שבבי אורז ברוטב מסאלה: מאכל זריז שיטיס אתכם להודו!
למה שלא תגוונו את ארוחת הערב עם תבשיל שבבי אורז ברוטב מסאלה? נסו את המעדן הזה שכל כך מהיר וכיף להכין במטבח הביתי וגם אתם תאמרו "נמסטה"
למה שלא תגוונו את ארוחת הערב עם תבשיל שבבי אורז ברוטב מסאלה? נסו את המעדן הזה שכל כך מהיר וכיף להכין במטבח הביתי וגם אתם תאמרו "נמסטה"
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.0 קק״ל 388.0 קק״לפחמימות 17.6 גרם 70.2 גרםשומן 3.4 גרם 13.8 גרםנתרן 579.3 מ״ג 2317.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 11.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.7 מ״ג 198.9 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 368.6 מ״ג 1474.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות97
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 97.0 קק״ל 388.0 קק״לפחמימות 17.6 גרם 70.2 גרםשומן 3.4 גרם 13.8 גרםנתרן 579.3 מ״ג 2317.3 מ״גחלבון 2.9 גרם 11.5 גרםסיבים תזונתיים 3.6 גרם 14.3 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 49.7 מ״ג 198.9 מ״גברזל 1.8 מ״ג 7.3 מ״גאשלגן 368.6 מ״ג 1474.3 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״גסגור
בדרך כלל תבשילים הודיים לוקחים הרבה זמן הכנה, אבל השימוש בשבבי אורז שרק צריך לטבול לכמה דקות במים רותחים, והופ! הם כבר מוכנים לשידוך עם רוטב, מקצרים הכל באופן משמעותי. ואפילו עוד לא התחלנו לדבר על רוטב המסאלה מלא התבלינים החמימים, העשיר והמנחם הזה שפשוט יגרום לכם להתרגש.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 97 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל
-
1 חבילה שבבי אטריות אורזמזרח מערב
רוטב מסאלה
-
1 כף שמן קנולה
-
1 בצל סגול בינוניאו בצל לבן, קצוץ
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ
-
1/2 כפית מלח דקאפשר פחות, לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 1/2 כפיות גאראם מסאלה
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית פפריקה חריפהאפשר פחות, לפי הטעם
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1פחית או 400 מ"ל עגבניות מרוסקות
-
1 כף סירופ מייפלאו סוכר
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
אופן הכנה
- משרים במים את שבבי האורז כמה דקות (לפי הוראות היצרן), מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל, השום והג’ינג’ר, תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
- מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המייפל וקרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לבשל במשך 2 דקות.
- מוסיפים את שבבי האורז למחבת עם הרוטב, מערבבים ומבשלים במשך 4-5 דקות.
- מפזרים כוסברה ומגישים.
אופן הכנה
- משרים במים את שבבי האורז כמה דקות (לפי הוראות היצרן), מסננים ושומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל, השום והג’ינג’ר, תוך כדי ערבוב, עד שהם מתחילים להתרכך ולהזהיב.
- מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המייפל וקרם הקוקוס, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום וממשיכים לבשל במשך 2 דקות.
- מוסיפים את שבבי האורז למחבת עם הרוטב, מערבבים ומבשלים במשך 4-5 דקות.
- מפזרים כוסברה ומגישים.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יצא מצויין!! מתאים גם לצליאק ול low fodmap (בלי הבצל והשום))
משמח לקרוא, שירי!
יצא מעולה, תודה רבה
איזה כיף לשמוע.