לכבוד השבת השמשית שהבטיחו לנו ולכבודכם, סיכמנו את הדברים הכי מעניינים וטעימים שעלו אצלינו השבוע בפודי והחלטנו לסדר אותם בסדר קריאה שיאפשר לכם לארגן מראש את הסופ”ש והשבוע הבא מבחינת בישולים, טיולים ופינוקים (כמובן, זו המלצה בלבד ואתם מוזמנים לשבש את התכניות שלנו לפי מצב הרוח והתיאבון האישי).
אז מה היה לנו? מרק אפונה של רום מילשטיין, פיצה מבצק קוטג’ שכולם יעופו עליה של נעמה פלד, מאפה פולנטה מהמם של הילה סער, עוגה גיאורגית מחלב ממותק של ג’אנה חן, טיול ליקב בנימינה שנראה כמו טיול בטוסקנה הקטנה והחוויות של אריאלה אפללו מהביקור, קליפות הדרים מסוכרות של אוהד חורי, שמחזירות אותנו לילדות ועוד טיולים קולינריים, מתכונים והנאות…
אז שנתחיל?
מנה ראשונה מנצחת לארוחת שישי בערב - מרק אפונה מלא זיכרונות של רום מילשטיין:
מרק האפונה של רונה השכנה – מלא בזיכרונות וטעמים
מרק אפונה זה הכי חורף שיש, זה מזין, כל כך טעים, קל להכנה ובצבע ירוק משגע. כשרום מילשטיין מכינה מרק אפונה זה מזכיר לה את השכנה שלה. איזה זיכרון זה מעלה בכם?
הצג מתכון
עיקרית אפויה מלאה בטעמים שלא תכביד עליכם ותשאיר מקום לקינוח - של הילה סער:
מחנהיודה מאחוריכם! מאפה פולנטה ללא חמאה ושמנת אבל מלא בטעם
הילה סער נזכרת בממליגה שהכינה לה אמה בתור ילדה ומכניה גרסה משלה למאפה פולנטה ללא חמאה ושמנת, יותר בריא ומלא בזיכרונות
הצג מתכון
וגם רעיון קליל לפיצה ללא שמרים שהילדים יעופו עליה מבית היוצר של נעמה פלד:
הילדים רוצים פיצה כאן ועכשיו? פיצות אישיות מהירות מבצק גבינת קוטג’
עשיתם את הטעות ושאלתם את הילדים מה הם רוצים לאכול לארוחת הערב והם ענו פיצצצצה?! באנו להציל אתכם! פיצות אישיות בחצי שעה ובבצק פטנט חסכוני
הצג מתכון
קינוח קליל ומהיר להכנה לארוחת השישי שיעזור לכם לעבור את החורף בריאים ומחוסנים:
העוגה שתעשה אתכם בריאים: עוגת ג’ינג’ר, דבש ולימון
אסי רוז מכינה לנו עוגת ג'ינג'ר שהיא מעדן, מרכיבים בריאים ומזינים שתחזק לכם את המערכת החיסונית ותעזור לכם לצלוח את החורף הזה בשלום
הצג מתכון
טיול לטוסקנה הקטנה, פה בארץ ישראל - אריאלה אפללו ביקב תשבי:
תפנו יום שלם וסעו לבנימינה! יקב תשבי הוא כל מה שצריך בתכנית
אריאלה אפללו ביקרה ביקב תשבי וחזרה מלובלבת וכן מיין, כדי לספר לנו על החוויות, הטעמים והריחות. לנו זה עשה חשק ולכם? התכניות לסופ"ש הקרוב
הצג מתכון
תכננו לכם יום חופש בפברואר וסעו לפסטיבל “טעמים בעמקים”:
פסטיבל טעמים בעמקים – לטייל, לאכול ולפרגן!
פסטיבל טעמים בעמקים ה-16 מתקיים בתחילת פברואר. רום מילשטיין הלכה לבדוק, לטעום ולטייל, להכיר יצרנים מקומיים ולפרגן לעסקים הקטנים וההיסטורים של האזור
הצג מתכון
חזרתם מטיול של שבת ואספתם תפוזים מהשביל? אוהד חורי מלמד אתכם להכין מהם ממתקים:
מה עושים עם קליפות התפוזים? קליפות הדרים מסוכרות מהממות
אוהד חורי נזכר בממתק שליווה את ילדותו ומשחזר את טעמיו המופלאים המעלים ניחוחות של חורף ופרדסים: קליפות הדרים מסוכרות וממכרות
הצג מתכון
רעבים ורוצים להכין ארוחה איטלקית מעולה בצ’יק? רום מילשטיין עם חוויות ומתכון מארץ המגף:
היא לא דומה לאף אחת אחרת: טורטליני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות שרי
מנה חגיגית, עשירה וטעימה ב-10 דקות עבודה בלבד? יש דבר כזה! טורטליני תרד וריקוטה ברוטב עגבניות שרי. קפיצה קטנה לאיטליה בלי לצאת מהמטבח
הצג מתכון
לינוי ואלכס מפתיעים במתכון מושלם לארוחת גורמה הכי קלה שיש: דג במלח וירקות צלויים:
מנה מושקעת ללא השקעה: דג במלח וירקות צלויים
התעסקות עם דגים היא לא תמיד פשוטה - אלכס ולינוי מצאו את הדרך הקלה ביותר להכין את מנת הדג המושלמת לארוחה עם חברים: דג במלח וירקות צלויים.
הצג מתכון
ולקינוח הקינוחים: עוגה משגעת, נימוחה ועסיסית מחלב ממותק שמלווה את ג’אנה חן לאורך שנים:
זכרון מתוק מגאורגיה: טארט חלב מתוק של ג’אנה חן הגאונית
ג'אנה חן נזכרת בטעמי הילדות המתוקים מגאורגיה ומכינה בהשראתם טארט חלב מתוק שמחמם את הלב ואת הנפש ואי אפשר להשאר אליו אדישים
הצג מתכון
תגובות (2)
אשמח למתכונים
בוקר טוב, יש לנו מגוון ענק של מתכונים מכל הסוגים והטעמים ואם בכל זאת משהו חסר, נשמח להתעדכן.