מקסיקו פינת אסיה: תירס צלוי על האש ברטבי צ׳ילי וטריאקי

מנה נהדרת וקלילה שכיף לאכול כתוספת או כנשנוש מפנק! קלחי תירס צלויים ברוטב צ'ילי מתוק או ברוטב טריאקי - אתם תבחרו!
מנה נהדרת וקלילה שכיף לאכול כתוספת או כנשנוש מפנק! קלחי תירס צלויים ברוטב צ'ילי מתוק או ברוטב טריאקי - אתם תבחרו!
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    147
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.8 קק״ל 1174.7 קק״ל
    פחמימות 23.6 גרם 188.7 גרם
    סוכר 5.8 גרם 46.6 גרם
    שומן 5.5 גרם 43.7 גרם
    נתרן 174.9 מ״ג 1399.2 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 2.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 1.9 מ״ג 15.1 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    אשלגן 2.1 מ״ג 16.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    147
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 146.8 קק״ל 1174.7 קק״ל
    פחמימות 23.6 גרם 188.7 גרם
    סוכר 5.8 גרם 46.6 גרם
    שומן 5.5 גרם 43.7 גרם
    נתרן 174.9 מ״ג 1399.2 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 2.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 3.2 גרם 25.9 גרם
    כולסטרול 13.4 מ״ג 107.5 מ״ג
    סידן 1.9 מ״ג 15.1 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.8 מ״ג
    אשלגן 2.1 מ״ג 16.7 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סגור

איזה תירס צלוי ומשגע, לא ברוטב אחד אלא בשניים! אפילו קובי אדרי לא בטוח איזה טעם הוא אוהב יותר. מה אתם אומרים? קבלו קלחי תירס שלמים ברוטב טריאקי וברוטב צ’ילי מתוק שצולים על המנגל (או על הגריל גז) וזוללים בכיף. ארוחת צהריים, ערב או ארוחה לילית, מתכון מנצח במינימום מאמץ.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תוספות
קובי אדרי
X

10 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תירס

ציפוי צ'ילי מתוק

ציפוי טריאקי


אופן הכנה

  1. מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומוסיפים כף מלח. מוסיפים את קלחי התירס ומבשלים 7-8 דקות, לא יותר מכך, ומוציאים מהמים.
  2. מערבבים בקערה אחת את החמאה ורוטב הצ’ילי המתוק. מערבבים בקערה נוספת את רוטב הטריאקי ושמן השומשום.
  3. מדליקים את המנגל או את גריל הגז.
  4. מצפים ארבעה קלחי תירס בקורנפלור ומהדקים היטב.
  5. מניחים את כל קלחי התירס על הגריל. מורחים את רוטב הטריאקי עם שמן השומשום על קלחי התירס שעם הקורנפלור ואת רוטב הצ’ילי המתוק עם החמאה על ארבעת קלחי התירס הנוספים.
  6. מסובבים את הקלחים כל דקה-שתיים ומורחים שכבה נוספת של רוטב.
  7. לאחר כ-10 דקות, כשקלחי התירס השתזפו וקיבלו את הגווון הרצוי, מוציאים מהמנגל.
  8. מפזרים על קלחי התירס עם רוטב הצ’ילי המתוק את הכוסברה והליים, ועל התירס עם הטריאקי את הבצל הירוק ומגישים.
תירס צלוי בצ'ילי וטריאקי3
תירס צלוי ברטבי צ’ילי מתוק וטריאקי. צילום: קובי אדרי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות