קראמבל תפוחים או מחווה לעוגת התפוחים הראשונה שהכנתי
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1763.6 קק״ל 1763.6 קק״לפחמימות 271.1 גרם 271.1 גרםשומן 62.0 גרם 62.0 גרםנתרן 33.2 מ״ג 33.2 מ״גחלבון 25.0 גרם 25.0 גרםסיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרםשומן רווי 26.7 גרם 26.7 גרםכולסטרול 107.5 מ״ג 107.5 מ״גסידן 100.8 מ״ג 100.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 1465.3 מ״ג 1465.3 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1764
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1763.6 קק״ל 1763.6 קק״לפחמימות 271.1 גרם 271.1 גרםשומן 62.0 גרם 62.0 גרםנתרן 33.2 מ״ג 33.2 מ״גחלבון 25.0 גרם 25.0 גרםסיבים תזונתיים 30.4 גרם 30.4 גרםשומן רווי 26.7 גרם 26.7 גרםכולסטרול 107.5 מ״ג 107.5 מ״גסידן 100.8 מ״ג 100.8 מ״גברזל 3.3 מ״ג 3.3 מ״גאשלגן 1465.3 מ״ג 1465.3 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
בתור ילדה לא היה לי עניין מיוחד במטבח, ואמא שלי לא התלהבה להכניס אותי אליו.
ובכל זאת כשהייתי בת 11, אי שם בשנות ה-80 העליזות, קבעתי עם חברה שהיא תבוא אליי, ונאפה ביחד. לא ברור מה הניע אותנו.
ההורים שלי לא היו בבית, ולנו לא היה מושג מה ואיך עושים. מצאנו במקרר שקית של שמרים טריים, ועל הגב שלה היה מתכון לעוגת שמרים במילוי תפוחים. וידאנו שיש לנו את כל המצרכים והלכנו על זה.
לשנו את הבצק לפי ההוראות והנחנו להתפחה. אחר כך קירמלנו תפוחים בסיר על הכיריים. אחרי שהבצק תפח, רידדנו ומילאנו אותו בתפוחים המקורמלים. את הסיר החזרנו לכיריים, ריק. מסתבר שבלי לכבות את האש. הכנסנו את העוגה לתנור והלכנו לחדר שלי.
אחרי כמה דקות שמענו מבחוץ צעקות של תרצה השכנה מלמעלה, שראתה עשן כהה יוצא מהחלון של המטבח. ברור שבדיוק אז ההורים שלי חזרו. הסיר עם שאריות הנוזלים של התפוחים והסוכר נשרף, ואנחנו ננזפנו.
א ב ל כשהעוגה הייתה מוכנה שכחנו מהנזיפות ומהסיר השרוף. אני יכולה עדיין להרגיש את הטעם של הפרוסה הראשונה שטעמתי מהעוגה שהכנתי בעצמי – בצק שמרים אוורירי עם תפוחים מקורמלים. לא האמנתי שאני עשיתי את זה בעצמי, ויצרתי בצק אמיתי, כמו של לחם (ככה בדיוק אני בת ה-11 הגדרתי את זה).
כנראה שבאותו רגע התאהבתי באפייה, שהובילה אותי להתאהבות מוחלטת במטבח.
כמחווה לעוגת התפוחים מהאייטיז, הכנתי לכם קראמבל תפוחים מהיר ומפנק.
קראמבל הוא הקינוח הכי משפחתי שיש – מחוספס במראה ובמהות שלו, לא דורש דיוק, וכולם אוכלים אותו ביחד, עם כף ישירות מהתבנית.
בדיוק בגלל זה הוא גם מושלם להכנה עם ילדים, שיכולים להכין אותו מההתחלה ועד שלב התנור לגמרי בעצמם. זו הזדמנות מעולה ללמד אותם, על הדרך, איך מתנהלים במטבח, כדי שלא ישכחו סיר ריק על האש…
מרכיבים 8 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1764 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
תחתית
-
6 תפוחי עץ גרני סמיט בינוניים
-
1 כף מיץ לימון
-
1/2 כפית קינמון טחון
קראמבל
-
50 גרם סוכר חוםאו סוכר קוקוס
-
80 גרם שיבולת שועל עבה
-
50 גרם קמח כוסמיןאו קמח מלא
-
50 גרם גרעיני חמנייהאו גרעיני דלעת
-
50 גרם חמאהאו שמן קוקוס
אופן הכנה
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומערבבים עם יתר מרכיבי התחתית. מניחים בתבנית עגולה חסינת חום.
- לקראמבל: מערבבים בעזרת הידיים את כל הרכיבים עד למרקם פירורי.
- מפזרים באופן שווה על תערובת הפירות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהתחתית רכה ומבעבעת.
- אוכלים עם קצפת או גלידת וניל.
לעוד מתכונים לעוגת תפוחים לחצו כאן:
מתכון עוגת תפוחים פרווה של קרין גורן
אופן הכנה
- חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ומערבבים עם יתר מרכיבי התחתית. מניחים בתבנית עגולה חסינת חום.
- לקראמבל: מערבבים בעזרת הידיים את כל הרכיבים עד למרקם פירורי.
- מפזרים באופן שווה על תערובת הפירות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות עד שהתחתית רכה ומבעבעת.
- אוכלים עם קצפת או גלידת וניל.
לעוד מתכונים לעוגת תפוחים לחצו כאן:
מתכון עוגת תפוחים פרווה של קרין גורן
הערות
- אפשר לגוון ולהחליף חלק או את כל התפוחים באגסים
- אפשר להוסיף לתחתית תותים חתוכים או פירות יער
- אפשר לאפות בתבניות אישיות כמו בתמונה. זמן האפייה יתקצר ל-30 דקות
הערות
- אפשר לגוון ולהחליף חלק או את כל התפוחים באגסים
- אפשר להוסיף לתחתית תותים חתוכים או פירות יער
- אפשר לאפות בתבניות אישיות כמו בתמונה. זמן האפייה יתקצר ל-30 דקות