-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 635.6 קק״ל 3177.8 קק״לפחמימות 37.3 גרם 186.4 גרםשומן 36.9 גרם 184.7 גרםנתרן 1975.8 מ״ג 9879.0 מ״גחלבון 33.4 גרם 167.0 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 43.8 גרםשומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 98.9 מ״ג 494.7 מ״גברזל 6.3 מ״ג 31.4 מ״גאשלגן 1535.1 מ״ג 7675.6 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 34.4 מ״גסגור
-
מרכיבים24
-
הכנה 25 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות636
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 635.6 קק״ל 3177.8 קק״לפחמימות 37.3 גרם 186.4 גרםשומן 36.9 גרם 184.7 גרםנתרן 1975.8 מ״ג 9879.0 מ״גחלבון 33.4 גרם 167.0 גרםסיבים תזונתיים 8.8 גרם 43.8 גרםשומן רווי 7.8 גרם 39.2 גרםכולסטרול 91.0 מ״ג 455.0 מ״גסידן 98.9 מ״ג 494.7 מ״גברזל 6.3 מ״ג 31.4 מ״גאשלגן 1535.1 מ״ג 7675.6 מ״גאבץ 6.9 מ״ג 34.4 מ״גסגור
אל תדאגו: למרות שמדובר בפלפלים חריפים ובמטבוחה פיקנטית, המנה לא תשרוף אתכם. במהלך הבישול, הפלפלים מאבדים את רוב החריפות, ורצוי להגיש את התבשיל עם לחם או אורז, שעוזר לעדן את החריפות של התבשיל עוד יותר.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 24 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 636 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
מטבוחה
-
8 שיני שום
-
3 פלפלי צ'ילי ירוקים בינוניים
-
1 פלפל אדום בינוני
-
2 כפות שמן קנולה
-
10 עגבניות בינוניות
-
1 כפית סוכר לבן
-
3 כפות פפריקה מתוקה
-
2 כפיות מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1/4 כוס שמן חמניות
-
2 כוסות מים רותחים
פלפלים ומילוי
-
15 פלפלי צ'ילי ירוקים בינונייםמרוקנים
-
500 גרם בשר בקר טחון
-
1 בצל בינוני
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
1/2 יחידה קישוא
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
4 כפות שמן זית
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית כמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית ראס אל חנות
-
1 כפית מלח דק
-
2 כפות פירורי לחם
אופן הכנה
- מכינים את המטבוחה: חותכים באופן גס את הפלפל המתוק והפלפלים החריפים.
- שמים את השום והפלפלים במעבד מזון וטוחנים לתערובת קצוצה דק.
- מחממים שמן בסיר על הכיריים ומטגנים את התערובת עד להזהבה, תוך ערבוב מתמיד.
- חותכים את העגבניות לרבעים, טוחנים במעבד מזון ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- מנמיכים את הלהבה לחום בינוני, מוסיפים את המים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
- מכינים את המילוי: מכניסים לקערת מעבד מזון וטוחנים דק את הבצל, הקישוא, תפוח האדמה והפטרוזיליה.
- מערבבים את כל החומרים יחד עם הבשר, השמן והתבלינים.
- מכינים את הפלפלים החריפים: חותכים את קצה הפלפלים שקרוב לגבעול ומוציאים את גרעיני הפלפל בעזרת סכין קטנה.
- ממלאים את הפלפלים החריפים במלית ומניחים בסיר עם המטבוחה.
- מכסים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עד שהפלפלים מתרככים והמלית מוכנה.
אופן הכנה
- מכינים את המטבוחה: חותכים באופן גס את הפלפל המתוק והפלפלים החריפים.
- שמים את השום והפלפלים במעבד מזון וטוחנים לתערובת קצוצה דק.
- מחממים שמן בסיר על הכיריים ומטגנים את התערובת עד להזהבה, תוך ערבוב מתמיד.
- חותכים את העגבניות לרבעים, טוחנים במעבד מזון ומוסיפים לסיר, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והתבלינים ומערבבים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.
- מנמיכים את הלהבה לחום בינוני, מוסיפים את המים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות.
- מכינים את המילוי: מכניסים לקערת מעבד מזון וטוחנים דק את הבצל, הקישוא, תפוח האדמה והפטרוזיליה.
- מערבבים את כל החומרים יחד עם הבשר, השמן והתבלינים.
- מכינים את הפלפלים החריפים: חותכים את קצה הפלפלים שקרוב לגבעול ומוציאים את גרעיני הפלפל בעזרת סכין קטנה.
- ממלאים את הפלפלים החריפים במלית ומניחים בסיר עם המטבוחה.
- מכסים ומבשלים במשך 20 דקות נוספות עד שהפלפלים מתרככים והמלית מוכנה.
הערות
- מומלץ להגיש עם אורז לבן ופטרוזיליה למעלה.
- מומלץ לגלגל את הפלפלים על משטח העבודה כדי לנתק את הזרעים מבפנים. קוטמים לפלפלים את הראש ואז מרוקנים מבפנים.
הערות
- מומלץ להגיש עם אורז לבן ופטרוזיליה למעלה.
- מומלץ לגלגל את הפלפלים על משטח העבודה כדי לנתק את הזרעים מבפנים. קוטמים לפלפלים את הראש ואז מרוקנים מבפנים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן