פרעצלים קלאסיים של אפרת ליכטנשטט
אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין פרצעלים רכים וטעימים בטירוף, שלב אחרי שלב. אפשר לנשנש אותם סתם ככה או לעשות מהם כריכים מושלמים
אפרת ליכטנשטט מלמדת איך להכין פרצעלים רכים וטעימים בטירוף, שלב אחרי שלב. אפשר לנשנש אותם סתם ככה או לעשות מהם כריכים מושלמים
- אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.1 קק״ל 2295.9 קק״לפחמימות 27.7 גרם 415.2 גרםשומן 4.5 גרם 67.9 גרםנתרן 481.5 מ״ג 7222.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 65.8 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 56.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 7.7 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 15.0 מ״ג 225.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 130.1 מ״ג 1951.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 13.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה שעהכולל 3 שעות
-
קלוריות153
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.1 קק״ל 2295.9 קק״לפחמימות 27.7 גרם 415.2 גרםשומן 4.5 גרם 67.9 גרםנתרן 481.5 מ״ג 7222.1 מ״גחלבון 4.4 גרם 65.8 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 56.7 גרםשומן רווי 0.5 גרם 7.7 גרםכולסטרול 19.7 מ״ג 295.4 מ״גסידן 15.0 מ״ג 225.0 מ״גברזל 1.3 מ״ג 19.1 מ״גאשלגן 130.1 מ״ג 1951.3 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 13.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 153 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
בישול
-
2 כפות סוכר חום
-
2 כפות אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל המים ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.
- לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה. לשים עם הידיים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר, ובמקרה כזה השתמשו ב-2 כפיות שמרים יבשים).
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-12-10-חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים במשקל -70-90 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6-8 ס״מ.
- מגלגלים כל כדור לנחש ארוך מאד ויוצרים קשר בייגלה (ממליצה לראות באינסטגרם שלי איך מכינים או לחפש ביו-טיוב). מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת מטבח.
- בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים אבקת סודה לשתייה וסוכר. חשוב להוסיף את הסודה לשתייה בזהירות כי המים קופצים ומבעבעים!
- מכניסים כל פרעצל למים הרותחים לשלושים שניות (שימו טיימר) בעזרת תרווד רחב או מצקת שטוחה עם חורים.
- מחזירים את הפרעצל לתבנית עם כמה שפחות מים.
- מברישים את הפרעצלים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.
- אופים 12-14 דקות או עד שהם מגיעים לצבע חום יפה, אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה לאפייה שווה.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים שמן ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל המים ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.
- לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה. לשים עם הידיים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר, ובמקרה כזה השתמשו ב-2 כפיות שמרים יבשים).
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-12-10-חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים במשקל -70-90 גרם) ויוצרים כדורים בערך בקוטר 6-8 ס״מ.
- מגלגלים כל כדור לנחש ארוך מאד ויוצרים קשר בייגלה (ממליצה לראות באינסטגרם שלי איך מכינים או לחפש ביו-טיוב). מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים במגבת מטבח.
- בסיר גדול מרתיחים מים ומוסיפים אבקת סודה לשתייה וסוכר. חשוב להוסיף את הסודה לשתייה בזהירות כי המים קופצים ומבעבעים!
- מכניסים כל פרעצל למים הרותחים לשלושים שניות (שימו טיימר) בעזרת תרווד רחב או מצקת שטוחה עם חורים.
- מחזירים את הפרעצל לתבנית עם כמה שפחות מים.
- מברישים את הפרעצלים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.
- אופים 12-14 דקות או עד שהם מגיעים לצבע חום יפה, אפשר לסובב את התבנית באמצע האפייה לאפייה שווה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (33)
מה העניין בקמח מלא? (הילדים אצלנו לא אוהבים)
הי אבישג. לא חובה קמח מלא, אפשר קמח לבן.
תודה על מתכון מהמם וקל. שאלה-איך הכי טוב לשמור אותם כשהם מתקררים? בשקית זיפלוק הם נהיים רכים..
מחכים לצינון מלא ואז שמים בשקית זיפלוק. אם שמים בזיפלוק כשהם חמים, האדים נכלאים בשקית ומרככים אותם
תודה על המענה. שמתי בשקית זיפלוק כשהיו קרים אך משום מה נהיו עם רכים למעלה-כאילו רטובים. בהקפאה פחות מורגש. במיוחד אלו שהוספתי עליהם זעתר.
תודה על מתכון מהמם וקל-)