רוק אנד רול: חטיף אנרגיה עם תמרים ואגוזים
רוצים קינוח מתוק ובריא שמכינים בעשר דקות? הכינו רול ענק עשוי תמרים, אגוזים וקוקוס, חיתכו לחתיכות וקבלו חטיף אנרגיה מושלם לזריקת מרץ לכל השבוע
רוצים קינוח מתוק ובריא שמכינים בעשר דקות? הכינו רול ענק עשוי תמרים, אגוזים וקוקוס, חיתכו לחתיכות וקבלו חטיף אנרגיה מושלם לזריקת מרץ לכל השבוע
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.5 קק״ל 1852.4 קק״לפחמימות 3.6 גרם 53.6 גרםשומן 11.2 גרם 167.4 גרםנתרן 1.5 מ״ג 22.6 מ״גחלבון 2.2 גרם 33.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 41.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.4 מ״ג 141.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 109.0 מ״ג 1635.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 14.3 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות124
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 123.5 קק״ל 1852.4 קק״לפחמימות 3.6 גרם 53.6 גרםשומן 11.2 גרם 167.4 גרםנתרן 1.5 מ״ג 22.6 מ״גחלבון 2.2 גרם 33.7 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 21.6 גרםשומן רווי 2.7 גרם 41.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.4 מ״ג 141.3 מ״גברזל 0.9 מ״ג 13.9 מ״גאשלגן 109.0 מ״ג 1635.7 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 14.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 124 | כמות מנות 15 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1חבילה או 500 גרם תמרים מגולענים בוואקוםמחית
-
1 כוס אגוזי פקאן
-
1 כוס אגוזי קשיו טבעייםאו כוס פיסטוק מקולף או אגוז בונדק מקולף
-
1/2 כוס קוקוס טחון
אופן הכנה
- קולים את האגוזים במחבת ללא שמן על אש נמוכה במשך כמה דקות, עד שהם משחימים קלות ומפיצים ניחוח אגוזי.
- מעבירים את האגוזים לסנו סושי- שקיות זיפר וסוגרים את השקית היטב.
- בעזרת כוס או מערוך, מכים קלות על השקית ושוברים מעט את האגוזים ליצירת חתיכות גסות.
- מעבירים את האגוזים אל מחית התמרים ומערבבים.
- פורסים סנו סושי- ניילון נצמד על השיש ומסדרים את עליו את הממרח שנוצר בשורה ארוכה.
- מפזרים על הניילון גם את הקוקוס ומגלגלים עליו את הרול, כך שיצופה מכל הצדדים.
- סוגרים את הניילון על הרול ומגלגלים באמצעותו את הרול כדי שיקבל צורה עגולה ויפה.
- מכניסים למקרר למשך כשעה לפחות.
- מוציאים מהמקרר, פותחים את הניילון, פורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ (או בהתאם לעובי החטיף שאתם רוצים) ומסדרים בצלחת הגשה או בקופסה לשעת הצורך.
אופן הכנה
- קולים את האגוזים במחבת ללא שמן על אש נמוכה במשך כמה דקות, עד שהם משחימים קלות ומפיצים ניחוח אגוזי.
- מעבירים את האגוזים לסנו סושי- שקיות זיפר וסוגרים את השקית היטב.
- בעזרת כוס או מערוך, מכים קלות על השקית ושוברים מעט את האגוזים ליצירת חתיכות גסות.
- מעבירים את האגוזים אל מחית התמרים ומערבבים.
- פורסים סנו סושי- ניילון נצמד על השיש ומסדרים את עליו את הממרח שנוצר בשורה ארוכה.
- מפזרים על הניילון גם את הקוקוס ומגלגלים עליו את הרול, כך שיצופה מכל הצדדים.
- סוגרים את הניילון על הרול ומגלגלים באמצעותו את הרול כדי שיקבל צורה עגולה ויפה.
- מכניסים למקרר למשך כשעה לפחות.
- מוציאים מהמקרר, פותחים את הניילון, פורסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ (או בהתאם לעובי החטיף שאתם רוצים) ומסדרים בצלחת הגשה או בקופסה לשעת הצורך.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
איפה שומרים? במקרר או בחוץ? וכמה זמן זה יכול להחזיק?
הי רוני. תמדי רצוי לשמור במקרר,אבל החטיפים יחזיקו גם בשמירה בקופסא על השיש. מחזיק מספר ימים עד שבוע.