יום העצמאות מציץ מעבר לפינה ויחד איתו שתי תופעות שנולדו אחת לשניה: אכילה בחוץ וזבובים.
יש מספר זנים של זבובים סביבנו, ביניהם זבוב הבית המוכר לכולנו, זבוב הפירות (הקטנטים הללו), שחמתן, זבוב הבשר (הירוק). רובם לא מסכנים אותנו בצורה ישירה (עקיצה) אלא באופן עקיף דרך הרעלות מזון.
אז איך זה קורה? אנחנו משאירים מזון חשוף. מגיע הזבוב, מתיישב. יורק נוזל על המזון שלנו, הנוזל הזה ממוסס את המזון ואז הוא יונק אותו חזרה דרך הקשית שלו. עכשיו בואו נזכור - הזבוב לא בוחל וסביר מאוד שרגע לפני שהוא נחת לנו על הצ’יפס הוא חגג בפח של השכנים.
בקיצור - העביר את החיידקים שהוא ינק משם לכאן. כך עוברת סלמונלה (מלכת השעה), ליסטריה, אי-קולי ושאר מרעין בישין.
עוד סכנה - הטלה. הזבוב מוצא מצע מתאים להטלה (רקמת בשר כמו המבורגר לדוגמא) ומטיל (לנו זה יראה כמו פירורים קטנטנים על הבשר). זה לא קורה מיד ובדרך כלל מדובר בבשר שעמד זמן מה ללא השגחה. תוך יום בערך הביצים בוקעות והופכות לרימות בגודל 1-2 מ”מ, אלו מתחפרות וניזונות מהבשר בו הן בקעו עד גדילתן ל18 מ”מ (לאחר כשבוע) והופכות לזבובים.
עכשיו אתם בטח ממש מודאגים אבל אין צורך, יש לנו פתרון מעולה בשבילכם!
השתמשו בכיסויי ניילון עם גומי למזון, כך לא תשאירו מזון חשוף ללא השגחה, לא בחוץ ולא בבית. בכל רגע שאתם לא צמודים לקערה או לצלחת אתם פשוט עוטפים אותה והיא סגורה לחלוטין לכניסה של כל מיני רשעים מעופפים.
עוד טיפ מאיתנו, אם אתם עורכים ארוחה בחוץ, אל תשאירו את האוכל שלכם ללא השגחה וכוונו מאווררים אל השולחן, אלו יהפכו את החגיגה של הזבובים קשה יותר בגלל הרוח.
שיהיה חג עצמאות שמח, טעים ונקי מזיהומים.
הנה כמה מתכוני עצמאות שאתם חייבים להכיר:
שיפודי פרגיות במרינדה מטריפה של אריסה, דבש ולימון כבוש
העראייס של אהרוני - פיתה צלויה במילוי בשר טחון וצנוברים
עופו על המנה הזו: כנפיים מטוגנות ברוטב צ’ילי ממכר
כמו במסעדה: מאפה פרגית בסגנון מוסחאן על פיתה רכה
תגובות (0)