שניצל טופו עם קינואה ואפונה

ארוחה צמחונית שלמה, בריאה ועשירה שמכינים במכשיר אחד ובקלי קלות: שניצל טופו עם קינואה ואפונה. שניצל מתובל ופריך עם מינימום שמן ועם תוספת בריאה וצבעונית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    19

מצרכים

קינואה

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית שמים 3 כפות שמן זית, סויה, קרם קוקוס ורוטב צ’ילי ומערבבים.
  2. חותכים את הטופו לפרוסות בעובי 1 ס”מ ומשרים אותן במרינדה למשך חצי שעה או לכמה שעות במקרר.
  3. בינתיים שמים בסיר הקרמי במכשיר את כל מצרכי הקינואה ומערבבים. סוגרים עם מכסה סיר הלחץ ומפעילים על מצב סיר לחץ למשך 2 דקות. מקפידים שהשסתום יהיה על מצב Seal. ממתינים 10 דקות על מצב שמירת חום ורק אז פותחים.
  4. מוציאים את פרוסות הטופו מהמרינדה ומצפים בקמח, ביצה ופירורי לחם מעורבבים עם שומשום. חשוב לצפות היטב שלא יהיו חורים ללא ציפוי.
  5. מניחים את רשת הצלייה על הקינואה הסיר ומעליה שמים את שניצל הטופו.
  6. מפעילים על מצב טיגון באויר חם למשך 10 דקות וסוגרים את המכסה.
  7. לאחר 5 דקות הופכים כדי שהשניצל יזהיב מ-2 הצדדים. אם צריך מוסיפים עוד 5 דקות.
מבשלים את הקינואה
מבשלים את הקינואה

 

מוסיפים שניצל טופו
מוסיפים שניצל טופו

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 763.3 קק״ל 3053.3 קק״ל
פחמימות 77.2 גרם 308.9 גרם
שומן 39.7 גרם 158.8 גרם
נתרן 1852.5 מ״ג 7409.9 מ״ג
חלבון 21.3 גרם 85.2 גרם
סיבים תזונתיים 10.2 גרם 40.6 גרם
שומן רווי 10.6 גרם 42.2 גרם
כולסטרול 126.9 מ״ג 507.6 מ״ג
סידן 158.5 מ״ג 634.0 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 23.0 מ״ג
אשלגן 826.9 מ״ג 3307.7 מ״ג
אבץ 3.1 מ״ג 12.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody