יש הפתעות בחיים: שעועית ירוקה ברוטב שמנת ועגבניות
רוטב רוזה לפסטה כולנו מכירים, אבל לשעועית? מסתבר שהשילוב של שעועית ירוקה ברוטב שמנת עגבניות כל כך מיוחד, בהקרמה עדינה וירק פריך. נסו ותופתעו!
רוטב רוזה לפסטה כולנו מכירים, אבל לשעועית? מסתבר שהשילוב של שעועית ירוקה ברוטב שמנת עגבניות כל כך מיוחד, בהקרמה עדינה וירק פריך. נסו ותופתעו!
- רות אוליבר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 206.4 קק״ל 1032.1 קק״לפחמימות 3.5 גרם 17.3 גרםשומן 17.8 גרם 89.2 גרםנתרן 468.3 מ״ג 2341.5 מ״גחלבון 8.5 גרם 42.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 6.1 גרם 30.6 גרםכולסטרול 23.0 מ״ג 114.8 מ״גסידן 168.3 מ״ג 841.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 18.8 מ״ג 93.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות206
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 206.4 קק״ל 1032.1 קק״לפחמימות 3.5 גרם 17.3 גרםשומן 17.8 גרם 89.2 גרםנתרן 468.3 מ״ג 2341.5 מ״גחלבון 8.5 גרם 42.6 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.1 גרםשומן רווי 6.1 גרם 30.6 גרםכולסטרול 23.0 מ״ג 114.8 מ״גסידן 168.3 מ״ג 841.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 18.8 מ״ג 93.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
היכונו להפתעה! שעועית ירוקה ברוטב שמנת ועגבניות היא תוספת מנצחת שמכינים במהירות שיא. והכי כיף שאפילו הילדים אוהבים לאכול אותה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 206 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה שעועית ירוקה דקהקפואה
-
25 גרם חמאה
-
2 כפות שמן זית
-
3 שיני שוםקצוצות
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
4 גבעולי בזיליקוםאו אורגנו, רק העלים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
הגשה
-
100 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
50 גרם שקדים פרוסיםקלויים
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים פנימה את השעועית הקפואה.
- מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהשעועית מפשירה ומתחממת. מסננים את השעועית מהנוזלים.
- מחממים במחבת את החמאה והשמן. מכניסים את השום ואחרי 20 שניות מוסיפים גם את השעועית.
- מקפיצים במשך 3-4 דקות ומוסיפים את רוטב השמנת. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות עד רתיחה.
- מכבים את האש, מוסיפים בזיליקום, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים גם מחצית מגבינת הפרמזן ומערבבים.
- מעבירים לכלי הגשה, בוזקים את שארית הפרמזן, מפזרים שקדים ומגישים.
אופן הכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול ומכניסים פנימה את השעועית הקפואה.
- מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהשעועית מפשירה ומתחממת. מסננים את השעועית מהנוזלים.
- מחממים במחבת את החמאה והשמן. מכניסים את השום ואחרי 20 שניות מוסיפים גם את השעועית.
- מקפיצים במשך 3-4 דקות ומוסיפים את רוטב השמנת. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות עד רתיחה.
- מכבים את האש, מוסיפים בזיליקום, מלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים גם מחצית מגבינת הפרמזן ומערבבים.
- מעבירים לכלי הגשה, בוזקים את שארית הפרמזן, מפזרים שקדים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן