פסטה אלפרדו – פסטה ברוטב פטריות
פסטה אלפרדו - פסטה ברוטב עם המון סוגי פטריות ושמנת, עשירה וטעימה. מתכון למתחילים, שכל המשפחה תאהב. כי אין יום שלא בא לנו בו פסטה!
פסטה אלפרדו - פסטה ברוטב עם המון סוגי פטריות ושמנת, עשירה וטעימה. מתכון למתחילים, שכל המשפחה תאהב. כי אין יום שלא בא לנו בו פסטה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 364.0 קק״ל 2183.7 קק״לפחמימות 59.7 גרם 358.5 גרםסוכר 1.7 גרם 10.4 גרםשומן 5.1 גרם 30.4 גרםנתרן 526.9 מ״ג 3161.3 מ״גחלבון 13.9 גרם 83.6 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 42.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.0 מ״ג 293.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 208.4 מ״ג 1250.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות364
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 364.0 קק״ל 2183.7 קק״לפחמימות 59.7 גרם 358.5 גרםסוכר 1.7 גרם 10.4 גרםשומן 5.1 גרם 30.4 גרםנתרן 526.9 מ״ג 3161.3 מ״גחלבון 13.9 גרם 83.6 גרםסיבים תזונתיים 7.0 גרם 42.2 גרםשומן רווי 2.7 גרם 16.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.0 מ״ג 293.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 19.8 מ״גאשלגן 208.4 מ״ג 1250.4 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 364 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1חבילה או 500 גרם פסטה מקמח מלא
-
3 ליטר מים
-
1 כפית מלח דק
רוטב
-
1 סלסילה פטריות שמפיניון
-
1 סלסילה פטריות יער
-
1 סלסילה פטריות פורטובלו
-
4 שיני שום
-
1 מיכל שמנת לבישול יטבתה 9%
-
1/2 כוס יין לבן חצי יבש
-
1 כף אבקת מרק פטריות קנור
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
הגשה - אופציונלי
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- מרתיחים את המים בסיר גדול ומוסיפים את המלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי הוראות היצרן. אחרי 8 דקות תמיד כדאי לטעום ולבדוק. חשוב שהפסטה לא תהיה רכה מידי, אלא אל דנטה.
- מכינים בינתיים את הרוטב: קוצצים את הפטריות לפרוסות, את הבצל לקוביות קטנות ואת השום כותשים או קוצצים הכי קטן שאפשר.
- מרססים קצת ספריי שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל.
- מטגנים על אש בינונית-נמוכה כחמש דקות עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
- מכניסים את הפטריות ומטגנים עוד חמש דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את אבקת המרק, אגוז המוסקט והפלפל.
- שופכים את היין הלבן אל המחבת ומגביהים את הלהבה. מטגנים שתי דקות תוך כדי ערבוב על אש גבוהה כדי שהאלכוהול יתאדה.
- מוסיפים את השמנת ומנמיכים בחזרה את האש לאש בינונית. מבשלים כ-8 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מסננים את הפסטה ומיד מוסיפים אותה אל הרוטב. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.
אופן הכנה
- מרתיחים את המים בסיר גדול ומוסיפים את המלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי הוראות היצרן. אחרי 8 דקות תמיד כדאי לטעום ולבדוק. חשוב שהפסטה לא תהיה רכה מידי, אלא אל דנטה.
- מכינים בינתיים את הרוטב: קוצצים את הפטריות לפרוסות, את הבצל לקוביות קטנות ואת השום כותשים או קוצצים הכי קטן שאפשר.
- מרססים קצת ספריי שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל.
- מטגנים על אש בינונית-נמוכה כחמש דקות עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
- מכניסים את הפטריות ומטגנים עוד חמש דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את אבקת המרק, אגוז המוסקט והפלפל.
- שופכים את היין הלבן אל המחבת ומגביהים את הלהבה. מטגנים שתי דקות תוך כדי ערבוב על אש גבוהה כדי שהאלכוהול יתאדה.
- מוסיפים את השמנת ומנמיכים בחזרה את האש לאש בינונית. מבשלים כ-8 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מסננים את הפסטה ומיד מוסיפים אותה אל הרוטב. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
האם יין אדום יבש יתאים או שיהרוס את הצבע והטעם. האם אפשר בלי יין?
הי תמר. לא מומלץ להשתמש ביין אדום, הוא בהחלט ישנה את הצבע של המתכון.
מנה חלומית
במה אני יכולה להחליף את הפורטבלו? אין לי דרך להשיג
פטריות שמפיניון