מצה מתוקה: חטיף מצה עם קרמל ושוקולד שיעשה לכם את החג
חטיף מצה משגע עם קרמל ושוקולד שאפשר לשדרג עם כל תוספת שאוהבים. אפשר להכין מראש ולשמור בפריזר ולנשנש כשמתחשק משהו מתוק!
חטיף מצה משגע עם קרמל ושוקולד שאפשר לשדרג עם כל תוספת שאוהבים. אפשר להכין מראש ולשמור בפריזר ולנשנש כשמתחשק משהו מתוק!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 860.3 קק״ל 4301.7 קק״לפחמימות 84.8 גרם 424.1 גרםשומן 50.8 גרם 253.8 גרםנתרן 168.3 מ״ג 841.3 מ״גחלבון 10.5 גרם 52.5 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 36.4 גרםשומן רווי 20.9 גרם 104.7 גרםכולסטרול 59.5 מ״ג 297.4 מ״גסידן 251.6 מ״ג 1257.9 מ״גברזל 7.6 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 416.4 מ״ג 2082.0 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 73.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות860
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 860.3 קק״ל 4301.7 קק״לפחמימות 84.8 גרם 424.1 גרםשומן 50.8 גרם 253.8 גרםנתרן 168.3 מ״ג 841.3 מ״גחלבון 10.5 גרם 52.5 גרםסיבים תזונתיים 7.3 גרם 36.4 גרםשומן רווי 20.9 גרם 104.7 גרםכולסטרול 59.5 מ״ג 297.4 מ״גסידן 251.6 מ״ג 1257.9 מ״גברזל 7.6 מ״ג 37.9 מ״גאשלגן 416.4 מ״ג 2082.0 מ״גאבץ 14.6 מ״ג 73.2 מ״גסגור
חטיף טעים ממצות, שיגרום לכם לשכוח בכלל שמדובר בחטיף לחג הפסח. מצה עטופה בקרמל ושוקולד, עליו ניתן להוסיף תוספות לבחירתכם ולפנק את כל הבית, האורחים וגם את השכנה שסתם קפצה לקפה. ניתן להקפיא וליהנות מהחטיף המתוק והטעים לאורך כל החג.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 860 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קרמל
-
200 גרם סוכר לבן
-
1/2 כוס שמנת לבישול 15%
-
80 גרם חמאה
-
1/4 כפית מלח דק
מצות
-
3 יחידות מצות
ציפוי שוקולד
-
1/2 כוס שמנת לבישול 15%
-
150 גרם שוקולד מריר
תוספות
-
100 גרם שקדים פרוסים
-
50 גרם אגוזי פקאןקצוץ
-
50 גרם חמוציות מיובשות
-
50 גרם פיסטוקים טבעיים
אופן הכנה
- במחבת עמוקה על כיריים מניחים את הסוכר ומכינים קרמל על אש גבוהה.
- מחממים 1/2 כוס שמנת לסף רתיחה וכשנוצר קרמל, מוסיפים את השמנת החמה למחבת ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב אחיד.
- מכבים את האש ומוסיפים את החמאה והמלח ושוב, מערבבים היטב.
- יוצקים מיד על המצות ומקפיאים במשך 10 דקות.
- מכינים גנאש: מרתיחים את השמנת ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים היטב.
- מוזגים את הגנאש מעל הקרמל שהתקרר ומפזרים על הגנאש את כל התוספות.
- מקפיאים שוב לשעה.
- פורסים עם סכין חלקה או שוברים.
אופן הכנה
- במחבת עמוקה על כיריים מניחים את הסוכר ומכינים קרמל על אש גבוהה.
- מחממים 1/2 כוס שמנת לסף רתיחה וכשנוצר קרמל, מוסיפים את השמנת החמה למחבת ומערבבים היטב עד שנוצר רוטב אחיד.
- מכבים את האש ומוסיפים את החמאה והמלח ושוב, מערבבים היטב.
- יוצקים מיד על המצות ומקפיאים במשך 10 דקות.
- מכינים גנאש: מרתיחים את השמנת ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים היטב.
- מוזגים את הגנאש מעל הקרמל שהתקרר ומפזרים על הגנאש את כל התוספות.
- מקפיאים שוב לשעה.
- פורסים עם סכין חלקה או שוברים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן