פסטה עם קישואים, ארטישוק ולימון
איך מכינים ארוחת צהריים מאוזנת וטעימה ב-20 דקות? ישראל אהרוני מכין פסטה עם קישואים, ארטישוק ולימון שכולם אוהבים. אל תשכחו להוסיף קצת מוצרלה מעל
איך מכינים ארוחת צהריים מאוזנת וטעימה ב-20 דקות? ישראל אהרוני מכין פסטה עם קישואים, ארטישוק ולימון שכולם אוהבים. אל תשכחו להוסיף קצת מוצרלה מעל
- ישראל אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.2 קק״ל 2500.8 קק״לפחמימות 83.6 גרם 417.9 גרםשומן 9.0 גרם 45.0 גרםנתרן 332.8 מ״ג 1664.1 מ״גחלבון 4.6 גרם 22.8 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 30.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 88.9 מ״ג 444.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 13.4 מ״גאשלגן 529.6 מ״ג 2648.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 10.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות500
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 500.2 קק״ל 2500.8 קק״לפחמימות 83.6 גרם 417.9 גרםשומן 9.0 גרם 45.0 גרםנתרן 332.8 מ״ג 1664.1 מ״גחלבון 4.6 גרם 22.8 גרםסיבים תזונתיים 6.1 גרם 30.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 8.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 88.9 מ״ג 444.6 מ״גברזל 2.7 מ״ג 13.4 מ״גאשלגן 529.6 מ״ג 2648.2 מ״גאבץ 2.1 מ״ג 10.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 500 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 צנצנת ארטישוק בשימורים
-
1חבילה או 500 גרם פסטה פטוצ’יני
-
1 בצל סגול בינוני
-
5 שיני שום
-
6 קישואים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
10 עלי מרווה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
6 כפות מיץ לימון
-
10 עלי בזיליקום
-
1 מיכל גבינת בייבי מוצרלה
אופן הכנה
- מסננים את הארטישוק המשומר משמן הזית - שומרים את שמן הזית להמשך. אם מדובר בארטישוקים שלמים, חותכים לרבעים.
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בסיר גדול.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. חותכים את הקישואים לפרוסות דקות.
- בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן זית והמרווה. כשהשמן חם, מטגנים בו את השום והבצל. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הארטישוק והקישואים ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים לסיר הפסטה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומעט משמן הזית של הארטישוק. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, מעבירים לצלחות הגשה. מוסיפים לכל צלחת כמה כדורי מוצרלה ומגישים.
אופן הכנה
- מסננים את הארטישוק המשומר משמן הזית - שומרים את שמן הזית להמשך. אם מדובר בארטישוקים שלמים, חותכים לרבעים.
- מבשלים את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בסיר גדול.
- קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום. חותכים את הקישואים לפרוסות דקות.
- בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן זית והמרווה. כשהשמן חם, מטגנים בו את השום והבצל. מתבלים במלח ופלפל שחור.
- מוסיפים את הארטישוק והקישואים ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים לסיר הפסטה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומעט משמן הזית של הארטישוק. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום, מעבירים לצלחות הגשה. מוסיפים לכל צלחת כמה כדורי מוצרלה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן