-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 676.2 קק״ל 2704.8 קק״לפחמימות 46.0 גרם 184.2 גרםשומן 46.9 גרם 187.7 גרםנתרן 1732.4 מ״ג 6929.5 מ״גחלבון 25.5 גרם 102.1 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.8 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 2363.2 מ״גסידן 197.0 מ״ג 788.0 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 1216.6 מ״ג 4866.5 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.5 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות676
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 676.2 קק״ל 2704.8 קק״לפחמימות 46.0 גרם 184.2 גרםשומן 46.9 גרם 187.7 גרםנתרן 1732.4 מ״ג 6929.5 מ״גחלבון 25.5 גרם 102.1 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 33.8 גרםכולסטרול 590.8 מ״ג 2363.2 מ״גסידן 197.0 מ״ג 788.0 מ״גברזל 6.1 מ״ג 24.2 מ״גאשלגן 1216.6 מ״ג 4866.5 מ״גאבץ 2.4 מ״ג 9.5 מ״גסגור
מכינים ממש בקלות, החלק הכי “מסובך” הוא לשטוף ולחתוך את הירקות…זה גיוון מיוחד וטעים שמתאים לכל המשפחה.
מכינים תבנית תנור עמוסה בירקות שעוברים צלייה בתנור, לאחר שהם קלויים, יוצקים מעליהם רוטב עגבניות מתובל ואחר כך ביצים ואופים הכל יחד בתנור. שקשוקה עם טעמים עמוקים ומיוחדים ואפשר להאכיל את כל המשפחה בכיף.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 676 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 ביצים Lבטמפרטורת החדר
אנטיפסטי
-
1/2 ק"ג פלפלים אדומיםחתוכים לרצועות
-
1/2 ק"ג פלפלים צהובים
-
1 פלפל צ’ילי ירוק בינוניחתוך לטבעות
-
3 בצלים סגולים בינונייםחתוכים לשמיניות
-
10 שיני שוםקלופות קצוץ גס
-
1 כף שטוחה סוכר חום
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
רוטב עגבניות
-
3 קופסאות שימורים עגבניות מרוסקותשל 400 גרם
-
1/4כוס או 60 מ"ל שמן זיתאיכותי
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית סוכר חום
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
1/2 כפית אבקת צ’ילילאוהבי החריף
להגשה
-
קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מעבירים את הירקות החתוכים לקערה גדולה, מפזרים שיני שום, סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם ושמן זית ומערבבים היטב בקערה כך שכל הירקות מצופים באופן אחיד. - צולים בתנור כ-20-30 עד לצליית הירקות אל דנטה, ושיהיו קצת שרופים.
- בינתיים כשהירקות בתנור מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים תיבול שיהיה לטעמכם.
- מוציאים את הירקות הקלויים מהתנור ומעבירים עם כל הנוזלים שהצטברו בצלייה לפיירקס
(עגול או אליפסה). יוצקים מעל את רוטב העגבניות, טועמים ומתקנים תיבול. - מחזירים לתנור למשך כ-15 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מוציאים מהתנור יוצרים כיסים בתערובת בעזרת כף ומניחים בפנים את הביצים. מחזירים לתנור למשך כ-10-15 דקות נוספות עד שהביצים עשויות לטעמכם.
- מגישים חם, עם פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, לחם טרי, טחינה או מטבלים אחרים אהובים.
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מעבירים את הירקות החתוכים לקערה גדולה, מפזרים שיני שום, סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם ושמן זית ומערבבים היטב בקערה כך שכל הירקות מצופים באופן אחיד. - צולים בתנור כ-20-30 עד לצליית הירקות אל דנטה, ושיהיו קצת שרופים.
- בינתיים כשהירקות בתנור מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים תיבול שיהיה לטעמכם.
- מוציאים את הירקות הקלויים מהתנור ומעבירים עם כל הנוזלים שהצטברו בצלייה לפיירקס
(עגול או אליפסה). יוצקים מעל את רוטב העגבניות, טועמים ומתקנים תיבול. - מחזירים לתנור למשך כ-15 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מוציאים מהתנור יוצרים כיסים בתערובת בעזרת כף ומניחים בפנים את הביצים. מחזירים לתנור למשך כ-10-15 דקות נוספות עד שהביצים עשויות לטעמכם.
- מגישים חם, עם פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, לחם טרי, טחינה או מטבלים אחרים אהובים.
הערות
- מומלץ לשבור את הביצים מראש כל אחת בכוס נפרדת שיהיה קל להכניס במהירות לשקשוקה
- הביצים יקבלו מעטה לבן בתנור ויהיו עשויות (כמו אם הייתם מכסים את מחבת השקשוקה בהכנה בכיריים). למי שאוהב ביצה יותר רכה בשקשוקה, מומלץ להעביר את המצב של התנור לחום תחתון בלבד ואז להכניס פנימה את הביצים ולהחזיר לתנור
הערות
- מומלץ לשבור את הביצים מראש כל אחת בכוס נפרדת שיהיה קל להכניס במהירות לשקשוקה
- הביצים יקבלו מעטה לבן בתנור ויהיו עשויות (כמו אם הייתם מכסים את מחבת השקשוקה בהכנה בכיריים). למי שאוהב ביצה יותר רכה בשקשוקה, מומלץ להעביר את המצב של התנור לחום תחתון בלבד ואז להכניס פנימה את הביצים ולהחזיר לתנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן