פאי תפוחים ושקדים בלי טיפת קמח – מהספר החדש של קרין גורן

קרין גורן במתכון לפאי תפוחים ושקדים מושלם וללא טיפת קמח! זה אפשרי וזה כל כך טעים שתרצו להכין אותה כל שבוע, זהירות עוגה ממכרת לפניכם!
קרין גורן במתכון לפאי תפוחים ושקדים מושלם וללא טיפת קמח! זה אפשרי וזה כל כך טעים שתרצו להכין אותה כל שבוע, זהירות עוגה ממכרת לפניכם!
  • קרין גורן
שמרו
כשר
23 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5591
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5590.5 קק״ל 5590.5 קק״ל
    פחמימות 581.8 גרם 581.8 גרם
    שומן 375.0 גרם 375.0 גרם
    נתרן 823.9 מ״ג 823.9 מ״ג
    חלבון 121.4 גרם 121.4 גרם
    סיבים תזונתיים 56.2 גרם 56.2 גרם
    שומן רווי 119.4 גרם 119.4 גרם
    כולסטרול 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״ג
    סידן 1037.6 מ״ג 1037.6 מ״ג
    ברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 3409.1 מ״ג 3409.1 מ״ג
    אבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    5591
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5590.5 קק״ל 5590.5 קק״ל
    פחמימות 581.8 גרם 581.8 גרם
    שומן 375.0 גרם 375.0 גרם
    נתרן 823.9 מ״ג 823.9 מ״ג
    חלבון 121.4 גרם 121.4 גרם
    סיבים תזונתיים 56.2 גרם 56.2 גרם
    שומן רווי 119.4 גרם 119.4 גרם
    כולסטרול 1658.1 מ״ג 1658.1 מ״ג
    סידן 1037.6 מ״ג 1037.6 מ״ג
    ברזל 14.3 מ״ג 14.3 מ״ג
    אשלגן 3409.1 מ״ג 3409.1 מ״ג
    אבץ 12.7 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור

מתכון משגע של פאי תפוחים עם שכבת עוגת שקדים מרצפנית שמחליפה את הקלתית

עוגת התפוחים היפה הזו תשמח רגישים לגלוטן, אורחים בפסח שכבר נמאס להם מקמח מצה ועוגיות קוקוס, וגם אתכם – בכל יום אקראי בשנה (בתנאי, כמובן, שאתם אוהבים תפוחי עץ, קרמל ושקדים קלויים). היא מזכירה מאוד את הפאי הקלאסי, המתכון הראשון שמלמדים בדרך כלל בשיעור המוקדש לעוגות פאי וטארטים בקורסי הקונדיטוריה מסביב לעולם (לרוב דווקא בגרסה עם אגסים). קרם השקדים האפוי אהוב עלי מאוד, אבל פחות אהובה עלי מלאכת הכנת הקלתית. כאן ויתרתי עליה, ולא רק מטעמי פינוי זמן לצפייה בנטפליקס, אלא גם כי הפריכות של הבצק לא חסרה (אני מחליפה אותה בקראנץ’ של המון שקדים פרוסים שאני מפזרת מלמעלה לפני האפייה).
כדי שהפאי יהיה יציב מחוץ לתבנית ומתאים לחיתוך בלי תמיכת הקלתית, הסמכתי את שכבת השקדים בעוד שקדים טחונים, שמתנהגים ממש כמו קמח בכמויות האלה ומייצבים את המרקם. עשיתי לכם חשק דווקא לאגסים? אפשר להחליף את התפוחים באגסים משומרים (ואז אין צורך לקרמל אותם. רק חותכים לרבעים ומסדרים על גבי הקרם).

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
קרין גורן
X

23 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


שכבת התפוחים וזיגוג

שכבת השקדים

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את התפוחים: מקלפים תפוחים, מסירים מהם את הליבה וחותכים לרבעים.
  2. מחממים על האש סיר רחב, מפזרים 1/2 כוס סוכר בתחתית הסיר. מטפטפים מים, להרטבת הסוכר, ומערבבים קצת. מחממים לרתיחה וממשיכים לבשל כ-3 דקות על אש גבוהה, להתאדות המים ולהזהבת הסוכר לקרמל בצבע כתום. לא מערבבים בכלל אחרי שהסוכר נמס והתערובת רותחת - מותר רק להטות את הסיר בזהירות מצד לצד כדי לוודא המסה אחידה.
  3. מוסיפים 50 גרם חמאה בזהירות (מרחיקים את הפנים מהסיר כי הקרמל הרותח משפריץ). מחכים להמסת החמאה ומערבבים בזהירות לאיחוד. מוסיפים את רבעי התפוחים ומערבבים. מבשלים 5 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים חלקית ומקבלים צבע קרמלי. מצננים.
  4. מכינים את שכבת השקדים, מרכיבים ואופים: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. מערבבים בקערה את כל חומרי שכבת השקדים, לתערובת קרמית אחידה. מורחים בתחתית תבנית פאי משומנת.
  6. מסדרים בעדינות את רבעי התפוחים, בלי הנוזלים (שומרים את הרוטב שנשאר בסיר, בנפרד, לזיגוג הפאי אחרי האפייה), מעל שכבת השקדים. לא לוחצים על התפוחים ולא מטביעים אותם - בזמן האפייה הבלילה תתפח ותעטוף אותם מסביב.
  7. מפזרים שקדים פרוסים לקישוט מעל שכבת התפוחים ואופים 35 דקות, להשחמה.
  8. מברישים ברוטב התפוחים שנשאר, לזיגוג. מגישים מיד או שומרים במקרר.

    פאי תפוחים ושקדים בלי טיפת קמח. צילום: שניר גואטה
    פאי תפוחים ושקדים בלי טיפת קמח. צילום: שניר גואטה

הערות

  • למתכון טבעוני במקום חמאה בשכבת התפוחים ובזיגוג: רבע כוס קצפת צמחית או קרם קוקוס (נזהרים מבעבוע לוהט גם במקרה הזה). במקום חמאה בשכבת השקדים: שלושת רבעי כוס קרם קוקוס. במקום ביצים: שלושת רבעי כוס רסק תפוחים ללא סוכר. מוסיפים לשקדים הטחונים גם 2 כפות שטוחות קורנפלור.
  • למתכון ללא גלוטן מכינים כרגיל.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פאי תפוחים ושקדים בלי טיפת קמח – מהספר החדש של קרין גורן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    תמר

    אם מכינים יום מראש איך כדאי לחמם?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי תמר. רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן לכמה דקות על חום של 150-160 מעלות

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות