-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.7 קק״ל 1582.0 קק״לפחמימות 46.0 גרם 368.1 גרםשומן 1.5 גרם 11.9 גרםנתרן 14.9 מ״ג 119.5 מ״גחלבון 0.8 גרם 6.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.5 מ״ג 4.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 2.6 מ״ג 21.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות198
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 197.7 קק״ל 1582.0 קק״לפחמימות 46.0 גרם 368.1 גרםשומן 1.5 גרם 11.9 גרםנתרן 14.9 מ״ג 119.5 מ״גחלבון 0.8 גרם 6.1 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 0.5 מ״ג 4.3 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 2.6 מ״ג 21.1 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
איזה כיף להפתיע את האורחים עם קינוח טעים במיוחד שהוא גם טבעוני! פניני טפיוקה רכות עם קרם קוקוס עשיר בניחוח מטריף ופירות טריים ומרעננים שמקפיצים את הקינוח הזה רמה אחת למעלה!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 198 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קינוח טפיוקה
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
2 כפיות תמצית וניל
-
12 כוסות מים רותחים
-
2 כוסות פניני טפיוקהמזרח מערבקטנים
-
8 יחידות פירות טרייםלבחירתכם - מנגו, נקטרינה, אגס או מלון
אופן הכנה
- יוצקים לסיר את קרם הקוקוס עם הסוכר ותמצית הווניל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 10 דקות. מסירים מהאש ומקררים בצד.
- מביאים לרתיחה בסיר גדול נוסף את המים, מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים 15 דקות עד שהן הופכות לשקופות עם נקודה לבנה במרכז.
- מסננים את פניני הטפיוקה מנוזלי הבישול ומעבירים אותן לסיר קרם הקוקוס.
- חותכים כל פרי לחצי. חצי אחד חותכים לקוביות והחצי השני לפרוסות דקות. מחליקים את הפרוסות בעזרת הידיים לצורה מעגלית עד שמתקבל מעין פרח.
- מסדרים בתחתית כל כוס את קוביות הפרי, יוצקים מעל את פודינג הטפיוקה ומעטרים מלמעלה עם הפרח שיצרנו מהפרי. בתאבון!
אופן הכנה
- יוצקים לסיר את קרם הקוקוס עם הסוכר ותמצית הווניל. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 10 דקות. מסירים מהאש ומקררים בצד.
- מביאים לרתיחה בסיר גדול נוסף את המים, מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים 15 דקות עד שהן הופכות לשקופות עם נקודה לבנה במרכז.
- מסננים את פניני הטפיוקה מנוזלי הבישול ומעבירים אותן לסיר קרם הקוקוס.
- חותכים כל פרי לחצי. חצי אחד חותכים לקוביות והחצי השני לפרוסות דקות. מחליקים את הפרוסות בעזרת הידיים לצורה מעגלית עד שמתקבל מעין פרח.
- מסדרים בתחתית כל כוס את קוביות הפרי, יוצקים מעל את פודינג הטפיוקה ומעטרים מלמעלה עם הפרח שיצרנו מהפרי. בתאבון!
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
מה אפשר לשים במקום קרם קוקוס? האם אפשר לשים סוג של חלב לדוגמא שיבולת שועל?
היי, אפשר להחליף בשמנת, אבל לא בחלב
12 כוסות מים ? זו הכמות הנכונה ?
היי מאיה, כן, מדובר במים שמבשלים בהם את פניני הטפיוקה, אחרי זה מסננים את הפנינים מהמים (ראי סעיפים 2-3 באופן ההכנה)