בסטה בורגר – המבורגר טלה עם שווארמה וחציל קלוי
גרסה ישראלית במיוחד להמבורגר מושחת: המבורגר ביתי טעים עם תוספות של חצילים מטוגנים ושווארמת פרגיות מתובלת שהופכות אותו לחגיגה אמיתית
גרסה ישראלית במיוחד להמבורגר מושחת: המבורגר ביתי טעים עם תוספות של חצילים מטוגנים ושווארמת פרגיות מתובלת שהופכות אותו לחגיגה אמיתית
- אילן פנחס
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1234.3 קק״ל 4937.2 קק״לפחמימות 261.4 גרם 1045.7 גרםשומן 287.1 גרם 1148.6 גרםנתרן 2564.0 מ״ג 10256.2 מ״גחלבון 309.5 גרם 1238.0 גרםסיבים תזונתיים 249.0 גרם 996.0 גרםשומן רווי 256.3 גרם 1025.3 גרםכולסטרול 363.8 מ״ג 1455.0 מ״גסידן 325.9 מ״ג 1303.6 מ״גברזל 253.5 מ״ג 1014.2 מ״גאשלגן 1100.7 מ״ג 4402.9 מ״גאבץ 686.8 מ״ג 2747.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות1234
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1234.3 קק״ל 4937.2 קק״לפחמימות 261.4 גרם 1045.7 גרםשומן 287.1 גרם 1148.6 גרםנתרן 2564.0 מ״ג 10256.2 מ״גחלבון 309.5 גרם 1238.0 גרםסיבים תזונתיים 249.0 גרם 996.0 גרםשומן רווי 256.3 גרם 1025.3 גרםכולסטרול 363.8 מ״ג 1455.0 מ״גסידן 325.9 מ״ג 1303.6 מ״גברזל 253.5 מ״ג 1014.2 מ״גאשלגן 1100.7 מ״ג 4402.9 מ״גאבץ 686.8 מ״ג 2747.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 1234 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
המבורגר
-
200 גרם בשר פלדה טלה
-
500 גרם בשר אונטריב
-
500 גרם בריסקט בקר
-
1 כפית מלח דק
-
05 כפיות פלפל שחור גרוס
-
1 כף מי סודה
שווארמה עוף
-
200 גרם סטייק פרגית
-
1/2 כפית חוויאג’
-
1/4 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית מלח גס
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל גדול
-
20 גרם שומן טלה
חציל קלוי
-
1 חציל גדול
-
2 כפות שמן זית
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
אופן הכנה
- מכינים את קציצות ההמבורגר: טוחנים טחינה דקה את נתחי הבשר במטחנת בשר (אפשר לבקש מהקצב שיטחן עבורנו). מעבירים לקערה גדולה ומתבלים ביתר המרכיבים. מערבבים היטב אבל לא לשים יותר מדי. יוצרים 4-5 קציצות המבורגר.
- מכינים את השווארמה: חותכים את הפרגיות לרצועות דקות. מעבירים לקערה ומערבבים עם כל התבלינים. משאירים בצד.
- קולפים את הבצל וחותכים לרצועות דקות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות.
- בינתיים, מחממים מחבת נוספת עם שומן הטלה. מטגנים בשומן את רצועות העוף המתובלות עד שהן מוכנות. מערבבים את העוף עם הבצל המטוגן ושומרים בצד להגשה.
- צולים את החציל: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות).
- חותכים את החציל לאורך ולרוחב לקבלת 4 חלקים זהים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים בתנור החם 15-20 דקות.
- מרכיבים ומגישים: על כל לחמניית המבורגר מניחים קציצה צלויה. מעליה מניחים פרוסת חציל קלוי ו-2 כפות מתערובת השווארמה הצלויה. מזלפים מעט טחינה ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את קציצות ההמבורגר: טוחנים טחינה דקה את נתחי הבשר במטחנת בשר (אפשר לבקש מהקצב שיטחן עבורנו). מעבירים לקערה גדולה ומתבלים ביתר המרכיבים. מערבבים היטב אבל לא לשים יותר מדי. יוצרים 4-5 קציצות המבורגר.
- מכינים את השווארמה: חותכים את הפרגיות לרצועות דקות. מעבירים לקערה ומערבבים עם כל התבלינים. משאירים בצד.
- קולפים את הבצל וחותכים לרצועות דקות. מחממים שמן במחבת ומטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות.
- בינתיים, מחממים מחבת נוספת עם שומן הטלה. מטגנים בשומן את רצועות העוף המתובלות עד שהן מוכנות. מערבבים את העוף עם הבצל המטוגן ושומרים בצד להגשה.
- צולים את החציל: מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות).
- חותכים את החציל לאורך ולרוחב לקבלת 4 חלקים זהים. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור וצולים בתנור החם 15-20 דקות.
- מרכיבים ומגישים: על כל לחמניית המבורגר מניחים קציצה צלויה. מעליה מניחים פרוסת חציל קלוי ו-2 כפות מתערובת השווארמה הצלויה. מזלפים מעט טחינה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
בזמן ששמים את הבשר ברינד זה לא דוחס את הבשר ואז תצא קציצה דחוסה
טופחים קלות בתוך הרינג, לא צריך להתעסק או לדחוס יותר מידי
מתכון מעלף