רקע דוד משה

כמו בפלאפליות: צ’יפס מתנפח בגרסה הביתית

זוכרים שהייתם מסתכלים בעיניים כלות על מוכר הפלאפל ומתחננים לעוד צ'יפס נפוח אחד? אז עכשיו אתם יכולים להכין צ'יפס פלאפליות בבית בגרסת "אכול כפי יכולתך"
זוכרים שהייתם מסתכלים בעיניים כלות על מוכר הפלאפל ומתחננים לעוד צ'יפס נפוח אחד? אז עכשיו אתם יכולים להכין צ'יפס פלאפליות בבית בגרסת "אכול כפי יכולתך"
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 424.2 קק״ל 848.4 קק״ל
    פחמימות 68.6 גרם 137.2 גרם
    שומן 8.2 גרם 16.5 גרם
    נתרן 1802.8 מ״ג 3605.6 מ״ג
    חלבון 17.5 גרם 35.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 129.9 מ״ג 259.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 186.0 מ״ג 371.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 424.2 קק״ל 848.4 קק״ל
    פחמימות 68.6 גרם 137.2 גרם
    שומן 8.2 גרם 16.5 גרם
    נתרן 1802.8 מ״ג 3605.6 מ״ג
    חלבון 17.5 גרם 35.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.1 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 3.6 גרם
    כולסטרול 253.2 מ״ג 506.4 מ״ג
    סידן 129.9 מ״ג 259.8 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 186.0 מ״ג 371.9 מ״ג
    אבץ 1.5 מ״ג 3.1 מ״ג
    סגור

מי שלא נולד בשנתונים של האסאי בולס וסושי טו-גו, זוכר את אוכל הרחוב העיקרי שהיינו ניזונים ממנו: הפלאפל. ובראש המנה, גולת הכותרת, הצ’יפס המתנפח, שבעל הדוכן היה מתקמצן עליו ואם הצלחת להשיג ממנו שתי חתיכות, הרי שהרגשת בר מזל. נחשו מה? אפשר להכין אותם בבית וזה אפילו כלל לא מסובך. הכינו עבור כל בני הבית צ’יפס בטמפורה, כפיצוי על הזמנים ההם, שמדדו לכם את הצ’יפס ביחידות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילה

טיגון עמוק


אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם דק ככל הניתן במנדולינה או בקולפן.
  2. מכינים את הבלילה: טורפים את הביצים, מוסיפים את הקמח, המלח, הכורכום ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הסודה באיטיות תוך כדי ערבוב. לא חייבים להוסיף את כל כמות הסודה, אלא רק עד שמתקבלת בלילה במרקם של טחינה סמיכה.
  3. מחממים את השמן בסיר לחום בינוני, טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בתערובת הטמפורה ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות עד הזהבה. שימו לב לא לטגן הרבה תפוחי אדמה בסיר כדי לא לקרר את השמן.
  4. מוציאים לצלחת עם נייר סופג את ציפס תפוחי האדמה המטוגנים ואוכלים מיד.

    צ'יפס של פלאפליות
    לא חייבים עם פלאפל, אפשר גם עם צ’ילי מתוק. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
כמו בפלאפליות: צ’יפס מתנפח בגרסה הביתית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    דוד משה

    תודה שאכלתם את התפוח האדמה שלי , נכון טעים ?

      Avatar
      Foody Foody

      הכי טעים!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות