-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2862.9 קק״ל 5725.7 קק״לפחמימות 285.3 גרם 570.7 גרםשומן 187.8 גרם 375.6 גרםנתרן 801.5 מ״ג 1603.0 מ״גחלבון 31.6 גרם 63.2 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 24.7 גרםשומן רווי 78.8 גרם 157.7 גרםכולסטרול 430.4 מ״ג 860.7 מ״גסידן 204.3 מ״ג 408.7 מ״גברזל 8.1 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 884.0 מ״ג 1768.0 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים ו-10 דק׳
-
קלוריות2863
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2862.9 קק״ל 5725.7 קק״לפחמימות 285.3 גרם 570.7 גרםשומן 187.8 גרם 375.6 גרםנתרן 801.5 מ״ג 1603.0 מ״גחלבון 31.6 גרם 63.2 גרםסיבים תזונתיים 12.4 גרם 24.7 גרםשומן רווי 78.8 גרם 157.7 גרםכולסטרול 430.4 מ״ג 860.7 מ״גסידן 204.3 מ״ג 408.7 מ״גברזל 8.1 מ״ג 16.2 מ״גאשלגן 884.0 מ״ג 1768.0 מ״גאבץ 4.5 מ״ג 9.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-10 דק׳ | קלוריות 2863 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
קלתית
מלית
-
200 גרם סוכר לבן
-
200 גרם שמנת מתוקה 38%
-
100 גרם חמאה רכה
-
1/2 כוס בוטנים קלוייםללא קליפה
ציפוי
-
150 גרם שוקולד מריר
-
50 גרם שוקולד חלב
-
100 גרם שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, קקאו, מלח, חמאה ואבקת סוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים ממש בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים דק על משטח מקומח, לעובי של כחצי ס”מ. מרפדים שתי תבניות פאי בקוטר 18 ס”מ. מחוררים עם מזלג את התחתית ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את התחתית מההקפאה, ממלאים שקית בד לבישול במשקולות אפייה (אפשר למשל חומוס חבש או שעועית יבשה) מניחים בתוך הקלתית כמשקולת ואופים 15 דקות. מסירים את המשקולות עם שקית הבד ואופים עוד 5 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המלית: מחממים סוכר על גבי להבה בינונית עד שהוא נמס ומקבל צבע ענברי.
- מחממים את השמנת ומוסיפים בזהירות רבה לקרמל. מערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט, מורידים מהאש ומערבבים פנימה בוטנים.
- שופכים לקלתית ומיישרים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולדים עם השמנת. שופכים מעל לשכבת הקרמל ומכניסים להתייצבות במקרר.
- מעטרים בחצאי בוטנים מעל. שומרים בקירור.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, קקאו, מלח, חמאה ואבקת סוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים ממש בקצרה רק עד שהבצק מתחיל להתגבש. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים דק על משטח מקומח, לעובי של כחצי ס”מ. מרפדים שתי תבניות פאי בקוטר 18 ס”מ. מחוררים עם מזלג את התחתית ומכניסים להקפאה ל-15 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מוציאים את התחתית מההקפאה, ממלאים שקית בד לבישול במשקולות אפייה (אפשר למשל חומוס חבש או שעועית יבשה) מניחים בתוך הקלתית כמשקולת ואופים 15 דקות. מסירים את המשקולות עם שקית הבד ואופים עוד 5 דקות.
- מוציאים מהתנור ומצננים.
- מכינים את המלית: מחממים סוכר על גבי להבה בינונית עד שהוא נמס ומקבל צבע ענברי.
- מחממים את השמנת ומוסיפים בזהירות רבה לקרמל. מערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים היטב. מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה נמוכה עד שמסמיך מעט, מורידים מהאש ומערבבים פנימה בוטנים.
- שופכים לקלתית ומיישרים.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולדים עם השמנת. שופכים מעל לשכבת הקרמל ומכניסים להתייצבות במקרר.
- מעטרים בחצאי בוטנים מעל. שומרים בקירור.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
היי, נראה טוב!!! אפשר להקפיא? תודה!
היי מיכל, אפשר להקפיא
האם אפשר להמיר לפרווה?
הי מיכל. אפשר בהחלט. תחליפי את החמאה לנטורינה, או מרגרינה, ואת השמנת לשמנת צמחית, וזה יהיה פרווה, ועדיין טעים מאוד.