פסטה זוקיני: פסטה לדיאטה של יום ראשון
כמה פשוט ככה טעים. רצועות דקיקות של זוקיני או קישואים, ממש כמו איטריות פסטה, עם שמן זית ופרמזן שמכינים במהירות והכי כיף להתחיל איתה דיאטה של יום ראשון...
כמה פשוט ככה טעים. רצועות דקיקות של זוקיני או קישואים, ממש כמו איטריות פסטה, עם שמן זית ופרמזן שמכינים במהירות והכי כיף להתחיל איתה דיאטה של יום ראשון...
- יעל טל
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 524.2 קק״ל 1048.5 קק״לפחמימות 33.3 גרם 66.6 גרםשומן 38.5 גרם 76.9 גרםנתרן 932.2 מ״ג 1864.5 מ״גחלבון 15.0 גרם 29.9 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 25.2 גרםשומן רווי 13.4 גרם 26.9 גרםכולסטרול 47.4 מ״ג 94.8 מ״גסידן 378.7 מ״ג 757.4 מ״גברזל 2.9 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 1742.6 מ״ג 3485.2 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 5 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות524
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 524.2 קק״ל 1048.5 קק״לפחמימות 33.3 גרם 66.6 גרםשומן 38.5 גרם 76.9 גרםנתרן 932.2 מ״ג 1864.5 מ״גחלבון 15.0 גרם 29.9 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 25.2 גרםשומן רווי 13.4 גרם 26.9 גרםכולסטרול 47.4 מ״ג 94.8 מ״גסידן 378.7 מ״ג 757.4 מ״גברזל 2.9 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 1742.6 מ״ג 3485.2 מ״גאבץ 3.0 מ״ג 6.0 מ״גסגור
ביום ראשון אנחנו תמיד קמים עם ים של כוונות טובות. היום נתחיל דיאטה, לא נקנה יותר חטיפים, אנחנו לא פח אשפה ולא חייבים לאכול את השאריות של הילדים, נרוץ לפחות 5 ק”מ לפחות 3 פעמים בשבוע… כל כך הרבה כוונות שמתפיידות בפעם הראשונה שהילד שלכם מסרב להכנס לזום והבוס שלכם מנג’ס.
אז בואו נלך צעד צעד, לא חייבים לעשות הפיכות כדי להרגיש טוב. הכינו לעצמכם פסטה ירוקה מ… רצועות קישואים. אין בה קמח, יש בה ים של טעם וכוונות טובות. קיראו לזה פסטה של יום ראשון ושיהיה שבוע נפלא!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 524 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 זוקיני ירוק גדוליםטרי וקשה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף גדושה חמאהלא חובה
-
4 שיני שוםכתושות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
4 כפות גבינת פרמזןמגוררת (או כמה שרוצים)
-
3 עגבניות שרי Mחצויות (לא חובה)
אופן הכנה
- שוטפים את הקישואים או את הזוקיני ובעזרת קולפן עם שיניים (זסטר) מגרדים (בזהירות) את הזוקיני לאורכו, כל הדרך מסביב, ללא הליבה (היא רכה מדי).
- מחממים את שמן הזית והחמאה (לא חייבים חמאה) במחבת ומוסיפים את השום. מטגנים מעט את השום (הזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את רצועות הזוקיני למחבת מקפיצים ומבשלים כ-3 דקות. הזוקיני לא אמור להיות רך מדי אלא אל דנטה, ממש כמו פסטה.
- מוסיפים את המלח, הפלפל והפרמזן. מערבבים עוד כמה שניות ומעבירים לצלחות ההגשה.
- מגישים עם עוד פרמזן מגורר מלמעלה ועגבניות שרי מתוקות.
אופן הכנה
- שוטפים את הקישואים או את הזוקיני ובעזרת קולפן עם שיניים (זסטר) מגרדים (בזהירות) את הזוקיני לאורכו, כל הדרך מסביב, ללא הליבה (היא רכה מדי).
- מחממים את שמן הזית והחמאה (לא חייבים חמאה) במחבת ומוסיפים את השום. מטגנים מעט את השום (הזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את רצועות הזוקיני למחבת מקפיצים ומבשלים כ-3 דקות. הזוקיני לא אמור להיות רך מדי אלא אל דנטה, ממש כמו פסטה.
- מוסיפים את המלח, הפלפל והפרמזן. מערבבים עוד כמה שניות ומעבירים לצלחות ההגשה.
- מגישים עם עוד פרמזן מגורר מלמעלה ועגבניות שרי מתוקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן