שניצל טופו עם קינואה ואפונה
ארוחה צמחונית שלמה, בריאה ועשירה שמכינים במכשיר אחד ובקלי קלות: שניצל טופו עם קינואה ואפונה. שניצל מתובל ופריך עם מינימום שמן ועם תוספת בריאה וצבעונית
ארוחה צמחונית שלמה, בריאה ועשירה שמכינים במכשיר אחד ובקלי קלות: שניצל טופו עם קינואה ואפונה. שניצל מתובל ופריך עם מינימום שמן ועם תוספת בריאה וצבעונית
- Ninja
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 748.9 קק״ל 2995.8 קק״לפחמימות 80.2 גרם 320.8 גרםשומן 36.9 גרם 147.6 גרםנתרן 1405.6 מ״ג 5622.4 מ״גחלבון 23.0 גרם 92.0 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 37.4 גרםשומן רווי 9.7 גרם 38.8 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 82.6 מ״ג 330.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 720.7 מ״ג 2883.0 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות749
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 748.9 קק״ל 2995.8 קק״לפחמימות 80.2 גרם 320.8 גרםשומן 36.9 גרם 147.6 גרםנתרן 1405.6 מ״ג 5622.4 מ״גחלבון 23.0 גרם 92.0 גרםסיבים תזונתיים 9.4 גרם 37.4 גרםשומן רווי 9.7 גרם 38.8 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 82.6 מ״ג 330.5 מ״גברזל 5.4 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 720.7 מ״ג 2883.0 מ״גאבץ 3.2 מ״ג 12.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 749 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינואה
-
2 כפות שמן זית
-
2 כוסות קינואהעדיף צבעונית (מיקס לבן, שחור ואדום)
-
3 כוסות מים רותחים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית בהרט
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כוס אפונה ירוקה עדינה קפואה
-
3 גזרים קטניםקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
שניצל טופו
-
1 חבילה טופו משי נוקשה
-
1 כוס קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 ביצים L
-
1 כוס פירורי לחם
-
3 כפות שומשום
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
3 כפות שמן זית
-
1/2 כוס קרם קוקוס
אופן הכנה
- בקערה בינונית שמים 3 כפות שמן זית, סויה, קרם קוקוס ורוטב צ’ילי ומערבבים.
- חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומשרים אותן במרינדה למשך חצי שעה או לכמה שעות במקרר.
- בינתיים שמים בסיר הקרמי במכשיר את כל מצרכי הקינואה ומערבבים.סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור ומפעילים למשך 2 דקות. ממתינים 10 דקות על מצב שמירת חום ורק אז פותחים.
- מוציאים את פרוסות הטופו מהמרינדה ומצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם מעורבבים עם שומשום. חשוב לצפות היטב שלא יהיו חורים ללא ציפוי.
- מניחים את רשת הצלייה על הקינואה הסיר ומעליה שמים את שניצל הטופו.
- מפעילים על תכנית טיגון באויר חם ולהוסיף טמפרטורה למשך 10 דקות.
- לאחר 5 דקות הופכים כדי שהשניצל יזהיב מ-2 הצדדים. אם צריך מוסיפים עוד 5 דקות.
אופן הכנה
- בקערה בינונית שמים 3 כפות שמן זית, סויה, קרם קוקוס ורוטב צ’ילי ומערבבים.
- חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומשרים אותן במרינדה למשך חצי שעה או לכמה שעות במקרר.
- בינתיים שמים בסיר הקרמי במכשיר את כל מצרכי הקינואה ומערבבים.סוגרים את המכסה, מעבירים למצב סיר לחץ ומוודאים שכפתור הSEAL סגור ומפעילים למשך 2 דקות. ממתינים 10 דקות על מצב שמירת חום ורק אז פותחים.
- מוציאים את פרוסות הטופו מהמרינדה ומצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם מעורבבים עם שומשום. חשוב לצפות היטב שלא יהיו חורים ללא ציפוי.
- מניחים את רשת הצלייה על הקינואה הסיר ומעליה שמים את שניצל הטופו.
- מפעילים על תכנית טיגון באויר חם ולהוסיף טמפרטורה למשך 10 דקות.
- לאחר 5 דקות הופכים כדי שהשניצל יזהיב מ-2 הצדדים. אם צריך מוסיפים עוד 5 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
שתי שאלות , מהו הסיר הזה? ועם מה אפשר להחליף את הביצים?