קרמשניט פרווה: העוגה הקלאסית בטעם מטריף לכ-ו-ל-ם
קרמשניט או "עוגת נפוליאון" היא עוגה אישית מרהיבה קלאסית שכולם מכורים אליה, והפעם גם לרגישים לחלב - קרמשינט פרווה בטעם אליפות!
קרמשניט או "עוגת נפוליאון" היא עוגה אישית מרהיבה קלאסית שכולם מכורים אליה, והפעם גם לרגישים לחלב - קרמשינט פרווה בטעם אליפות!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.3 קק״ל 3685.9 קק״לפחמימות 53.6 גרם 321.9 גרםשומן 35.9 גרם 215.5 גרםנתרן 10.7 מ״ג 64.3 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 14.3 גרם 85.8 גרםכולסטרול 103.5 מ״ג 621.2 מ״גסידן 15.4 מ״ג 92.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 15.0 מ״ג 90.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 45 דק׳כולל 4 שעות ו-15 דק׳
-
קלוריות614
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.3 קק״ל 3685.9 קק״לפחמימות 53.6 גרם 321.9 גרםשומן 35.9 גרם 215.5 גרםנתרן 10.7 מ״ג 64.3 מ״גחלבון 6.2 גרם 37.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 14.3 גרם 85.8 גרםכולסטרול 103.5 מ״ג 621.2 מ״גסידן 15.4 מ״ג 92.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 15.0 מ״ג 90.2 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״גסגור
קרמשניט קלאסי של שכבות בצק עלים וקרם וניל היא אחת העוגות הממכרות, ובצדק! ועכשיו סוף סוף גם צמחונים יכולים ליהנות מפרוסת קרמשניט פרווה או יותר. הקינוח מתאים גם לאירועים בהם מחפשים קינוח פרווה שכולם יאהבו.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל 4 שעות ו-15 דק׳ | קלוריות 614 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרם
-
360מ"ל או 1 1/2 מיכלים מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
1 כפית מחית ונילאו תמצית וניל
-
3 חלמונים L
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר לבן
-
35גרם או 1/4 כוס קורנפלור
-
50 גרם נטורינה קוקוסרכה
-
2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
קישוט
-
2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את שכבות העוגה: חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה ל-18 מלבנים בגודל 4 על 7 ס”מ.
- משתדלים לעבוד זריז, כדי שהבצק לא יתחמם. אם הוא הופך פחות נוח לעבודה, מחזירים לכמה דקות למקפיא.
- מסדרים את מלבני הבצק בתבנית, מפזרים מעל שכבה נדיבה של אבקת סוכר, מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית תנור נוספת שתשמש משקולת, כדי שבצק העלים לא יתרומם.
- אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהבצק משחים יפה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: מכניסים לסיר את הסויה לבישול ומשחת הווניל, ומביאים לסף רתיחה.
- במקביל טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור לתערובת אחידה ומעט גושית (זה בסדר).
- עושים השוואת טמפרטורות: כשהסויה כמעט רותחת, מוסיפים חצי מהכמות לקערה וטורפים מהר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את יתר הסויה וטורפים.
- מחזירים את תכולת הקערה לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת במשך 3-4 דקות עד שהקרם מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את הנטורינה ומערבבים עד שהיא נטמעת בבלילה.
- מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה.
- מניילנים עם ניילון נצמד על פני הקרם ומקררים לפחות 3 שעות, או עד שהוא קר לגמרי.
- מקציפים בקערה את הקרם והאינסטנט פודינג.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק.
- מרכיבים את הקינוח: מניחים על צלחת הגשה שכבה ראשונה של בצק.
- מזלפים מעל לאורך שלושה פסים של הקרם.
- מכסים בשכבה נוספת של הבצק ומזלפים עוד קרם.
- מכסים בשכבה השלישית והאחרונה של הבצק.
- ממשיכים כך עם יתר שכבות הבצק והקרם.
- שומרים את הקינוחים במקרר עד להגשה.
- לפני הגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את שכבות העוגה: חותכים את הבצק בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה ל-18 מלבנים בגודל 4 על 7 ס”מ.
- משתדלים לעבוד זריז, כדי שהבצק לא יתחמם. אם הוא הופך פחות נוח לעבודה, מחזירים לכמה דקות למקפיא.
- מסדרים את מלבני הבצק בתבנית, מפזרים מעל שכבה נדיבה של אבקת סוכר, מכסים בנייר אפייה נוסף ומניחים מעל תבנית תנור נוספת שתשמש משקולת, כדי שבצק העלים לא יתרומם.
- אופים במשך 30-40 דקות, או עד שהבצק משחים יפה.
- מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
- מכינים את הקרם: מכניסים לסיר את הסויה לבישול ומשחת הווניל, ומביאים לסף רתיחה.
- במקביל טורפים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור לתערובת אחידה ומעט גושית (זה בסדר).
- עושים השוואת טמפרטורות: כשהסויה כמעט רותחת, מוסיפים חצי מהכמות לקערה וטורפים מהר עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את יתר הסויה וטורפים.
- מחזירים את תכולת הקערה לסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת במשך 3-4 דקות עד שהקרם מתחיל להסמיך.
- מוסיפים את הנטורינה ומערבבים עד שהיא נטמעת בבלילה.
- מעבירים את הקרם דרך מסננת לקערה.
- מניילנים עם ניילון נצמד על פני הקרם ומקררים לפחות 3 שעות, או עד שהוא קר לגמרי.
- מקציפים בקערה את הקרם והאינסטנט פודינג.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק.
- מרכיבים את הקינוח: מניחים על צלחת הגשה שכבה ראשונה של בצק.
- מזלפים מעל לאורך שלושה פסים של הקרם.
- מכסים בשכבה נוספת של הבצק ומזלפים עוד קרם.
- מכסים בשכבה השלישית והאחרונה של הבצק.
- ממשיכים כך עם יתר שכבות הבצק והקרם.
- שומרים את הקינוחים במקרר עד להגשה.
- לפני הגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
צוין במתכון שמתאים לטבעונים וברשימת המצרכים יש חלמונים לתשומת ליבכם טבעונים לא אוכלים ביצים
תודה לך על הסבת תשומת הלב, המתכון אכן מתאים לרגישים לחלב ולצמחוניים אך לא לטבעוניים.
לא עדיין מתי שהוא אני יכין את זה
טבעוני עם חלמונים?
צודקת. המתכון תוקן. הוא מתאים לרגישים לחלב ולצמחונים, אך לא לטבעונים