חטיפי גרנולה בקלי קלות

למה לקנות אם אפשר להכין בבית? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים חטיפי גרנולה בקלות ובמהירות. והבונוס? יש לכם ממתק בריא לנשנש לפני אימון או עם כוס קפה
למה לקנות אם אפשר להכין בבית? איילת הירשמן מלמדת איך מכינים חטיפי גרנולה בקלות ובמהירות. והבונוס? יש לכם ממתק בריא לנשנש לפני אימון או עם כוס קפה
  • איילת הירשמן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 257.6 קק״ל 3090.7 קק״ל
    פחמימות 37.6 גרם 451.4 גרם
    שומן 10.4 גרם 125.0 גרם
    נתרן 68.8 מ״ג 825.1 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 51.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.9 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 63.9 גרם
    כולסטרול 7.2 מ״ג 86.0 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 48.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 41.1 מ״ג 493.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    258
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 257.6 קק״ל 3090.7 קק״ל
    פחמימות 37.6 גרם 451.4 גרם
    שומן 10.4 גרם 125.0 גרם
    נתרן 68.8 מ״ג 825.1 מ״ג
    חלבון 4.3 גרם 51.3 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 12.9 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 63.9 גרם
    כולסטרול 7.2 מ״ג 86.0 מ״ג
    סידן 4.0 מ״ג 48.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 41.1 מ״ג 493.8 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 1.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
עוגיות
איילת הירשמן
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים בעזרת תרסיס שמן.
  2. קוצצים דק את המשמשים המיובשים.
  3. שמים במחבת גדולה (אין צורך לשמן) את שיבולת השועל, הקוקוס והשקדים ומחממים מעל להבה בינונית כמה דקות, תוך ערבוב והשגחה שהמרכיבים לא נחרכים, עד שהמרכיבים מזהיבים קלות. מעבירים לקערה גדולה.
  4. שמים באותה מחבת את החמאה, הדבש, הסוכר החום, תמצית הווניל והמלח, ומחממים על להבה בינונית כמה דקות עד שהחמאה נמסה. מחממים תוך ערבוב 2 דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל. מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את המשמשים (או החמוציות) ומערבבים.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה, משטחים ודוחסים אותה היטב בידיים כך שתתקבל שכבה אחידה. אופים 25 דקות, או רק עד הזהבה קלה - התערובת לא צריכה להתקשות לגמרי, אלא צריכה להיות עדיין רכה וגמישה קצת כשנוגעים בה בזהירות (אל דאגה, היא תתקשה כשתקרר). מוציאים מהתנור ומצננים קצת.
  6. אוחזים את נייר האפייה משני הצדדים ומוציאים מהתבנית. מניחים כך, לצינון, למשך שעתיים בטמפרטורת החדר, ורק אז חותכים לריבועים.
  7. שומרים בכלי אטום עד שבוע, או בכלי אטום במקפיא, עד חודשיים.

הערות

  • אפשר להחליף את המשמשים המיובשים ב-1/2 כוס חמוציות מיובשות

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חטיפי גרנולה בקלי קלות

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    ??

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    קרן בן פורת

    אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, כן. אפשר להשתמש בשמן במקום בחמאה. על כל 100 גרם חמאה יש להשתמש ב-85 מ”ל שמן.

    Avatar
    אורית גבאי

    מה אפשר לשים במקום החמאה? אני רוצה שהמתכון יהיה פרווה

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להשתמש במרגרינה או מחמאה.

    Avatar
    מערכת Foody

    את נהדרת ג’ני. שנה טובה אהובה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות