סנו רקע

פיקניק וזבובים – כל מה שאתם חייבים לדעת

מה קורה כשזבוב נפגש עם המזון שלנו? מה הסכנות ואילו פתרונות יעזרו לכם לשמור על האוכל שלכם נקי ללא זיהומים? כל התשובות לשאלות בכתבה הבאה - פיקניק נעים

יום העצמאות מציץ מעבר לפינה ויחד איתו שתי תופעות שנולדו אחת לשניה: אכילה בחוץ וזבובים.

יש מספר זנים של זבובים סביבנו, ביניהם זבוב הבית המוכר לכולנו, זבוב הפירות (הקטנטים הללו), שחמתן, זבוב הבשר (הירוק). רובם לא מסכנים אותנו בצורה ישירה (עקיצה) אלא באופן עקיף דרך הרעלות מזון.

אז איך זה קורה? אנחנו משאירים מזון חשוף. מגיע הזבוב, מתיישב. יורק נוזל על המזון שלנו, הנוזל הזה ממוסס את המזון ואז הוא יונק אותו חזרה דרך הקשית שלו. עכשיו בואו נזכור - הזבוב לא בוחל וסביר מאוד שרגע לפני שהוא נחת לנו על הצ’יפס הוא חגג בפח של השכנים.

בקיצור - העביר את החיידקים שהוא ינק משם לכאן. כך עוברת סלמונלה (מלכת השעה), ליסטריה, אי-קולי ושאר מרעין בישין.

עוד סכנה - הטלה. הזבוב מוצא מצע מתאים להטלה (רקמת בשר כמו המבורגר לדוגמא) ומטיל (לנו זה יראה כמו פירורים קטנטנים על הבשר). זה לא קורה מיד ובדרך כלל מדובר בבשר שעמד זמן מה ללא השגחה. תוך יום בערך הביצים בוקעות והופכות לרימות בגודל 1-2 מ”מ, אלו מתחפרות וניזונות מהבשר בו הן בקעו עד גדילתן ל18 מ”מ (לאחר כשבוע) והופכות לזבובים.

עכשיו אתם בטח ממש מודאגים אבל אין צורך, יש לנו פתרון מעולה בשבילכם!

השתמשו בכיסויי ניילון עם גומי למזון, כך לא תשאירו מזון חשוף ללא השגחה, לא בחוץ ולא בבית. בכל רגע שאתם לא צמודים לקערה או לצלחת אתם פשוט עוטפים אותה והיא סגורה לחלוטין לכניסה של כל מיני רשעים מעופפים.

אוכל עם כיסוי ניילון סנו סושי
אוכל עם כיסוי ניילון סנו סושי. צילום: חיה טבואדה

עוד טיפ מאיתנו, אם אתם עורכים ארוחה בחוץ, אל תשאירו את האוכל שלכם ללא השגחה וכוונו מאווררים אל השולחן, אלו יהפכו את החגיגה של הזבובים קשה יותר בגלל הרוח.

שיהיה חג עצמאות שמח, טעים ונקי מזיהומים.

הנה כמה מתכוני עצמאות שאתם חייבים להכיר:

שיפודי פרגיות במרינדה מטריפה של אריסה, דבש ולימון כבוש

שיפודי פרגיות במרינדה מטריפה של אריסה, דבש ולימון כבוש
כל האורחים יבקשו את המתכון למרינדה המטריפה הזו! קבלו מתכון להכנת שיפודי פרגיות במרינדה בועטת עם פלפל ירוק, אריסה, לימון כבוש, דבש ועוד
שמרו

 

העראייס של אהרוני - פיתה צלויה במילוי בשר טחון וצנוברים

העראייס של אהרוני – פיתה צלויה במילוי בשר טחון וצנוברים
פיתות צלויות במילוי בשר עסיסי עם צנוברים ועשבי תיבול שמכינים במהירות – אהרוני מלמד אתכם איך להכין עראייס, המנה שתשדרג כל מנגל
שמרו

 

עופו על המנה הזו: כנפיים מטוגנות ברוטב צ’ילי ממכר

עופו על המנה הזו: כנפיים מטוגנות ברוטב צ’ילי ממכר
תתכוננו להתמכר: כנפיים מטוגנות ברוטב צ׳ילי שמכינים בזריזות. בזמן שמטגנים את הכנפיים מכינים רוטב צ׳ילי טעים במיוחד ומגישים יחד
שמרו

 

כמו במסעדה: מאפה פרגית בסגנון מוסחאן על פיתה רכה

מוסחאן מושלם. צלם: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן
כמו במסעדה: מאפה פרגית בסגנון מוסחאן על פיתה רכה
מוסאחן היא מנה מהמטבח הערבי, המשלבת בין פרגית לבין בצק וגורמת לריחות נפלאים למלא את הבית ולעורר בנו רעב למנה מנחמת
שמרו

 

חיתוכיות סמורס - הקינוח המושלם למנגל

סמורס של שירן מתיתיהו
חיתוכיות סמורס – הקינוח המושלם למנגל
מה אוכלים בעל האש בחגים ומועדים משמחים? הבלוגרית הגאונית שירן ממתיהו מכינה חיתוכיות סמורס עם מלא מרשמלו ושוקולד הקינוח לתפארת המנגל
שמרו

קטגוריות

תגובות (0)

Avatar