עוגת תפוחים מהירה ללא תוספת סוכר
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1135.4 קק״ל 3406.1 קק״לפחמימות 133.9 גרם 401.8 גרםשומן 56.3 גרם 169.0 גרםנתרן 247.7 מ״ג 743.2 מ״גחלבון 25.2 גרם 75.6 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 30.7 גרםשומן רווי 5.6 גרם 16.9 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 886.2 מ״גסידן 147.3 מ״ג 442.0 מ״גברזל 3.3 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 661.1 מ״ג 1983.2 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 7.7 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות1135
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1135.4 קק״ל 3406.1 קק״לפחמימות 133.9 גרם 401.8 גרםשומן 56.3 גרם 169.0 גרםנתרן 247.7 מ״ג 743.2 מ״גחלבון 25.2 גרם 75.6 גרםסיבים תזונתיים 10.2 גרם 30.7 גרםשומן רווי 5.6 גרם 16.9 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 886.2 מ״גסידן 147.3 מ״ג 442.0 מ״גברזל 3.3 מ״ג 10.0 מ״גאשלגן 661.1 מ״ג 1983.2 מ״גאבץ 2.6 מ״ג 7.7 מ״גסגור
תפוחים טריים מכל סוג שאתם אוהבים, או שיש בבית, ישתלבו נהדר בעוגה המהירה הזו. רסק התפוחים המוכן מוסיף לעוגה רכות נעימה, ללא הגדלת כמות השומן. והיא אפילו פרווה, כך שמתאימה כקינוח לארוחת שבת.
רסק תפוחים הוא סוד ותיק להפחתה בכמות השומן במתכונים קיימים. אתם מוזמנים לנסות אותו בעצמכם בעוגות בחושות נוספות – פשוט מחליפים עד חצי מכמות השמן בעוגה ברסק תפוחים קנוי, לא ממותק. בעוגות עם תחליף סוכר, הרסק מסייע גם להחזיר את המרקם הלח והרכות שנעלמים קצת בשל הפחתת הסוכר.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 1135 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט גדולים
-
2 כפות סוכרלוז
-
2 כפות סילאן
-
3 ביצים L
-
1/2 כוס שמן קנולה
-
1קופסת שימורים או 560 גרם רסק תפוחים לא ממותק
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 כפית קינמון טחון
-
1 כוס אגוזי מלך
קישוט
-
1 כף קינמון טחון
-
1 חופן אגוזי מלך
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים תפוחים מגוררים עם אבקת סוכרלוז “סוגת”, סילאן טבעי, ביצים, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את שברי האגוזים.
- משטחים את התערובת בתבניות משומנות. מפזרים קינמון ואגוזים קצוצים על כל עוגה, לקישוט.
- אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות קפיציות למגע וקיסם יוצא יבש.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- בקערה מערבבים תפוחים מגוררים עם אבקת סוכרלוז “סוגת”, סילאן טבעי, ביצים, שמן ורסק תפוחים לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון ומערבבים כמה שפחות, רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה את שברי האגוזים.
- משטחים את התערובת בתבניות משומנות. מפזרים קינמון ואגוזים קצוצים על כל עוגה, לקישוט.
- אופים כ-30 דקות, עד שהעוגות קפיציות למגע וקיסם יוצא יבש.
הערות
- משתמשים בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר.
- אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים.
הערות
- משתמשים בסילאן טבעי ללא תוספת סוכר.
- אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאוהבים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (6)
מהי הכמות המקבילה לסוכרוז בשימוש בממתיק נוזלי והאם משתמשים בתפוחים עם הקליפה או ללא קליפה?
היי אריאל, לא ניתן להחליף את הסוכרלוז בממתיק נוזלי. את התפוחים מגררים עם הקליפה
אפשר להחליף את הקמח לקמח אחר ללא גלוטן?
אפשר להמיר חלק מהקמח באבקת שקדים (30-40% מהקמח) ואת היתר בקמח ללא גלוטן (הבצק יצא מעט יותר מתפורר ופריך). בהצלחה(:
2 כוסות סוכרלוז? זה ודאי טעות……. מה הכמות הנכונה?
תיקנו. תודה רבה על ההערה!