
כמו בפלאפליות: צ’יפס מתנפח בגרסה הביתית
זוכרים שהייתם מסתכלים בעיניים כלות על מוכר הפלאפל ומתחננים לעוד צ'יפס נפוח אחד? אז עכשיו אתם יכולים להכין צ'יפס פלאפליות בבית בגרסת "אכול כפי יכולתך"
זוכרים שהייתם מסתכלים בעיניים כלות על מוכר הפלאפל ומתחננים לעוד צ'יפס נפוח אחד? אז עכשיו אתם יכולים להכין צ'יפס פלאפליות בבית בגרסת "אכול כפי יכולתך"
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.6 קק״ל 879.2 קק״לפחמימות 68.7 גרם 137.4 גרםשומן 9.3 גרם 18.7 גרםנתרן 1830.6 מ״ג 3661.2 מ״גחלבון 18.8 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.1 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 134.9 מ״ג 269.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 198.6 מ״ג 397.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות440
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.6 קק״ל 879.2 קק״לפחמימות 68.7 גרם 137.4 גרםשומן 9.3 גרם 18.7 גרםנתרן 1830.6 מ״ג 3661.2 מ״גחלבון 18.8 גרם 37.6 גרםסיבים תזונתיים 2.6 גרם 5.1 גרםשומן רווי 2.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 590.8 מ״גסידן 134.9 מ״ג 269.8 מ״גברזל 2.4 מ״ג 4.8 מ״גאשלגן 198.6 מ״ג 397.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 3.3 מ״גסגור
מי שלא נולד בשנתונים של האסאי בולס וסושי טו-גו, זוכר את אוכל הרחוב העיקרי שהיינו ניזונים ממנו: הפלאפל. ובראש המנה, גולת הכותרת, הצ’יפס המתנפח, שבעל הדוכן היה מתקמצן עליו ואם הצלחת להשיג ממנו שתי חתיכות, הרי שהרגשת בר מזל. נחשו מה? אפשר להכין אותם בבית וזה אפילו כלל לא מסובך. הכינו עבור כל בני הבית צ’יפס בטמפורה, כפיצוי על הזמנים ההם, שמדדו לכם את הצ’יפס ביחידות.
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 440 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים



אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם דק ככל הניתן במנדולינה או בקולפן.
- מכינים את הבלילה: טורפים את הביצים, מוסיפים את הקמח, המלח, הכורכום ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הסודה באיטיות תוך כדי ערבוב. לא חייבים להוסיף את כל כמות הסודה, אלא רק עד שמתקבלת בלילה במרקם של טחינה סמיכה.
- מחממים את השמן בסיר לחום בינוני, טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בתערובת הטמפורה ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות עד הזהבה. שימו לב לא לטגן הרבה תפוחי אדמה בסיר כדי לא לקרר את השמן.
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג את ציפס תפוחי האדמה המטוגנים ואוכלים מיד.
לא חייבים עם פלאפל, אפשר גם עם צ’ילי מתוק. צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם דק ככל הניתן במנדולינה או בקולפן.
- מכינים את הבלילה: טורפים את הביצים, מוסיפים את הקמח, המלח, הכורכום ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את הסודה באיטיות תוך כדי ערבוב. לא חייבים להוסיף את כל כמות הסודה, אלא רק עד שמתקבלת בלילה במרקם של טחינה סמיכה.
- מחממים את השמן בסיר לחום בינוני, טובלים כל פרוסת תפוח אדמה בתערובת הטמפורה ומטגנים בשמן החם כ-2 דקות עד הזהבה. שימו לב לא לטגן הרבה תפוחי אדמה בסיר כדי לא לקרר את השמן.
- מוציאים לצלחת עם נייר סופג את ציפס תפוחי האדמה המטוגנים ואוכלים מיד.
בשיתוף עם דוד משה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
תודה שאכלתם את התפוח האדמה שלי , נכון טעים ?

הכי טעים!