פשטידת גבינות עם רצועות פילו
פשטידת גבינות עם רצועות דפי פילו שמכינים במחבת בקלות ובמהירות! ארוחת הערב האולטימטיבית או הפינוק הטעים לבראנץ' עם חברים ומשפחה
פשטידת גבינות עם רצועות דפי פילו שמכינים במחבת בקלות ובמהירות! ארוחת הערב האולטימטיבית או הפינוק הטעים לבראנץ' עם חברים ומשפחה
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.8 קק״ל 3486.3 קק״לפחמימות 20.2 גרם 161.7 גרםשומן 36.4 גרם 290.9 גרםנתרן 760.1 מ״ג 6080.7 מ״גחלבון 14.8 גרם 118.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.5 גרםשומן רווי 14.2 גרם 113.9 גרםכולסטרול 138.9 מ״ג 1111.0 מ״גסידן 207.0 מ״ג 1655.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 118.7 מ״ג 949.8 מ״גאבץ 174.1 מ״ג 1392.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות436
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.8 קק״ל 3486.3 קק״לפחמימות 20.2 גרם 161.7 גרםשומן 36.4 גרם 290.9 גרםנתרן 760.1 מ״ג 6080.7 מ״גחלבון 14.8 גרם 118.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.5 גרםשומן רווי 14.2 גרם 113.9 גרםכולסטרול 138.9 מ״ג 1111.0 מ״גסידן 207.0 מ״ג 1655.6 מ״גברזל 0.8 מ״ג 6.7 מ״גאשלגן 118.7 מ״ג 949.8 מ״גאבץ 174.1 מ״ג 1392.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 436 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה בצק פילומופשר על פי הוראות היצרן
-
3 ביצים L
-
2/3 כוס שמנת לבישול 15%או שמנת להקצפה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
5 כפות שמן זית
-
100 גרם גבינה צהובה 22%מגוררת
-
100 גרם גבינה בולגריתמעודנת מפוררת, בכל אחוז שומן שרוצים
אופן הכנה
- חותכים את רצועות הפילו, כשהן מגולגלות לגליל, בעובי 1 ס”מ. מניחים חצי מהן במחבת וחצי כמות משאירים בצד.
- פותחים את הרצועות שיהיו מאווררות במחבת.
- בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, מלח, פלפל שחור ושמן זית.
- מוזגים מחצית מהבלילה על רצועות הפילו במחבת כך שיגיעו לרוב המקומות.
- מניחים מעל גבינה צהובה ובולגרית. אפשר בשלב הזה להוסיף כל תוספת שאוהבים כמו תירס או זיתים או גבינות נוספות.
- מניחים מעל את רצועות הפילו שנותרו ומוזגים מעל את יתרת הבלילה. אם צריך מערבבים מעט עם הידיים כדי שרוב הבצק יהיה עטוף בנוזל.
- מדליקים את הכיריים על להבה בינונית (מספר 6-7 בכיריים של סימנס) וסוגרים את המחבת עם מכסה מתאים.
- צורבים במשך 20 דקות או עד שהחלק התחתון זהוב. מומלץ לבדוק כבר אחרי 10-15 דקות.
- הופכים לצד השני ומטגנים עוד 10 דקות. מוציאים, חותכים ומתענגים.
אופן הכנה
- חותכים את רצועות הפילו, כשהן מגולגלות לגליל, בעובי 1 ס”מ. מניחים חצי מהן במחבת וחצי כמות משאירים בצד.
- פותחים את הרצועות שיהיו מאווררות במחבת.
- בקערה טורפים יחד ביצים, שמנת, מלח, פלפל שחור ושמן זית.
- מוזגים מחצית מהבלילה על רצועות הפילו במחבת כך שיגיעו לרוב המקומות.
- מניחים מעל גבינה צהובה ובולגרית. אפשר בשלב הזה להוסיף כל תוספת שאוהבים כמו תירס או זיתים או גבינות נוספות.
- מניחים מעל את רצועות הפילו שנותרו ומוזגים מעל את יתרת הבלילה. אם צריך מערבבים מעט עם הידיים כדי שרוב הבצק יהיה עטוף בנוזל.
- מדליקים את הכיריים על להבה בינונית (מספר 6-7 בכיריים של סימנס) וסוגרים את המחבת עם מכסה מתאים.
- צורבים במשך 20 דקות או עד שהחלק התחתון זהוב. מומלץ לבדוק כבר אחרי 10-15 דקות.
- הופכים לצד השני ומטגנים עוד 10 דקות. מוציאים, חותכים ומתענגים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן