פחזניות עם קרם פטיסייר וחלבה של השף אבי לוי!
פחזניות עם קרם פטיסייר וחלבה מהממות בגרסת פרווה, שאפשר לאכול גם אחרי ארוחה בשרית. קינוח אישי מתוק ומפנק בעיטור חלבה ושקדים
פחזניות עם קרם פטיסייר וחלבה מהממות בגרסת פרווה, שאפשר לאכול גם אחרי ארוחה בשרית. קינוח אישי מתוק ומפנק בעיטור חלבה ושקדים
- אבי לוי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.1 קק״ל 3942.7 קק״לפחמימות 12.9 גרם 258.7 גרםשומן 14.3 גרם 286.2 גרםנתרן 79.9 מ״ג 1597.0 מ״גחלבון 4.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.6 גרםשומן רווי 7.1 גרם 141.5 גרםכולסטרול 84.2 מ״ג 1683.2 מ״גסידן 27.9 מ״ג 558.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 46.0 מ״ג 920.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 25 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות197
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.1 קק״ל 3942.7 קק״לפחמימות 12.9 גרם 258.7 גרםשומן 14.3 גרם 286.2 גרםנתרן 79.9 מ״ג 1597.0 מ״גחלבון 4.0 גרם 80.0 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 5.6 גרםשומן רווי 7.1 גרם 141.5 גרםכולסטרול 84.2 מ״ג 1683.2 מ״גסידן 27.9 מ״ג 558.0 מ״גברזל 0.5 מ״ג 9.0 מ״גאשלגן 46.0 מ״ג 920.5 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 197 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם פטיסייר
-
1 מיכל שמנת צמחית להקצפה
-
1/2 כפית תמצית וניל
-
3 כפות קורנפלור
-
1 חלמון L
-
2 כפות סוכר לבן
הגשה
-
חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את חלב הסויה והמחמאה ומבשלים על חום בינוני עד להמסה מלאה.
- ברגע שהחלב רותח מוסיפים את הקמח לסיר תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה, תוך כדי שהסיר על האש.
- ממשיכים לערבב במרץ עד שנוצר בצק רבוך יבש מעט, וכל החלב נספג בקמח.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבלים אותו על מנת שיצטנן לפני שמוסיפים את הביצים.
- בשלב זה מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחרי כל ביצה מערבלים היטב עד שהיא נטמעת בבצק וממשיכים כך עם כל הביצים. מצננים.
- מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר נפרד מחממים את השמנת הצמחית, תמצית הווניל והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור, החלמון והסוכר.
- שופכים מעט מהשמנת החמה על תערובת הקורנפלור כדי להשוות טמפרטורות, מחזירים לסיר ומערבבים.
- מחזירים את הסיר לאש קטנה, הפעם כשהוא מכיל את שתי התערובות ומערבבים כל הזמן במטרפה עד שנוצר קרם.
- מצננים מעט ומקציפים כחצי דקה בבלנדר מוט. הקרם אמור להיות מעט דליל.
- מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד עד שיצטנן.
- מכניסים את הבצק שהתקרר לשק זילוף עם צנתר משונן.
- מזלפים לתוך תבנית סיליקון שקעים מעט גבוה מגובה השקע.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך 25 דקות.
- פותחים בעדינות כל פחזנית לחצי, כמו סנדוויץ’, ממלאים בקרם בעזרת כפית וסוגרים את הפחזנית.
- הגשה: מפזרים חלבה קצוצה בצלחת הגשה ומניחים עליה את הפחזניות.
- מפזרים מל חלבה קצוצה, חופן שקדים מולבנים ומזלפים מה שנשאר מקרם הפטיסייר.
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכניסים לסיר את חלב הסויה והמחמאה ומבשלים על חום בינוני עד להמסה מלאה.
- ברגע שהחלב רותח מוסיפים את הקמח לסיר תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה, תוך כדי שהסיר על האש.
- ממשיכים לערבב במרץ עד שנוצר בצק רבוך יבש מעט, וכל החלב נספג בקמח.
- מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבלים אותו על מנת שיצטנן לפני שמוסיפים את הביצים.
- בשלב זה מוסיפים בהדרגה את הביצים, אחרי כל ביצה מערבלים היטב עד שהיא נטמעת בבצק וממשיכים כך עם כל הביצים. מצננים.
- מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר נפרד מחממים את השמנת הצמחית, תמצית הווניל והסוכר ומביאים לרתיחה.
- מערבבים בקערה קטנה את הקורנפלור, החלמון והסוכר.
- שופכים מעט מהשמנת החמה על תערובת הקורנפלור כדי להשוות טמפרטורות, מחזירים לסיר ומערבבים.
- מחזירים את הסיר לאש קטנה, הפעם כשהוא מכיל את שתי התערובות ומערבבים כל הזמן במטרפה עד שנוצר קרם.
- מצננים מעט ומקציפים כחצי דקה בבלנדר מוט. הקרם אמור להיות מעט דליל.
- מעבירים את הקרם לקערה ומכסים בניילון נצמד עד שיצטנן.
- מכניסים את הבצק שהתקרר לשק זילוף עם צנתר משונן.
- מזלפים לתוך תבנית סיליקון שקעים מעט גבוה מגובה השקע.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך 25 דקות.
- פותחים בעדינות כל פחזנית לחצי, כמו סנדוויץ’, ממלאים בקרם בעזרת כפית וסוגרים את הפחזנית.
- הגשה: מפזרים חלבה קצוצה בצלחת הגשה ומניחים עליה את הפחזניות.
- מפזרים מל חלבה קצוצה, חופן שקדים מולבנים ומזלפים מה שנשאר מקרם הפטיסייר.
- בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להשתמש לקרם פטיסייר גם שמנת רגילה לא צמחית?
מוזמן להכין את קרם הפיטיסייר בגרסה המקורית והחלבית ע”פ המתכון כאן:
https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9E%D7%9C%D7%90-%D7%A7%D7%A8%D7%9D-%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%99%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A1%D7%99-%D7%91%D7%A7%D7%9C%D7%99-%D7%A7%D7%9C%D7%95/
האם אפשר לאפות בתבנית רגילה או חייב שקעים?
היי חנה, אפשר גם על תבנית רגילה