-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 359.9 קק״ל 2879.5 קק״לפחמימות 30.5 גרם 244.3 גרםסוכר 9.8 גרם 78.1 גרםשומן 15.6 גרם 124.7 גרםנתרן 213.1 מ״ג 1704.9 מ״גחלבון 22.8 גרם 182.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.8 גרםשומן רווי 6.2 גרם 49.4 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 16.6 מ״ג 132.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 38.3 מ״ג 306.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות360
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 359.9 קק״ל 2879.5 קק״לפחמימות 30.5 גרם 244.3 גרםסוכר 9.8 גרם 78.1 גרםשומן 15.6 גרם 124.7 גרםנתרן 213.1 מ״ג 1704.9 מ״גחלבון 22.8 גרם 182.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.8 גרםשומן רווי 6.2 גרם 49.4 גרםכולסטרול 36.9 מ״ג 295.4 מ״גסידן 16.6 מ״ג 132.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.0 מ״גאשלגן 38.3 מ״ג 306.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 360 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פאי עוף ופטריות
-
3 כפות שמן קנולה
-
500 גרם חזה עוף שלםחתוך לרצועות דקות מאוד
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןאו פטריות פורטובלו פרוסות
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 כוס לקט אפונה וגזר קפואמופשר
-
1/2 צנצנת רוטב לבישול שום ודבש קנור
-
1/2 כוס מים רותחים
-
2 כפות קמח לבן
-
1/2 חבילה בצק פילאס קפואמופשר לפי הוראות היצרן
-
1 ביצה Lטרופה
אופן הכנה
- במחבת חסינת חום (המתאימה לתנור) מחממים כף שמן ומטגנים את רצועות העוף תוך כדי ערבוב עד שהן מחליפות את הצבע ומתחילות להזהיב קלות.
- מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
- מכניסים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 7 דקות עד שהן מתכווצות ומתחילות להזהיב.
- שמים את השום ומטגנים במשך דקה. מוסיפים למחבת את האפונה והגזר, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הרוטב לעוף ומערבבים היטב.
- בקערית קטנה מערבבים את המים והקמח, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך והירקות מתרככים. מחזירים למחבת את העוף ומערבבים.
- מכסים את המחבת ביריעת בצק פילאס ומקפלים אותו יפה מעל הרוטב לצורת פאי. חורצים בבצק מספר חריצים להוצאת אדים ומברישים בביצה.
- מכניסים את המחבת לתנור ואופים את הפאי במשך 20-25 דקות עד שהבצק משחים יפה.
- מוציאים מהתנור, מצננים קלות במשך 10 דקות ומגישים.
אופן הכנה
- במחבת חסינת חום (המתאימה לתנור) מחממים כף שמן ומטגנים את רצועות העוף תוך כדי ערבוב עד שהן מחליפות את הצבע ומתחילות להזהיב קלות.
- מעבירים לצלחת ושומרים בצד.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מוסיפים למחבת את יתרת השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה יפה.
- מכניסים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 7 דקות עד שהן מתכווצות ומתחילות להזהיב.
- שמים את השום ומטגנים במשך דקה. מוסיפים למחבת את האפונה והגזר, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים את הרוטב לעוף ומערבבים היטב.
- בקערית קטנה מערבבים את המים והקמח, מוסיפים למחבת ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך והירקות מתרככים. מחזירים למחבת את העוף ומערבבים.
- מכסים את המחבת ביריעת בצק פילאס ומקפלים אותו יפה מעל הרוטב לצורת פאי. חורצים בבצק מספר חריצים להוצאת אדים ומברישים בביצה.
- מכניסים את המחבת לתנור ואופים את הפאי במשך 20-25 דקות עד שהבצק משחים יפה.
- מוציאים מהתנור, מצננים קלות במשך 10 דקות ומגישים.
בשיתוף עם קנור
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
יש אפשרות לשים פילו גם בבסיס של המחבת? נראה לי שאם לא זה יתפרק כשמנסים לחתוך.
בעיקרון כפי שאפשר לראות בתמונות, זה לא פאי שחותכים ממנו משולשים ומגישים, אלא לוקחים ממנו כף ומגישים. אפשר בכל אופן להוסיף בצק גם בבסיס המחבת.
ומה עם הביצה?
היי טל, תודה על עירור תשומת הלב! יש להבריש את הבצק בביצה בטרם הכנסת המאפה לתנור. עדכנו זאת בסעיף 10 באופן ההכנה. בהצלחה!