לכבוד העונה האדומה – משולשי פילו עם דובדבנים ומרציפן
- תמרה אהרוני
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.9 קק״ל 3846.9 קק״לפחמימות 16.3 גרם 406.6 גרםשומן 10.3 גרם 256.8 גרםנתרן 37.9 מ״ג 947.3 מ״גחלבון 1.8 גרם 44.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 25.1 גרםשומן רווי 3.5 גרם 86.9 גרםכולסטרול 7.7 מ״ג 193.5 מ״גסידן 14.9 מ״ג 373.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 77.7 מ״ג 1941.9 מ״גאבץ 37.4 מ״ג 933.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות154
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 153.9 קק״ל 3846.9 קק״לפחמימות 16.3 גרם 406.6 גרםשומן 10.3 גרם 256.8 גרםנתרן 37.9 מ״ג 947.3 מ״גחלבון 1.8 גרם 44.6 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 25.1 גרםשומן רווי 3.5 גרם 86.9 גרםכולסטרול 7.7 מ״ג 193.5 מ״גסידן 14.9 מ״ג 373.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.6 מ״גאשלגן 77.7 מ״ג 1941.9 מ״גאבץ 37.4 מ״ג 933.8 מ״גסגור
בצק פילו זה פטנט מעולה למי שאוהב לבשל. למה בעצם? מדובר בעלי בצק דקיקים עשויים בעיקר מקמח ומים, קונים אותו לרוב קפוא (למרות שיש לקנות גם טרי), ואם מקפידים להפשיר אותו כמו שצריך, אפשר ביחסית מעט עבודה להכין יופי של דברים! לא צריך לחכות שהוא יתפח, לא צריך ללוש או לערבב, רק צריך להקפיד לכסות אותו במגבת כשעובדים איתו כדי שהוא לא יתייבש.
הוא מתאים למאפים מלוחים ומתוקים, לאפייה ולטיגון, אפשר להכין ממנו מאפים גדולים, או מאפים אישיים – ממש אינסוף אפשרויות. כשעובדים איתו נכון, התוצאה שמתקבלת היא פשוט נפלאה: מאפה פריך עשוי שכבות שכבות, עם קרנץ’ שמתפצח בפה.
אחרי הסיבוב בשוק השבוע, היה לי ברור שאני חייבת להכין משהו עם דובדבנים. דובדבנים זה אחד הפירות האהובים עלי, מתקתקים וחמצמצים, קטנים כאלה שכיף לנשנש והם עכשיו ממש בשיא העונה שלהם! חוץ מזה שהם טעימים נורא (וגם יחסית לא משמינים – ידעתם?) מסתבר שלדובדבנים יש גם כל מיני יתרונות בריאותיים – הם טובים לעיכול, לראייה, ואפילו לשינה טובה. כנראה שלא סתם השתרש הביטוי “הדובדבן שבקצפת”.
אחרי שהחלטתי על הדובדבנים בחרתי לשדך להם ממרח מרציפן. זה שילוב טעמים שיש לי קצת אובססיה כלפיו בזמן האחרון ואני מנסה אותו בכל מיני וריאציות. אבל בינתיים מכל הניסיונות שעשיתי עם הקומבינציה הזו, המתכון הזה של משולשי פילו ממולאים בממרח מרציפן ודובדבנים הוא המוצלח ביותר!
תדמיינו את הביס: שכבות של דפי פילו פריכים ומתפצפצים, ממולאים בדובדבנים חמצמצים עם מרירות מתוקה של ממרח מרציפן. תענוג.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 154 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית דובדבנים
-
400 גרם דובדבנים טריים
-
1 כפית תמצית וניל
-
1/4 כוס מיץ לימון
ממרח מרציפן
-
1 כוס רוזטה
-
1 כוס שקדים טחונים
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
40 גרם חמאה
אופן הכנה
- מגלענים את הדובדבנים, חוצים אותם לאורכם ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את וניל ומיץ לימון ומערבבים היטב.
- מכינים ממרח מרציפן: בסיר קטן שמים את הרוזטה ומיץ הלימון ומרתיחים קלות.
- מוסיפים את השקדים והסוכר ומערבבים היטב.
- מבשלים כ-10-15 דקות על אש נמוכה מאוד עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
- מכבים את האש ומניחים בצד להתקרר.
- מסננים את הדובדבנים.
- חותכים את דפי הפילו לרצועות ברוחב של כ-10 ס”מ.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- ממלאים את הפילו: ממסים את החמאה. מניחים רצועת פילו על משטח עבודה נקי.
- בקצה העליון מניחים כפית של ממרח מרציפן, וכף דובדבנים.
מקפלים את הפינה של רצועת הפילו באלכסון בצורת משולש על המילוי.
ממשיכים לקפל את המשולש - פעם כלפי מטה, ופעם הצידה עד לסוף הרצועה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם כל רצועות הפילו וכל המילוי.
מברישים את משולשי הפילו בחמאה מומסת.
אופים את המשולשים כ-15 דקות, עד שהם שחומים ופריכים.
אופן הכנה
- מגלענים את הדובדבנים, חוצים אותם לאורכם ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את וניל ומיץ לימון ומערבבים היטב.
- מכינים ממרח מרציפן: בסיר קטן שמים את הרוזטה ומיץ הלימון ומרתיחים קלות.
- מוסיפים את השקדים והסוכר ומערבבים היטב.
- מבשלים כ-10-15 דקות על אש נמוכה מאוד עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
- מכבים את האש ומניחים בצד להתקרר.
- מסננים את הדובדבנים.
- חותכים את דפי הפילו לרצועות ברוחב של כ-10 ס”מ.
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- ממלאים את הפילו: ממסים את החמאה. מניחים רצועת פילו על משטח עבודה נקי.
- בקצה העליון מניחים כפית של ממרח מרציפן, וכף דובדבנים.
מקפלים את הפינה של רצועת הפילו באלכסון בצורת משולש על המילוי.
ממשיכים לקפל את המשולש - פעם כלפי מטה, ופעם הצידה עד לסוף הרצועה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם כל רצועות הפילו וכל המילוי.
מברישים את משולשי הפילו בחמאה מומסת.
אופים את המשולשים כ-15 דקות, עד שהם שחומים ופריכים.
הערות
- לגרסה טבעונית: מחליפים את ממרח המרציפן בחתיכות של מרציפן רגיל, ומורחים את המשולשים בשמן זית במקום בחמאה
הערות
- לגרסה טבעונית: מחליפים את ממרח המרציפן בחתיכות של מרציפן רגיל, ומורחים את המשולשים בשמן זית במקום בחמאה