רקע הנמל

קוקילידה ביתית מהממת ומטריפה עם פיסטוק ושוקולד לבן

אין סוף למתיקות! קוקילידה מעוגיות נימוחות מושלמות שממולאות בגלידת שמנת עם פיסטוק ושוקולד לבן. כולם יחטפו אותן ברגע!
אין סוף למתיקות! קוקילידה מעוגיות נימוחות מושלמות שממולאות בגלידת שמנת עם פיסטוק ושוקולד לבן. כולם יחטפו אותן ברגע!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 14 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    1193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1193.2 קק״ל 11932.4 קק״ל
    פחמימות 130.0 גרם 1300.4 גרם
    שומן 70.1 גרם 701.1 גרם
    נתרן 299.0 מ״ג 2989.7 מ״ג
    חלבון 14.5 גרם 144.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 38.9 גרם 389.2 גרם
    כולסטרול 130.3 מ״ג 1303.4 מ״ג
    סידן 245.1 מ״ג 2451.1 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 467.0 מ״ג 4669.9 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל 14 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    1193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1193.2 קק״ל 11932.4 קק״ל
    פחמימות 130.0 גרם 1300.4 גרם
    שומן 70.1 גרם 701.1 גרם
    נתרן 299.0 מ״ג 2989.7 מ״ג
    חלבון 14.5 גרם 144.7 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 38.9 גרם 389.2 גרם
    כולסטרול 130.3 מ״ג 1303.4 מ״ג
    סידן 245.1 מ״ג 2451.1 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 13.8 מ״ג
    אשלגן 467.0 מ״ג 4669.9 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 15.7 מ״ג
    סגור

השילוב של פיסטוק ושוקולד לבן כבר מזמן ידוע כשילוב מושלם! תוסיפו לזה גם שתי עוגיות רכות עם שבבי שוקולד לבן וקיבלתם קוקילידה ביתית נהדרת. תומר אומנסקי הביא לכם מתכון שאתם פשוט חייבים להכין ונותן גם טיפ איך ניתן להפוך את הקוקילידה לקינוח בטעם אגוזי לוז.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוגיות


אופן הכנה

  1. מכינים את הגלידה: מקציפים את השמנת להקצפה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא מדי. מקפלים לתוך הקצפת את החלב המרוכז ומחית הפיסטוק באמצעות מרית.
  2. עוטפים את התחתית של 10 רינגים בקוטר 8 ס”מ בניילון נצמד ויוצקים בתוכם את תערובת הגלידה לצורך יצירת דסקיות גלידה. מקפיאים למשך 12 שעות לפחות.
  3. מכינים את העוגיות: מחממים את התנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
  4. בקערה רחבה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד לאיחוד. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את המצרכים היבשים: הקמח, המלח, אבקת האפייה, הפיסטוקים והשוקולד הלבן לקערה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם ומשטחים מעט על נייר האפייה בתבנית תוך שמירה על רווחים בין העוגיות. אופים את העוגיות בתנור במשך עשר דקות.
  7. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את חמאת הקקאו, מוסיפים את השוקולד הלבן ומחית הפיסטוק ומערבבים. מצננים כרבע שעה בטרם השימוש.
  8. מרכיבים את הקוקילידה: מניחים על עוגייה דסקית גלידה שהוצאנו מהרינג. סוגרים בעוגייה נוספת ומעבירים להקפאה של כחצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות.
  9. לאחר ההקפאה מצפים את הקוקילידה בציפוי ומקשטים בשוקולד לבן מומס ופיסטוקים קצוצים.
קוקילידה פיסטוק
קוקילידה פיסטוק ושוקולד לבן. צילום: תומר אומנסקי

הערות

  • מומלץ לאכול את הקוקילידות הישר מהמקפיא.
  • ניתן לוותר על הרינגים ולהעביר את הגלידה לכלי לצורך הקפאה. בסיום ההקפאה מניחים את הגלידה על העוגיות באמצעות כף גלידה. אם הגלידה לא יוצאת בקלות מהקערה, נותנים לקערה לעמוד מספר דקות על השיש ואז יוצרים את כדור הגלידה.
  • ניתן לשמור את הקוקילידות במקפיא עד חודש בקופסה אטומה.
  • ניתן להמיר את מחית הפיסטוק במחית פרלינה ואת הפיסטוקים באגוזי לוז ולייצר קוקילידות אגוזי לוז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
קוקילידה ביתית מהממת ומטריפה עם פיסטוק ושוקולד לבן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    אור

    היי מה הכמות קוקילידות שיוצאות?

      Avatar
      מערכת Foody

      10, ראי שכתוב מעל רשימת המצרכים

      Avatar
      מערכת Foody

      היי שון, הג’לטין לא נשכח. מדובר בקוקילידה – אלו עוגיות עם גלידה שמגישים אותן קפואות, כך שאין צורך בג’לטין

קטגוריות

אביזרים

טכניקות