מתכון לחלה מקומחת עם זעתר
מתכון לחלה שכל כולו מכוון להכנת חלה טעימה ומרשימה - יפה כמו ציור. עם טריק לשמירה על החלות בגודל הרצוי ועלי זעתר שמוסיפים עוד ניחוח משגע
מתכון לחלה שכל כולו מכוון להכנת חלה טעימה ומרשימה - יפה כמו ציור. עם טריק לשמירה על החלות בגודל הרצוי ועלי זעתר שמוסיפים עוד ניחוח משגע
- ענת אלישע
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1260.5 קק״ל 5041.8 קק״לפחמימות 210.5 גרם 842.1 גרםשומן 28.2 גרם 112.6 גרםנתרן 1956.0 מ״ג 7824.1 מ״גחלבון 30.2 גרם 120.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.5 מ״ג 22.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 19.0 מ״ג 75.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 35 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות1261
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1260.5 קק״ל 5041.8 קק״לפחמימות 210.5 גרם 842.1 גרםשומן 28.2 גרם 112.6 גרםנתרן 1956.0 מ״ג 7824.1 מ״גחלבון 30.2 גרם 120.9 גרםסיבים תזונתיים 2.1 גרם 8.4 גרםשומן רווי 1.8 גרם 7.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.5 מ״ג 22.1 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 19.0 מ״ג 75.9 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 1261 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות.
- יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת קלות. משמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח, כשעה וחצי (בקיץ שעה אחת תספיק).
- מורידים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד. מניחים במגש, מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- בינתיים יוצרים מניפה מניירות האפייה וקושרים בקצוות בעזרת חוט קשירה.
- מרווחים עם הידיים באמצע ויוצרים צורת סירה.
- מרדדים את הכדורים ויוצרים רצועות.
- קולעים מכל שלוש רצועות צמה ומעבירים לסירת הנייר שהכנו.
- מניחים את החלות בתבנית ומתפיחים עד הכפלת נפח.
- מקמחים את החלות בעזרת מסננת צפופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) עד הזהבה, בערך 30-40 דקות.
- דוחסים בזהירות עלי זעתר בקפלי החלות ומצננים מעל רשת.
אופן הכנה
- בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים במהירות בינונית-נמוכה 10 דקות.
- יוצרים כדור מהבצק ומעבירים לקערה משומנת קלות. משמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח, כשעה וחצי (בקיץ שעה אחת תספיק).
- מורידים את הבצק למשטח העבודה ומחלקים לכדורים במשקל 120 גרם כל אחד. מניחים במגש, מכסים ומתפיחים שוב כחצי שעה.
- בינתיים יוצרים מניפה מניירות האפייה וקושרים בקצוות בעזרת חוט קשירה.
- מרווחים עם הידיים באמצע ויוצרים צורת סירה.
- מרדדים את הכדורים ויוצרים רצועות.
- קולעים מכל שלוש רצועות צמה ומעבירים לסירת הנייר שהכנו.
- מניחים את החלות בתבנית ומתפיחים עד הכפלת נפח.
- מקמחים את החלות בעזרת מסננת צפופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום סטטי (עליון תחתון) עד הזהבה, בערך 30-40 דקות.
- דוחסים בזהירות עלי זעתר בקפלי החלות ומצננים מעל רשת.
הערות
- הבצק מספיק ל-4 חלות ועוד לחמנייה קטנה
הערות
- הבצק מספיק ל-4 חלות ועוד לחמנייה קטנה
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
יאוו יצא מושלםםם
תודה נעמי
רציתי לשאול, אין במתכון מלח? תודה רבה!
היי אורנית, את צודקת, תוקן, תודה רבה!
שכחת מלח וזה ממש קריטי לטעם!!
היי דרורה, את צודקת, תוקן, תודה רבה