תבשיל של קיץ: קארי טבעוני עם בטטה, חומוס וברוקולי
מתכון מצוין ופשוט להכנה לארוחה חמה וטבעונית (וגם ללא גלוטן!) - תבשיל בטטה, ברוקולי וגרגירי חומוס בקארי אדום פיקנטי, קרם קוקוס וחמאת בוטנים, שמוגש על אורז מבושל
מתכון מצוין ופשוט להכנה לארוחה חמה וטבעונית (וגם ללא גלוטן!) - תבשיל בטטה, ברוקולי וגרגירי חומוס בקארי אדום פיקנטי, קרם קוקוס וחמאת בוטנים, שמוגש על אורז מבושל
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.0 קק״ל 3203.9 קק״לפחמימות 89.1 גרם 356.5 גרםשומן 39.4 גרם 157.5 גרםנתרן 315.5 מ״ג 1261.9 מ״גחלבון 21.2 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 23.2 גרם 92.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 87.5 מ״ג 349.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.0 מ״גאשלגן 954.9 מ״ג 3819.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות801
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 801.0 קק״ל 3203.9 קק״לפחמימות 89.1 גרם 356.5 גרםשומן 39.4 גרם 157.5 גרםנתרן 315.5 מ״ג 1261.9 מ״גחלבון 21.2 גרם 84.8 גרםסיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרםשומן רווי 23.2 גרם 92.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 87.5 מ״ג 349.9 מ״גברזל 5.8 מ״ג 23.0 מ״גאשלגן 954.9 מ״ג 3819.5 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 801 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
תבשיל קארי
-
2 בטטות בינוניותחתוכות לקוביות בגודל ביס
-
1 כוס מיםלבישול הבטטות
-
2 כפות שמן קנולה
-
3 שיני שוםקצוצות
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רקצוץ דק
-
1 ברוקולי בינונימופרד לפרחים
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
-
420 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערבכוס אחת ועוד 3/4
-
1 כף שטוחה ממרח קארי אדוםמזרח מערב
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקהטבעית
-
2 כפות רוטב סויהמזרח מערב
הגשה
-
4 כוסות אורז לבן מבושלאו אורז מלא
-
1 חופן שומשוםמזרח מערב
-
1 חופן בצל ירוקחתוך דק
אופן הכנה
- שמים את קוביות הבטטה במחבת גדולה, מוסיפים את המים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהבטטה מתחילה טיפה להתרכך. מסננים את המים ושומרים את הבטטה בצד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן תוך ערבוב, כ-2-3 דקות.
- שמים בקערה את קרם הקוקוס, משחת הקארי, חמאת הבוטנים ורוטב הסויה וטורפים היטב לאיחוד החומרים. אם נשארים גושים קטנים של קארי זה בסדר - הם ייעלמו בבישול.
- מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים וממשיכים לבשל את הקארי עוד כ-15 דקות, או עד שהבטטה מתרככת, והרוטב מתחיל להסמיך. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם.
- שמים את הקארי על מצע אורז מבושל, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- שמים את קוביות הבטטה במחבת גדולה, מוסיפים את המים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהבטטה מתחילה טיפה להתרכך. מסננים את המים ושומרים את הבטטה בצד.
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן תוך ערבוב, כ-2-3 דקות.
- שמים בקערה את קרם הקוקוס, משחת הקארי, חמאת הבוטנים ורוטב הסויה וטורפים היטב לאיחוד החומרים. אם נשארים גושים קטנים של קארי זה בסדר - הם ייעלמו בבישול.
- מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים וממשיכים לבשל את הקארי עוד כ-15 דקות, או עד שהבטטה מתרככת, והרוטב מתחיל להסמיך. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם.
- שמים את הקארי על מצע אורז מבושל, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
- שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום קרם קוקוס
- הקארי עצמו יוצא מעט חריף. יחד עם אורז ניטרלי הטעם יוצא מאוזן לגמרי ורק טיפה פיקנטי
הערות
- אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום קרם קוקוס
- הקארי עצמו יוצא מעט חריף. יחד עם אורז ניטרלי הטעם יוצא מאוזן לגמרי ורק טיפה פיקנטי
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (14)
הי האם ניתן להחליף את הברוקלי בכרןבית בבקשה?
הי תמר. אפשר בהחלט
מתכון קליל וטעים מאוד!
כל כך טעים וממכר