רק עוד קדירה אחת ודי: נפרדים מהחורף עם סיר מנחם
- אלכס ולינוי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 942.1 קק״ל 3768.5 קק״לפחמימות 98.3 גרם 393.2 גרםשומן 12.8 גרם 51.4 גרםנתרן 4188.0 מ״ג 16751.8 מ״גחלבון 34.2 גרם 136.8 גרםסיבים תזונתיים 12.7 גרם 50.7 גרםשומן רווי 3.0 גרם 11.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 153.9 מ״ג 615.4 מ״גברזל 5.9 מ״ג 23.5 מ״גאשלגן 1412.2 מ״ג 5648.6 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 24.4 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 30 דק׳כולל 8 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות942
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 942.1 קק״ל 3768.5 קק״לפחמימות 98.3 גרם 393.2 גרםשומן 12.8 גרם 51.4 גרםנתרן 4188.0 מ״ג 16751.8 מ״גחלבון 34.2 גרם 136.8 גרםסיבים תזונתיים 12.7 גרם 50.7 גרםשומן רווי 3.0 גרם 11.9 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 153.9 מ״ג 615.4 מ״גברזל 5.9 מ״ג 23.5 מ״גאשלגן 1412.2 מ״ג 5648.6 מ״גאבץ 6.1 מ״ג 24.4 מ״גסגור
קדירת פרידה לחורף!
מכירים את התחושה הזו, כשקמים בשבת בבוקר, יוצאים מחדר השינה ומתמלאים בריח ממכר שבוקע מסיר שהתבשל כל הלילה, מלא בכל טוב ורק מחכה שנפתח אותו? ככה, ובדיוק בשביל זה נוצר המתכון הזה!
כשהייתי קטנה כל שבת בבוקר הייתי קמה כבר ב-6:00 ומבקשת מאימא שלי צלחת מסיר החמין שהתבשל כל הלילה. הריח שהיה אופף את הבית היה פשוט ממכר ולא הייתי מצליחה להתאפק!
באחד מימיי השישי, אלכס ואני חשבנו על כמה בא לנו לקום בבוקר בדיוק לתחושה הזו. כל מה שצריך, זה תבשיל כייפי שנכנס לתנור בלילה ויעשה לנו שמח בצהריים של יום המחרת.
הלכנו וקנינו בשר, כל השאר היה אלתור מדברים שהיו כבר בבית. חתכנו כמה ירקות, בחרנו את הקטנייה שישבה במזווה ובסוף את בקבוק היין האדום שהגיע הזמן כבר לפתוח.
זה מתכון פשוט, טעים ומנחם, כזה שבלי הרבה מאמץ יוצר את התחושה הכי ביתית שיש. מבטיחים ששבת בבוקר תהיה נעימה יותר מבדרך כלל. אז רגע לפני שהחורף נגמר ומתחילים לחפש מתכונים קלילים וקיציים, ההפך מאלו של החורף ששולחים אותנו חזרה להתכרבל בפוך, תעשו לעצמכם טובה ותכינו את הסיר הכיפי הזה.
מרכיבים 15 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 942 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג בשר אונטריבאו כל נתח שמתאים לבישול ארוך חתוך לקוביות של 5 ס"מ
-
3 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות גדולות
-
3 גזרים בינונייםחתוכים גס
-
3 בצלים בינונייםחתוכים לרבעים
-
5 שיני שוםקלופות
-
4 עגבניות בינוניותחתוכות לרבעים
-
2 קישואים בינונייםחתוכים גס
-
1 1/2 כוסות חיטה
-
2 כפות שמן קנולה
-
10 גרגירי פלפל אנגלי
-
4 עלי דפנה בינוניים
-
3 גבעולי טימין טרי
-
2 כפות מלח גס
-
1 1/2 כוסות יין אדום יבש
-
4 כוסות מים
אופן הכנה
- בסיר חם (שמתאים גם לתנור) מוסיפים את השמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומוציאים לצלחת.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- שמים את כל הירקות בסיר מלבד העגבניות וצורבים קלות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הבשר ואת היין ומביאים לרתיחה, מוסיפים מים ואת כל התבלינים.
- שוטפים את החיטה, מוסיפים אותה לסיר ומסדרים מעל הכל את העגבניות.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים למשך הלילה, או לפחות לכ-8 שעות בישול.
אופן הכנה
- בסיר חם (שמתאים גם לתנור) מוסיפים את השמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו ומוציאים לצלחת.
- מחממים תנור לחום של 100 מעלות.
- שמים את כל הירקות בסיר מלבד העגבניות וצורבים קלות תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הבשר ואת היין ומביאים לרתיחה, מוסיפים מים ואת כל התבלינים.
- שוטפים את החיטה, מוסיפים אותה לסיר ומסדרים מעל הכל את העגבניות.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומכניסים למשך הלילה, או לפחות לכ-8 שעות בישול.