קראק פאי עם פחות רגשות אשם – הגרסה השפויה למתכון המנצח של קרין גורן
אהבתם את המתכון של קרין גורן ונועה רוזין לקראק פאי אבל פחות אהבתם את הקלוריות? קבלו מתכון של קראק פאי עם פחות רגשות אשם, טעים לא פחות
אהבתם את המתכון של קרין גורן ונועה רוזין לקראק פאי אבל פחות אהבתם את הקלוריות? קבלו מתכון של קראק פאי עם פחות רגשות אשם, טעים לא פחות
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7245.7 קק״ל 7245.7 קק״לפחמימות 764.5 גרם 764.5 גרםשומן 435.7 גרם 435.7 גרםנתרן 2973.4 מ״ג 2973.4 מ״גחלבון 86.6 גרם 86.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 3.8 גרםשומן רווי 249.3 גרם 249.3 גרםכולסטרול 2659.1 מ״ג 2659.1 מ״גסידן 607.2 מ״ג 607.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1105.4 מ״ג 1105.4 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות7246
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 7245.7 קק״ל 7245.7 קק״לפחמימות 764.5 גרם 764.5 גרםשומן 435.7 גרם 435.7 גרםנתרן 2973.4 מ״ג 2973.4 מ״גחלבון 86.6 גרם 86.6 גרםסיבים תזונתיים 3.8 גרם 3.8 גרםשומן רווי 249.3 גרם 249.3 גרםכולסטרול 2659.1 מ״ג 2659.1 מ״גסידן 607.2 מ״ג 607.2 מ״גברזל 8.2 מ״ג 8.2 מ״גאשלגן 1105.4 מ״ג 1105.4 מ״גאבץ 5.7 מ״ג 5.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 7246 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיית שיבולת שועל
-
200 גרם חמאה
-
2/3כוס או 120 גרם סוכר חום
-
1/4 כוס סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
1כוס או 140 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 כוסות שיבולת שועל עבה
בסיס
-
30 גרם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
-
2 כפות סוכר חום
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאה
מלית
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
2/3כוס או 120 גרם סוכר חום
-
1/4 כפית מלח דק
-
120 גרם חמאהמומסת
-
5 חלמונים L
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת מתוקה 38%
-
1 כפית תמצית וניל
הגשה
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%מוקצפת
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המשך הבסיס: מכניסים למעבד מזון את החמאה, המלח והסוכר החום. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני. מרפדים תבנית פאי בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים את המלית: מערבבים בזהירות באופן ידני, בקערה את הסוכר, סוכר החום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסתו של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מכניסים לתנור (160 מעלות) ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים.
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
ואם חפצה נפשכם בגרסה המושחתת יותר, רוצו למתכון המקורי
אופן הכנה
- מכינים את בסיס שיבולת השועל ויוצרים עוגייה (בהמשך נטחן אותה): במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים להקציף.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים לקערת המיקסר ומערבבים עד איחוד. מוסיפים את שיבולת השועל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
- משטחים את התערובת על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- אחרי 40 דקות בודקים את העוגייה, היא אמורה להיות שחומה אך לא שרופה. אם יש צורך אופים במשך חמש דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המשך הבסיס: מכניסים למעבד מזון את החמאה, המלח והסוכר החום. שוברים את עוגיית שיבולת השועל האפויה ומערבבים עד ליצירת מרקם חולי ושומני. מרפדים תבנית פאי בפירורי הבסיס תוך הצמדה והידוק שלהם בעזרת האצבעות.
- מכינים את המלית: מערבבים בזהירות באופן ידני, בקערה את הסוכר, סוכר החום, מלח, חמאה, חלמונים, שמנת מתוקה ותמצית וניל. המנעו ככל שאפשר מכניסתו של אוויר לתערובת.
- יוצקים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית (שימו לב: המילוי צריך להיות יציב ולא נוזלי).
- מכניסים לתנור (160 מעלות) ואופים במשך שעה ו-10 דקות מוציאים ומצננים.
- מגישים חם לצד קצפת או שמנת חמוצה.
ואם חפצה נפשכם בגרסה המושחתת יותר, רוצו למתכון המקורי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן