פסטה פפרדלה ברוטב שמנת ערמונים
קורל חוטה במתכון חדש: קלאסיקה של פפרדלה שמנת ערמונים היא מנה מנחמת שתמיד עובדת. ערמונים קצוצים ושמנת לבישול עושים את העבודה ואין מי שיסרב לביס מושלם כזה
קורל חוטה במתכון חדש: קלאסיקה של פפרדלה שמנת ערמונים היא מנה מנחמת שתמיד עובדת. ערמונים קצוצים ושמנת לבישול עושים את העבודה ואין מי שיסרב לביס מושלם כזה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 172.9 קק״ל 691.5 קק״לפחמימות 12.0 גרם 48.0 גרםשומן 12.5 גרם 50.1 גרםנתרן 2741.5 מ״ג 10966.0 מ״גחלבון 2.9 גרם 11.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרםשומן רווי 7.7 גרם 30.6 גרםכולסטרול 39.9 מ״ג 159.8 מ״גסידן 78.6 מ״ג 314.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 278.9 מ״ג 1115.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 5 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות173
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 172.9 קק״ל 691.5 קק״לפחמימות 12.0 גרם 48.0 גרםשומן 12.5 גרם 50.1 גרםנתרן 2741.5 מ״ג 10966.0 מ״גחלבון 2.9 גרם 11.5 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרםשומן רווי 7.7 גרם 30.6 גרםכולסטרול 39.9 מ״ג 159.8 מ״גסידן 78.6 מ״ג 314.2 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.6 מ״גאשלגן 278.9 מ״ג 1115.6 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 173 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה פפרדלה
-
2 ליטר מים רותחים
-
1 כף מלח דק
רוטב
-
1כף או 15 גרם חמאה
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/2 בצל בינוניקצוץ דק
-
1 כפית אורגנו טרי
-
1 שקית ערמונים בוואקום
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל לבן טחוןחופן פרמז'ן מגורר - לא חובה
-
1/4 כפית אגוז מוסקט
-
1/4 כוס מיםממי הבישול של הפסטה
תוספת
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת - לא חובה
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: מניחים בסיר על הכיריים את החמאה, השום, הבצל הקצוץ והאורגנו.
- מטגנים על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף ומזהיב מעט.
- קוצצים את הערמונים גס, מוסיפים אותם לסיר ומערבבים.
- מוסיפים מיכל שמנת לבישול יטבתה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
- מניחים לרוטב להתבשל על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.
- במקביל מכינים את הפסטה: בסיר רחב שמים את הפפרדלה (או כל סוג פסטה) ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מוסיפים כף מלח למים ומבשלים לפי הוראות היצרן, פחות 2 דקות. זאת כדי שהפסטה תישאר אל-דנטה (טיפה קשה) כי היא תמשיך להתבשל ברוטב.
- ברגע שהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב יחד עם רבע כוס מהמים שבישלנו בהם את הפסטה.
- מערבבים ומבשלים על אש נמוכה למשך 2-3 דק עד שהרוטב “עוטף” את הפסטה.
- ניתן להוסיף עומק וסמיכות לרוטב ע”י הוספת פרמז’ן לפי הטעם.
אופן הכנה:
- מכינים את הרוטב: מניחים בסיר על הכיריים את החמאה, השום, הבצל הקצוץ והאורגנו.
- מטגנים על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף ומזהיב מעט.
- קוצצים את הערמונים גס, מוסיפים אותם לסיר ומערבבים.
- מוסיפים מיכל שמנת לבישול יטבתה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
- מניחים לרוטב להתבשל על אש נמוכה במשך כ-10 דקות.
- במקביל מכינים את הפסטה: בסיר רחב שמים את הפפרדלה (או כל סוג פסטה) ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי. מוסיפים כף מלח למים ומבשלים לפי הוראות היצרן, פחות 2 דקות. זאת כדי שהפסטה תישאר אל-דנטה (טיפה קשה) כי היא תמשיך להתבשל ברוטב.
- ברגע שהפסטה מוכנה מעבירים אותה לרוטב יחד עם רבע כוס מהמים שבישלנו בהם את הפסטה.
- מערבבים ומבשלים על אש נמוכה למשך 2-3 דק עד שהרוטב “עוטף” את הפסטה.
- ניתן להוסיף עומק וסמיכות לרוטב ע”י הוספת פרמז’ן לפי הטעם.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן