פרסות (כרשה) ממולאות של רותם ליברזון

פרסות ממולאות עם רוטב יוגורט של רותם ליברזון

אני ממלאה עלי גפן, סלקים, קישואים – אבל כרשה זה אחר וגם אף אחד לא יודע כמה זה קל. המנה יוצאת כל כך טעימה ושונה מרוב הממולאים, ותמיד כשאני מכינה אותה היא גורפת מחמאות.

מצרכים:
3 כרשות גדולות, החלק הלבן בלבד, חתוכות לגודל של 5 ס”מ, חצויות עד האמצע לרוחבן ושטופות היטב

למילוי:
1 כוס אורז עגול
2 כוסות ירק קצוץ: פטרוזיליה, נענע, כוסברה או מה שמעדיפים
1/2 כוס זרשק (דומדמניות מיובשות פרסיות)
1 בצל קטן, קלוף
גרידת לימון מ-1 לימון
1 כף גדושה רכז רימונים
מלח
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום

לרוטב:
1 בצל בינוני, קלוף
פלפל צ’ילי אדום חריף
1 רסק עגבניות
1 כוס מים או יותר, לפי הצורך
1 כף גדושה רכז רימונים
4-5 שזיפים מיובשים
מלח
פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. בסיר רחב עם הרבה מים רותחים מבשלים את הכרשה עד שהיא רכה , 2-3 דקות. מוציאים, מצננים ומפרידים לשכבות.
  2. בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל. מערבבים היטב את כל המרכיבים, מתקנים תיבול.
  3. ממלאים את דפי הכרשה במלית, לא ממלאים יותר מדי. לעיתים אפשר להשתמש בכמה עלים כדי ליצור ממולאים יפים.
  4. בסיר רחב מטגנים במעט שמן זית את הכרשות הממולאות כאשר הן מונחות בצפיפות אחת לצד השנייה.
  5. מכינים את הרוטב: קוצצים דק את הבצל.
  6. בסיר קטן נוסף מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים. מעלים לרתיחה.
  7. כשהרוטב רותח, שופכים אותו על הכרשות הממולאות, מכסים עם צלחת ומכסה מעל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או על הגז בחום נמוך לארבעים דקות.
  8. מגישים חם או קר, מפזרים מעל יוגורט מתובל ולימון טרי.
קצת רוטב יוגורט מעל והמנה מוכנה. פרסות ממולאות | צילום: נמרוד סונדרס
קצת רוטב יוגורט מעל והמנה מוכנה. פרסות ממולאות | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

ספינג' - הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

ספינג’ – הסופגניה המרוקאית המושלמת של יונית צוקרמן

קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור של שר פיטנס

לביבות קינואה וירקות – אפויות בתנור

לביבות גבינה מתוקות של שר פיטנס

לביבות גבינה מתוקות (עם גבינה 9%) של שר פיטנס

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי של אושר אידלמן

חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי וגבינת פרמז’ן של אושר אידלמן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *