שקשוקה אנטיפסטי בתנור של תום פרנץ

שקשוקה "לוהטת" אדומה ומדוייקת, עשירה בירקות וקלה להכנה. פיתרון מהיר לארוחת בוקר או ערב כייפית שממנה כל המשפחה תוכל ליהנות
שקשוקה "לוהטת" אדומה ומדוייקת, עשירה בירקות וקלה להכנה. פיתרון מהיר לארוחת בוקר או ערב כייפית שממנה כל המשפחה תוכל ליהנות
  • תום פרנץ
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 1]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    740
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 740.2 קק״ל 2960.9 קק״ל
    פחמימות 67.5 גרם 270.1 גרם
    שומן 45.6 גרם 182.2 גרם
    נתרן 2235.4 מ״ג 8941.4 מ״ג
    חלבון 27.7 גרם 110.7 גרם
    סיבים תזונתיים 14.0 גרם 56.1 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 31.5 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 2025.6 מ״ג
    סידן 331.7 מ״ג 1326.9 מ״ג
    ברזל 10.2 מ״ג 40.9 מ״ג
    אשלגן 2432.9 מ״ג 9731.6 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    740
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 740.2 קק״ל 2960.9 קק״ל
    פחמימות 67.5 גרם 270.1 גרם
    שומן 45.6 גרם 182.2 גרם
    נתרן 2235.4 מ״ג 8941.4 מ״ג
    חלבון 27.7 גרם 110.7 גרם
    סיבים תזונתיים 14.0 גרם 56.1 גרם
    שומן רווי 7.9 גרם 31.5 גרם
    כולסטרול 506.4 מ״ג 2025.6 מ״ג
    סידן 331.7 מ״ג 1326.9 מ״ג
    ברזל 10.2 מ״ג 40.9 מ״ג
    אשלגן 2432.9 מ״ג 9731.6 מ״ג
    אבץ 3.4 מ״ג 13.4 מ״ג
    סגור

מכינים ממש בקלות, החלק הכי “מסובך” הוא לשטוף ולחתוך את הירקות…זה גיוון מיוחד וטעים שמתאים לכל המשפחה.
מכינים תבנית תנור עמוסה בירקות שעוברים צלייה בתנור, לאחר שהם קלויים, יוצקים מעליהם רוטב עגבניות מתובל ואחר כך ביצים ואופים הכל יחד בתנור. שקשוקה עם טעמים עמוקים ומיוחדים ואפשר להאכיל את כל המשפחה בכיף.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 1]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אנטיפסטי

רוטב עגבניות

להגשה


אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    מעבירים את הירקות החתוכים לקערה גדולה, מפזרים שיני שום, סוכר חום, מלח ופלפל לפי הטעם ושמן זית ומערבבים היטב בקערה כך שכל הירקות מצופים באופן אחיד.
  2. צולים בתנור כ-20-30 עד לצליית הירקות אל דנטה, ושיהיו קצת שרופים.
  3. בינתיים כשהירקות בתנור מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה, טועמים ומתקנים תיבול שיהיה לטעמכם.
  4. מוציאים את הירקות הקלויים מהתנור ומעבירים עם כל הנוזלים שהצטברו בצלייה לפיירקס
    (עגול או אליפסה). יוצקים מעל את רוטב העגבניות, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מחזירים לתנור למשך כ-15 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מוציאים מהתנור יוצרים כיסים בתערובת בעזרת כף ומניחים בפנים את הביצים. מחזירים לתנור למשך כ-10-15 דקות נוספות עד שהביצים עשויות לטעמכם.
  6. מגישים חם, עם פטרוזיליה/כוסברה קצוצה, לחם טרי, טחינה או מטבלים אחרים אהובים.

    שקשוקה אנטיפסטי בתנור. צילום: נמרוד סונדרס.
    שקשוקה אנטיפסטי בתנור. צילום: נמרוד סונדרס.

הערות

  • מומלץ לשבור את הביצים מראש כל אחת בכוס נפרדת שיהיה קל להכניס במהירות לשקשוקה
  • הביצים יקבלו מעטה לבן בתנור ויהיו עשויות (כמו אם הייתם מכסים את מחבת השקשוקה בהכנה בכיריים). למי שאוהב ביצה יותר רכה בשקשוקה, מומלץ להעביר את המצב של התנור לחום תחתון בלבד ואז להכניס פנימה את הביצים ולהחזיר לתנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שקשוקה אנטיפסטי בתנור של תום פרנץ

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות