הלביבה שהתחפשה לפלאפל – לביבות תפוחי אדמה עם טוויסט
לביבות תפוחי אדמה פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים. ממליצים לכם לשים אותן בפיתה עם התוספות שאתם אוהבים בפלאפל שלכם ובתאבון
לביבות תפוחי אדמה פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים. ממליצים לכם לשים אותן בפיתה עם התוספות שאתם אוהבים בפלאפל שלכם ובתאבון
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 519.5 קק״ל 2078.0 קק״לפחמימות 88.5 גרם 354.2 גרםשומן 13.1 גרם 52.3 גרםנתרן 817.6 מ״ג 3270.5 מ״גחלבון 13.1 גרם 52.3 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.4 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.5 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 11.6 מ״ג 46.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 47.5 מ״ג 190.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות520
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 519.5 קק״ל 2078.0 קק״לפחמימות 88.5 גרם 354.2 גרםשומן 13.1 גרם 52.3 גרםנתרן 817.6 מ״ג 3270.5 מ״גחלבון 13.1 גרם 52.3 גרםסיבים תזונתיים 8.1 גרם 32.4 גרםשומן רווי 1.6 גרם 6.5 גרםכולסטרול 63.3 מ״ג 253.2 מ״גסידן 11.6 מ״ג 46.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״גאשלגן 47.5 מ״ג 190.1 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 520 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לביבות תפוחי אדמה
-
4 תפוחי אדמה לטיגון גדולים
-
200 גרם ביסלי פלאפל
-
1 ביצה M
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף קמח לבן
-
1/2 בצל בינונימגורר
טיגון
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומגוררים אותם בפומפייה על החלק הדק.
- סוחטים את תפוחי האדמה בעזרת רשת כותנה או כפות הידיים כדי להוציא את הנוזלים.
- טוחנים את הביסלי במעבד מזון או במכתש ועלי.
- מעבירים לקערה את תפוחי האדמה המגוררים והסחוטים ומוסיפים קמח, ביסלי טחון, מלח, פלפל שחור, בצל מגורר, ביצה ומערבבים לאיחוד (התערובת צריכה לצאת סמיכה).
- יוצרים כדורים קטנטנים בעזרת כפות הידיים או בעזרת כף-קפיץ של פלאפליות.
- מטגנים את הלביבות בשמן עמוק עד להזהבה.
- מומלץ להגיש את לביבות תפוחי האדמה לצד צ’יפס הפלאפליות שלנו - קישור למתכון כאן.
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ומגוררים אותם בפומפייה על החלק הדק.
- סוחטים את תפוחי האדמה בעזרת רשת כותנה או כפות הידיים כדי להוציא את הנוזלים.
- טוחנים את הביסלי במעבד מזון או במכתש ועלי.
- מעבירים לקערה את תפוחי האדמה המגוררים והסחוטים ומוסיפים קמח, ביסלי טחון, מלח, פלפל שחור, בצל מגורר, ביצה ומערבבים לאיחוד (התערובת צריכה לצאת סמיכה).
- יוצרים כדורים קטנטנים בעזרת כפות הידיים או בעזרת כף-קפיץ של פלאפליות.
- מטגנים את הלביבות בשמן עמוק עד להזהבה.
- מומלץ להגיש את לביבות תפוחי האדמה לצד צ’יפס הפלאפליות שלנו - קישור למתכון כאן.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי, האם את לביבות תפוחי האדמה האלו עם הביסלי אפשר גם לאפות בתנור במקום לטגן?
היי ברכה, פחות יעבוד בתנור וגם יהיה פחות טעים באופן משמעותי