-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 690.2 קק״ל 2760.9 קק״לפחמימות 154.8 גרם 619.2 גרםשומן 190.4 גרם 761.6 גרםנתרן 689.9 מ״ג 2759.7 מ״גחלבון 145.0 גרם 580.2 גרםסיבים תזונתיים 138.9 גרם 555.5 גרםשומן רווי 170.6 גרם 682.3 גרםכולסטרול 277.4 מ״ג 1109.5 מ״גסידן 155.7 מ״ג 622.7 מ״גברזל 138.6 מ״ג 554.3 מ״גאשלגן 190.0 מ״ג 759.9 מ״גאבץ 138.4 מ״ג 553.6 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות690
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 690.2 קק״ל 2760.9 קק״לפחמימות 154.8 גרם 619.2 גרםשומן 190.4 גרם 761.6 גרםנתרן 689.9 מ״ג 2759.7 מ״גחלבון 145.0 גרם 580.2 גרםסיבים תזונתיים 138.9 גרם 555.5 גרםשומן רווי 170.6 גרם 682.3 גרםכולסטרול 277.4 מ״ג 1109.5 מ״גסידן 155.7 מ״ג 622.7 מ״גברזל 138.6 מ״ג 554.3 מ״גאשלגן 190.0 מ״ג 759.9 מ״גאבץ 138.4 מ״ג 553.6 מ״גסגור
הסחרור של המים, החומץ שצריך להוסיף, הפחד שהביצה תתפזר לכל עבר – כל אלו ייחסכו מכם אם תכינו ביצים עלומות בשיטת הניילון הנצמד.
הפעם נגיש את הביצים על טוסט עם סלמון מעושן ורוטב הולנדייז, אבל אפשר גם על פולנטה עם פטריות, תרד בשמנת או סתם כארוחת ערב טעימה לצד גבינת שמנת וירקות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 690 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ביצים עלומות
-
4 ביצים
רוטב הולנדייז
-
2 חלמונים
-
250 גרם חמאה
-
1 כפית מיץ לימון
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
4 פרוסות לחם לבןקסטן או בריוש
-
4 פרוסות סלמון מעושן
-
חופן עיריתקצוצה
אופן הכנה
- מכינים את ההולנדייז: ממיסים את החמאה במיקרו ונותנים לה להתקרר מעט.
- בסיר קטן וכבד טורפים את החלמונים במשך כ-2-3 דקות על האש הכי נמוכה בגז, עד שהתערובת מקבלת מרקם קרמי. מקפידים לא לחמם יותר מידי כדי שהביצים לא ייקרשו.
- מסירים את הסיר מהאש ומזלפים פנימה, באיטיות ובהדרגה, את החמאה המומסת, תוך כדי טריפה נמרצת עד שהתערובת קרמית וסמיכה. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. טועמים ומתקנים טעמים.
- קולים את הלחם לצנימים.
- מכינים את הביצים: מכסים קערה קטנה או ספל קפה בסנו סושי - ניילון נצמד, כך שנוצרת בתוך הספל “קערית” מניילון נצמד ששוליה מכסים את צידי הקערה/ספל.
- מרססים בתרסיס שמן זית על הניילון ושופכים בזהירות את הביצה לתוך הניילון.
- סוגרים את שולי הניילון כך שתיווצר לנו הפתעת ביצה קטנה. מסובבים היטב את שולי הניילון ועושים קשר, כדי שהביצה לא תברח בזמן הבישול.
- מחממים מים בסיר גדול. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים קצת את הלהבה ככה שיישאר בעבוע עדין.
- מעבירים את ארבע שקיות הניילון לתוך המים למשך 4 דקות.
- מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחות את פרוסות הקלי ומניחים עליהן את הסלמון.
- מוציאים את השקיות עם הביצים בעדינות. פותחים בעזרת מספריים את הקשר של הניילון ומניחים כל ביצה במרכז הטוסט כשהצד שהיה עם הקשר מונח כלפי מטה.
- ממליחים את הביצים ומזלפים בנדיבות מרוטב ההולנדייז.
- מפזרים עירית ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את ההולנדייז: ממיסים את החמאה במיקרו ונותנים לה להתקרר מעט.
- בסיר קטן וכבד טורפים את החלמונים במשך כ-2-3 דקות על האש הכי נמוכה בגז, עד שהתערובת מקבלת מרקם קרמי. מקפידים לא לחמם יותר מידי כדי שהביצים לא ייקרשו.
- מסירים את הסיר מהאש ומזלפים פנימה, באיטיות ובהדרגה, את החמאה המומסת, תוך כדי טריפה נמרצת עד שהתערובת קרמית וסמיכה. מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. טועמים ומתקנים טעמים.
- קולים את הלחם לצנימים.
- מכינים את הביצים: מכסים קערה קטנה או ספל קפה בסנו סושי - ניילון נצמד, כך שנוצרת בתוך הספל “קערית” מניילון נצמד ששוליה מכסים את צידי הקערה/ספל.
- מרססים בתרסיס שמן זית על הניילון ושופכים בזהירות את הביצה לתוך הניילון.
- סוגרים את שולי הניילון כך שתיווצר לנו הפתעת ביצה קטנה. מסובבים היטב את שולי הניילון ועושים קשר, כדי שהביצה לא תברח בזמן הבישול.
- מחממים מים בסיר גדול. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים קצת את הלהבה ככה שיישאר בעבוע עדין.
- מעבירים את ארבע שקיות הניילון לתוך המים למשך 4 דקות.
- מרכיבים את המנה: מסדרים על צלחות את פרוסות הקלי ומניחים עליהן את הסלמון.
- מוציאים את השקיות עם הביצים בעדינות. פותחים בעזרת מספריים את הקשר של הניילון ומניחים כל ביצה במרכז הטוסט כשהצד שהיה עם הקשר מונח כלפי מטה.
- ממליחים את הביצים ומזלפים בנדיבות מרוטב ההולנדייז.
- מפזרים עירית ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
למה לא להכניס את הביצים לתוך שקית מזון ולקשור ולבשל בתוך מים רותחין?