פסטה ברוטב בולונז פטריות טבעוני
רוטב בולונז בגרסה טבעונית וטעימה לא פחות! עם פטריות במקום בשר וטוויסט נוסף בדמות אטריות אודון במקום פסטה, שהופכות את המנה למקורית במיוחד
רוטב בולונז בגרסה טבעונית וטעימה לא פחות! עם פטריות במקום בשר וטוויסט נוסף בדמות אטריות אודון במקום פסטה, שהופכות את המנה למקורית במיוחד
- עז תלם
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 370.5 קק״ל 1482.0 קק״לפחמימות 36.0 גרם 144.2 גרםשומן 10.4 גרם 41.8 גרםנתרן 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גחלבון 12.2 גרם 48.7 גרםסיבים תזונתיים 20.9 גרם 83.8 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 467.0 מ״ג 1868.0 מ״גברזל 6.3 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 3048.1 מ״ג 12192.3 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות371
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 370.5 קק״ל 1482.0 קק״לפחמימות 36.0 גרם 144.2 גרםשומן 10.4 גרם 41.8 גרםנתרן 277.5 מ״ג 1110.0 מ״גחלבון 12.2 גרם 48.7 גרםסיבים תזונתיים 20.9 גרם 83.8 גרםשומן רווי 4.4 גרם 17.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 467.0 מ״ג 1868.0 מ״גברזל 6.3 מ״ג 25.4 מ״גאשלגן 3048.1 מ״ג 12192.3 מ״גאבץ 2.7 מ״ג 10.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 371 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
4 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
2 גבעולי סלרי
-
2 גזרים בינוניים
-
3/4 כוס יין אדום יבש
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
-
400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 חבילה אטריות אודוןמזרח מערב
-
1 חופן בזיליקום
-
3 גבעולי אורגנו טרי
אופן הכנה
- קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות.
- את הבצל, הגזר והסלרי שמים במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שקצוצים היטב.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר. מטגנים כ-10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו.
- מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
- מוסיפים את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-15 דקות נוספות, עד שהטעמים מתרכזים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- במקביל, מבשלים את הפסטה או הנודלס לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים (שומרים כוס מים בצד). קוצצים את הבזיליקים ומסירים את העלים מגבעולי האורגנו
- מעבירים את הפסטה לרוטב, מקפיצים מעט, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת עלי האורגנו ומגישים.
אופן הכנה
- קוצצים 2 סלסילות פטריות לפרוסות דקות.
- את הבצל, הגזר והסלרי שמים במעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שקצוצים היטב.
- מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר. מטגנים כ-10 דקות מעל חום בינוני-נמוך, עד שהתרככו.
- מגבירים את החום, מוסיפים את כל הפטריות ומטגנים 5-6 דקות, עד שהזהיבו והצטמקו.
- מוסיפים את היין ואת רוטב הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כמעט לחלוטין.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומביאים לרתיחה. מבשלים 5-15 דקות נוספות, עד שהטעמים מתרכזים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- במקביל, מבשלים את הפסטה או הנודלס לפי הוראות היצרן, ומסננים את המים (שומרים כוס מים בצד). קוצצים את הבזיליקים ומסירים את העלים מגבעולי האורגנו
- מעבירים את הפסטה לרוטב, מקפיצים מעט, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ואת עלי האורגנו ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
טעים אש! גם למי שלא טבעוני …. מומלץ!
תודה רעות היקרה 🙂
זו המנה שמתאימה לילדי הפסטה
למי שצמחוני זה פגז?