פסטייה עטופה בכוונות טובות לחודש אלול

אין דרך טובה יותר לחגוג את חודש אלול מאשר עם מתכון שכולו כוונות טובות. דפי קרמר מכינה פסטייה, מאפה מרוקאי של בצק פילו ממולא בבשר ובפירות יבשים
אין דרך טובה יותר לחגוג את חודש אלול מאשר עם מתכון שכולו כוונות טובות. דפי קרמר מכינה פסטייה, מאפה מרוקאי של בצק פילו ממולא בבשר ובפירות יבשים
  • דפנה קרמר
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5565
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5565.3 קק״ל 5565.3 קק״ל
    פחמימות 393.2 גרם 393.2 גרם
    שומן 351.5 גרם 351.5 גרם
    נתרן 4846.7 מ״ג 4846.7 מ״ג
    חלבון 190.5 גרם 190.5 גרם
    סיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 92.5 גרם 92.5 גרם
    כולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 370.2 מ״ג 370.2 מ״ג
    ברזל 20.3 מ״ג 20.3 מ״ג
    אשלגן 2729.6 מ״ג 2729.6 מ״ג
    אבץ 1419.5 מ״ג 1419.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    5565
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 5565.3 קק״ל 5565.3 קק״ל
    פחמימות 393.2 גרם 393.2 גרם
    שומן 351.5 גרם 351.5 גרם
    נתרן 4846.7 מ״ג 4846.7 מ״ג
    חלבון 190.5 גרם 190.5 גרם
    סיבים תזונתיים 17.3 גרם 17.3 גרם
    שומן רווי 92.5 גרם 92.5 גרם
    כולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 370.2 מ״ג 370.2 מ״ג
    ברזל 20.3 מ״ג 20.3 מ״ג
    אשלגן 2729.6 מ״ג 2729.6 מ״ג
    אבץ 1419.5 מ״ג 1419.5 מ״ג
    סגור

חודש אלול.

ובעיניים שלי, העולם כולו מתכנס ומתחגג לקראת תחילתה של עוד שנה לספירה העברית.

חודש של זריחות מרחיבות לב ושקיעות מרהיבות שמיים. הבקרים והערבים מצטננים ואפשר לשוב לנשום.

 

זמן חשבון נפש וסליחות.

לפעמים, כמותם, שרחוקים ממני שנות דור, בא לי פשוט להתעטף בטלית ולהניח את הדעת.

להאמין. לא רק ביכולת שלי למחול או להימחל.

להתכסות בכוונות טובות לשנה החדשה הזו שבאה עלינו טהורה ובתולית רק בעוד רגע.

זה זמן נפלא לברך את כל קוראיי שנזכה השנה בשפע שמחות, בבריאות, בשבירת תקרות זכוכית והגשמת חלומות!

 

אצלי, כמי שמציעה את מרכולתה בכינוס אכלנים לארוחות קונספט עשירות ומשמחות, החודש הזה כבכל שנה מתאפיין בחגיגות אוכל תחת הכותרת “הרמת כוסית” (מה שחוטא כמובן למציאות נוכח כמות הכוסות שמצווה להרים אם מגיעים אליי בית הלל או בית שמאי, יהיו הבאים אשר יהיו).

לאור מזג הנפש שלי, אני אוהבת בימים האלה לעטוף את רוך טעמיהם המתקתק של החיים עם עוקץ טעמו הנפלא של החטא הקטן, בכיסויים עדינים ושבירים של כוונות מדויקות, ולהגישם כלאחר כבוד לאורחיי.

אוכל חגיגי שראוי שיוגש כשנפרדים משנה אחת, ומתארגנים ומתכנסים לבאה אחריה.

אחת כזו היא המנה שמובאת כאן לפניכם, קלה כל כך להכנה, מלאה במרקמים, עשירה בטעמים ומכוסה כולה בכוונותיי הטובות.

 

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכונים לראש השנה
דפנה קרמר
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


מילוי

מעטפת


אופן הכנה

  1. קוצצים דק את הבצל.
  2. מחממים שמן קנולה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את הצימוקים, השקדים, התאנים, השום, הפלפל החריף והתבלינים ומערבבים. מבשלים 3 דקות על אש נמוכה ומוציאים לצלחת.
  4. לאותו הסיר מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבשר הטחון. מפוררים תוך כדי באמצעות כף עץ.
  5. מתבלים את הבשר במלח ופלפל שחור ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו והוא מוכן.
  6. מחזירים לסיר את תערובת הבצל והפירות היבשים, מוסיפים את האורז, מוסיפים מים עד לגובה 1 ו-1/2 ס”מ מעל תכולת הסיר ומעלים לרתיחה.
  7. מחלישים את האש, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 25 דקות. מסירים מהאש ומניחים להצטנן מעט.
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ.
  9. מניחים בתחתית התבנית מחצית מדפי הפילו בחבילה כך שהשוליים שלהם מבצבצים החוצה. מניחים כל דף בזווית אחרת כך שהשוליים יבצבצו מכל שולי התבנית. מורחים כל דף במעט שמן ואז מניחים את הדף הבא.
  10. מעבירים את התערובת שבושלה בסיר לתבנית ומשטחים מעט.
  11. מקפלים את שולי הבצק שנותרו מחוץ לתבנית פנימה, כך שהם מכסים מעט על התערובת.
  12. מסיימים בהנחת 2-3 עלי פילו מעל התערובת ותוחבים את שולי הבצק פנימה כך שנוצרת מעין עוגת פילו.
  13. מורחים את פני הבצק במעט שמן ואופים בתנור החם כ-20 דקות או עד שפני המאפה מזהיבים.
  14. לפני ההגשה, מחלצים את המאפה מהתבנית, מקשטים באבקת סוכר, שברי פיסטוק וגרגירי רימון ומגישים.

לעוד מתכונים חגיגיים לראש השנה:

מתכון עוגת דבש גבוהה וחגיגית של יונית צוקרמן

מתכון קציצות דג ברוטב חריף

מתכון עוגת תפוחים ללא סוכר

מתכון תפוח על מקל


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
פסטייה עטופה בכוונות טובות לחודש אלול

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    בני ברוך

    לא הכרתי אך זה וזה פשוט ומושלם!

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה!

    Avatar
    רויטל צנעני-כהן

    פסטייה מאוד מזמינה

      Avatar
      מלי מסלם

      מכירה פסטייה עם עוף ולא בשר… נראה מעניין

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות