תבשיל של קיץ: קארי טבעוני עם בטטה, חומוס וברוקולי

מתכון מצוין ופשוט להכנה לארוחה חמה וטבעונית (וגם ללא גלוטן!) - תבשיל בטטה, ברוקולי וגרגירי חומוס בקארי אדום פיקנטי, קרם קוקוס וחמאת בוטנים, שמוגש על אורז מבושל
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

תבשיל קארי

הגשה

אופן הכנה

  1. שמים את קוביות הבטטה במחבת גדולה, מוסיפים את המים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהבטטה מתחילה טיפה להתרכך. מסננים את המים ושומרים את הבטטה בצד.
  2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום והג’ינג’ר עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן תוך ערבוב, כ-2-3 דקות.

    מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן. צילום: אולגה טוכשר
    מוסיפים את הבטטה, החומוס ופרחי הברוקולי וממשיכים לטגן. צילום: אולגה טוכשר

  4. שמים בקערה את קרם הקוקוס, משחת הקארי, חמאת הבוטנים ורוטב הסויה וטורפים היטב לאיחוד החומרים. אם נשארים גושים קטנים של קארי זה בסדר - הם ייעלמו בבישול.
  5. מוסיפים את הרוטב למחבת, מערבבים וממשיכים לבשל את הקארי עוד כ-15 דקות, או עד שהבטטה מתרככת, והרוטב מתחיל להסמיך. טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם.

    טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם. צילום: אולגה טוכשר
    טועמים ובמידת הצורך מוסיפים עוד סויה לפי הטעם. צילום: אולגה טוכשר

  6. שמים את הקארי על מצע אורז מבושל, מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
  7. שומרים בכלי אטום במקרר.

הערות

  • אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום קרם קוקוס
  • הקארי עצמו יוצא מעט חריף. יחד עם אורז ניטרלי הטעם יוצא מאוזן לגמרי ורק טיפה פיקנטי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 797.4 קק״ל 3189.7 קק״ל
פחמימות 88.4 גרם 353.4 גרם
שומן 38.8 גרם 155.2 גרם
נתרן 314.4 מ״ג 1257.4 מ״ג
חלבון 21.0 גרם 84.2 גרם
סיבים תזונתיים 10.0 גרם 40.0 גרם
שומן רווי 23.2 גרם 92.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 92.7 מ״ג 370.9 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 23.0 מ״ג
אשלגן 950.8 מ״ג 3803.0 מ״ג
אבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody