סיר של אמא: קציצות טופו ברוטב חמצמץ של ארטישוק ואפונה
מתכון מצוין של קציצות טופו, עם ארטישוק, אפונה ורוטב עשיר- שמתאימה בדיוק לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה ותגרום לכם להרגיש בבית
מתכון מצוין של קציצות טופו, עם ארטישוק, אפונה ורוטב עשיר- שמתאימה בדיוק לארוחת צהריים או ערב לכל המשפחה ותגרום לכם להרגיש בבית
- רות אוליבר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 266.3 קק״ל 1331.5 קק״לפחמימות 24.5 גרם 122.4 גרםשומן 6.3 גרם 31.6 גרםנתרן 662.6 מ״ג 3313.0 מ״גחלבון 11.1 גרם 55.4 גרםסיבים תזונתיים 22.0 גרם 110.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 460.1 מ״ג 2300.7 מ״גברזל 3.5 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 3034.0 מ״ג 15170.0 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 9.9 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות266
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 266.3 קק״ל 1331.5 קק״לפחמימות 24.5 גרם 122.4 גרםשומן 6.3 גרם 31.6 גרםנתרן 662.6 מ״ג 3313.0 מ״גחלבון 11.1 גרם 55.4 גרםסיבים תזונתיים 22.0 גרם 110.1 גרםשומן רווי 1.4 גרם 7.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 460.1 מ״ג 2300.7 מ״גברזל 3.5 מ״ג 17.5 מ״גאשלגן 3034.0 מ״ג 15170.0 מ״גאבץ 2.0 מ״ג 9.9 מ״גסגור
כשמדברים על טעמים ביתיים וריחות שגורמים לנו לדמיין מקום חם ונעים, הדבר הראשון שעולה לנו בראש הוא סיר קציצות מפנק וחמים. אז אם אתם בענייני טבעונות, גם לכם מגיעה החוויה המדהימה הזו. שימו לב למתכון הבא: קציצות טופו ברוטב חמצמץ, עם ארטישוק ואפונה – מנה מזינה, עשירה ובריאה, היישר מבית אמא.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 266 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות ברוטב
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניחתוך לקוביות גסות
-
8 יחידות תחתיות ארטישוק קפואותחתוכות לרבעים
-
300 גרם אפונה ירוקה קפואה
-
3 גבעולי סלריפרוסים דק
-
1 כף לימון כבושקצוץ
-
1 כפית כורכום
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כוס מיץ לימוןלא חובה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים את הקציצות הקפואות כ-10 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוציאים את הקציצות מהתנור ומעבירים אותן לסיר עם הרוטב, מניחים אותן אחת ליד השנייה.
- מנענעים קלות את הסיר דואגים שהרוטב יכסה את הקציצות, מכסים ומבשלים יחד על אש נמוכה עוד 10 דקות.
- מורידים מהאש ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים את הקציצות הקפואות כ-10 דקות.
- בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב ושטוח את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
- מוציאים את הקציצות מהתנור ומעבירים אותן לסיר עם הרוטב, מניחים אותן אחת ליד השנייה.
- מנענעים קלות את הסיר דואגים שהרוטב יכסה את הקציצות, מכסים ומבשלים יחד על אש נמוכה עוד 10 דקות.
- מורידים מהאש ומגישים.
בשיתוף עם משק ויילר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן