא עדיין תהיה קצת רכה).
- מוציאים את הפאי מהתנור.
- מכינים את הזיגוג: מערבים את שארית התערובת עם שמנת מתוקה.
- מסדרים את הפקאנים השלמים על הפאי ומעליו יוצקים את שארית התערובת.
- אופים 10 דקות נוספות.
- מחלצים את הפאי מהתבנית כשהוא עדיין חמים ומקררים להתייצבות.
- מגישים עם גלידה וסירופ מייפל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן