לביבות בטטה עם טוויסט: מתכון שלא תוכלו להפסיק להכין

לביבות בטטה כבר נהיו מנה מיתולוגית שכולם אוהבים. מתכון פשוט וקל ללביבות אפויות ורוטב שמנתי בניחוח מרווה שאסור לפספס
לביבות בטטה כבר נהיו מנה מיתולוגית שכולם אוהבים. מתכון פשוט וקל ללביבות אפויות ורוטב שמנתי בניחוח מרווה שאסור לפספס
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    219
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 219.3 קק״ל 658.0 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 105.4 גרם
    שומן 6.2 גרם 18.6 גרם
    נתרן 1073.7 מ״ג 3221.2 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 13.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 10.6 גרם
    כולסטרול 14.3 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 55.7 מ״ג 167.1 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 234.9 מ״ג 704.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    219
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 219.3 קק״ל 658.0 קק״ל
    פחמימות 35.1 גרם 105.4 גרם
    שומן 6.2 גרם 18.6 גרם
    נתרן 1073.7 מ״ג 3221.2 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 13.3 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 10.5 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 10.6 גרם
    כולסטרול 14.3 מ״ג 43.0 מ״ג
    סידן 55.7 מ״ג 167.1 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 4.0 מ״ג
    אשלגן 234.9 מ״ג 704.7 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור

אין על לביבות! אפשר לטגן ולאפשר לאפות, אפשר להכין מירקות מגורדים ועוד ים אפשרויות. אבל במתכון הזה מדובר בבלילה רכה, יותר כמו של הבליני הצרפתי, שמזלפים בעיגולים ואופים לקבלת לביבות קטנות ורכות שהן כל כך טעימות וחוסכות את פעולת הטיגון.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
לביבות מלוחות
ניצן סוסיד
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לביבות

רוטב מרווה


אופן הכנה

  1. מועכים את הבטטה המבושלת ומערבבים עם כף את שאר המרכיבים. שימו לב: לא לערבב יותר מידי, העיסה הופכת לדביקה.
  2. בעזרת שק זילוף מזלפים עיגולים מתערובת הבטטה על נייר משומן, מברישים במעט שמן מעל ואופים כרבע שעה בחום 180 מעלות.
  3. מכינים את הרוטב: מטגנים בחמאה את עלי המרווה קלות.
  4. מוסיפים את השמנת 9% ומתבלים.
  5. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות .
  6. מגישים את הלביבות עם רוטב המרווה.

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות בטטה עם טוויסט: מתכון שלא תוכלו להפסיק להכין

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אורנה

    האם אפשר במקום קמח לבן קמח כוסמין?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אפשר

      Avatar
      מערכת Foody

      במתכון אין ביצים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות